Door: Bas Martens

15/07/2019 19:56

Enige tijd geleden heb ik een Wirex account aangemaakt en een daarbij horende Wirex card aangevraagd. Ik heb dit destijds gedaan uit nieuwsgierigheid en eigenlijk ook vanuit een soort van ongeloof. Ongeloof over het feit dat je zo gemakkelijk en voordelig een bankrekening met een fysieke Visa-debitkaart zou kunnen aanmaken. Niks is minder waar! Met Wirex converteer je super eenvoudig je Bitcoin, Litecoin, Ethereum en Ripple naar traditioneel geld waarna je het uit kunt geven met de Visa-kaart, waar je 1,20 EURO per maand voor betaald. Lees onze Wirex review en bepaal of een Wirex card iets voor jou is.

Wat is Wirex?

Het is een Fintech bedrijf uit Engeland waar je een account kunt aanmaken en een app kunt downloaden om zowel cryptovaluta als traditionele valuta te beheren. Het bedrijf is in 2014 begonnen onder de naam E-Coin en leverde goedkope Bitcoin Debit Cards. Door uitbreiding van het dienstenpakket is in februari 2016 de naam veranderd in Wirex.

Crypto wallets

Ze bieden een persoonlijke bankomgeving en pretenderen hiermee een hybride oplossing te zijn tussen het traditionele bankwezen en Cryptovaluta. Wirex is het eerste bedrijf dat de acceptatie van fiatgeld combineert met de flexibiliteit en snelheid van de blockchain. In Wirex kun je wallets aanmaken voor Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Ripple, Waves, Wollo en nu ook WXT. Deze wallets zijn te beheren d.m.v. een mobile Wirex app en een online applicatie.

Eurorekening

Na een eenvoudige verificatieprocedure kun je heel gemakkelijk geld overmaken naar je eurorekening via een SEPA bankoverschrijving. Na deze verificatie ben je dus in het bezit van een bankrekening in Luxemburg, daarnaast is het binnen Wirex ook weer heel gemakkelijk om euro’s om te zetten in Cryptogeld.

Hoe groot is Wirex inmiddels?

Wirex is groot(s)! Met een transactie volume van ruim 2 miljard dollar en meer dan 1.8 miljoen gebruikers in 130 landen (niet in de Verenigde Staten) behoren ze tot de meest succesvolle Fintechs van dit moment. Volgens dit indrukwekkende Fintech bedrijf moet iedereen kunnen profiteren van de financiƫle revolutie. Daarom maken zij het mogelijk om zowel traditionele valuta als cryptocurrencies te blijven gebruiken in plaats van te moeten kiezen.

Een hele goede ontwikkeling is dat dit Fintech bedrijf 100% voldoet aan de Engelse regelgeving voor financiĆ«le dienstverleners. Ze bezitten een zogenaamde e-money licence van de Financial Conduct Authority (FCA). Deze licentie is zeer moeilijk te verkrijgen in Engeland.

Financiƫle dienstverlening voor iedereen!

Wirex, opgericht door Pavel Matveev, Dmitry Lazarichev en Georgy Skolov, is van mening dat iedereen in de wereld met toegang tot internet, toegang zou moeten kunnen hebben tot de diensten van een bank. Geografische beperkingen zouden tot het verleden moeten behoren. Iedereen zou in staat moeten zijn, om binnen een seconde, geld over te maken naar wie dan ook waar dan ook in de wereld.

Oprichters Wirex
De oprichters Pavel Matveev (links op de foto), Dmitry Lazarichev (rechts op de foto) en Georgy Sokolov

Is Wirex veilig?

Veiligheid is een belangrijk aspect in zowel de bankenwereld als de (nieuwe) blockchain wereld. Ik ben van mening dat Wirex z’n veiligheid zeer goed op orde heeft. Ze hebben een PCI DSS-certificering en daarmee overtreffen ze de standaard opgelegde industrienorm.

Kaart blokkeren

Klanten hebben toegang tot hun saldo middels de App en hierin kunnen ze zelf dubieuze of verdachte transacties identificeren. Ook de transactiegeschiedenis is ten aller tijden in te zien. Een kaarthouder kan met Ć©Ć©n druk op de knop een Wirex card blokkeren. Op het moment dat een kaart geblokkeerd is, kun je de app blijven gebruiken en hiermee betalingen blijven verrichten. Wordt je pasje echter teruggevonden dan kun je deze ook zelf weer activeren.

Daarnaast is de app beveiligd middels de meest actuele beveiligingsmethoden namelijk Two Factor Authentication (2FA), pin en vingerscan.

Wat kost Wirex?

Naar mijn eigen bescheiden mening en ervaring is Wirex goedkoop! De maandelijkse kosten voor het gebruik bedragen 1,20 EURO en voor een pintransactie wordt binnen Europa 2,25 EURO gerekend en buiten Europa 2,75 EURO, daar staat tegenover dat voor het account zelf, het gebruik van de exchange en de crypto wallets geen kosten worden berekend.

Mijn eigen ervaring en mening

In november 2018 heb ik een Wirex account aangemaakt. In de eerste plaats verliep het aanmelden en de verificatie uiterst gemakkelijk en snel. Nadat de registratie en verificatie afgerond waren, werd binnen een week de Wirex card bij me thuis bezorgd. Tot op heden ben ik er zeer tevreden mee en gebruik ik de betaalkaart regelmatig in restaurants, winkels en webshops. Verder is de kaart is overal te gebruiken waar VISA geaccepteerd wordt.

Wat mij betreft is Wirex absoluut een trendsetter in de bankenwereld. Daarnaast verwacht ik dat er nog veel meer van dit soort Fintechs gaan komen en dat de traditionele banken hun uiterste best zullen moeten gaan doen om zich tegen deze ontwikkelingen te weren.

Wirex ervaringen van anderen

Ik ben overigens erg benieuwd naar de Wirex ervaringen van anderen gebruikers. Heb je de kaart inmiddels al aangevraagd, dan ben ik erg benieuwd wat je ervan vindt. Laat je bevindingen achter in de comments. Andere zullen er iets aan hebben!

BTC verdienen met Cryptoback & Reward programma

Een hele leuke bijkomstigheid van betalen met de Visa betaalkaart is dat je bij iedere betaling een beloning van 0,5% in Crypto (BTC) ontvangt. Daarnaast hanteren ze een referral programma waarbij jij en degene die je aanbrengt via een referral link, een bonus ontvangen van maximaal 10 dollar uitgekeerd in Bitcoin (BTC)

>