• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Wat is Revolut en wat kun jij met een Revolut debitcard en bankrekening?
Revolut

Al een tijdje was ik erg benieuwd naar de mogelijkheden van de Revolut debitcard en de daarbij horende App. Het klonk immers te goed om waar te zijn. Binnen luttele minuten heb je een account aangemaakt, waarna je niet alleen gebruik kunt maken van 150 soorten valuta maar waar je ook diverse cryptovaluta kunt aan- en verkopen. Nog nooit was cryptocurrency zo toegankelijk. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van Revolut? Lees dan snel verder!

Wat is Revolut?

Revolut is in juli 2015 gelanceerd en is inmiddels 5,5 miljard euro waard is. De oprichters van deze fintech startup zijn Nik Storonsky en Vlad Yatsenko, twee voormalig investeringsbankiers van Credit Suisse en Deutche Bank. Het is hun missie om een open en transparant platform te ontwikkelen om geld over de hele wereld te kunnen gebruiken en beheren.

Het doel van deze fintech is eigenlijk om jouw leven een stuk gemakkelijker te maken op financieel gebied. Voortaan kun je aan de hand van ƩƩn app je hele financiƫle leven beheren. Hierbij kan het gaan om de alledaagse zaken, zoals hoeveel geld je per week spendeert aan je boodschappen. Maar je kunt deze app ook gebruiken om diverse valuta aan te kopen en te verkopen. Ook in diverse cryptocurrency kan gehandeld worden. Cryptovaluta exchanges zoals bijvoorbeeld Binance en Bittrex zijn vaak vrij moeilijk en een hoop gedoe. Deze fintech maakt het eenvoudiger en toegankelijker dan ooit om cryptocurrencies aan te schaffen.

De Revolut App en Gratis Debit Card

Revolut personal

Revolut personal is het standaard account voor particulieren. Bij het aanmelden wordt er een standard account aangemaakt met een gratis debitcard. De verzendkosten van de debit card bedragen 6 euro.

Gratis Revolut Card Aanvragen?

Standard account

Het Revolut Standard account is een gratis Europees IBAN account waarbij je gebruik kunt maken van 150 standaard valuta via de ā€˜interbank exchange rateā€™. Geld opnemen tot 200 euro kost je helemaal niets.

Premium account

Daarnaast is er het Revolut Premium account. Dit account kost je 7,99 euro per maand, maar geeft je meer mogelijkheden. Zo kun je 400 euro opnemen zonder kosten. Met dit account ben je in het buitenland verzekerd voor medische kosten en voor een eventuele vertraagde vlucht of bagage. Tevens heb je toegang tot diverse (virtuele) creditcards en de mogelijkheid om vijf verschillende cryptovaluta aan te schaffen.

Revolut Debitcard
De Revolut Premium Debitcard

Metal account

Tot slot is er het Revolut Metal account. Met een prijs van 13,99 euro per maand is dit de duurste variant, maar dit is tevens het account met de meeste mogelijkheden. Zo kun je per maand 600 euro opnemen zonder extra kosten en heb je toegang tot cryptocurrency. Daarnaast krijg je 0.1% cashback voor elke aankoop binnen Europa en 1% erbuiten op alle betalingen met je Revolut Card en ben je verzekerd voor medische kosten in het buitenland en zelfs voor vertraagde vluchten op de airport.

Vraag Nu Direct Een Gratis Revolut Card Aan!

Revolut Business

Voor ZZPā€™ers en ondernemers is Revolut business wellicht een interessante optie. Dit zakelijke account is geschikt voor zowel binnenlandse als buitenlandse transacties. Waar traditionele banken je onnodig kosten laten maken, gaat deze fintech daar anders mee om. Bovendien heb je gelijk al jouw transacties op een rijtje. Dat is wel zo overzichtelijk. Dit scheelt je ook tijd, die je weer kunt spenderen aan belangrijkere zaken.

Maak nu direct een GRATIS Revolut Business account aan!

Revolut verzekeringen

Reisverzekering

Met de reisverzekering van Revolut ben je voordelig verzekerd op de best mogelijke manier voor medische- en tandheelkundige zorg in het buitenland. Op basis van je geografische locatie wordt bepaald of je je in het buitenland bevindt of niet. Hierdoor betaal je uitsluitend premie voor de dagen dat je ook daadwerkelijk in het buitenland bent. Je kunt een polis afsluiten vanaf iets minder dan 1 euro per dag maar betaal je ineens voor een heel jaar dan bespaar je 13%. De reisverzekering is gratis bij een Revolut Premium- of Metal rekening.

Je kunt bij deze reisverzekering achteraf nog altijd 3 volwassenen toe voegen of wintersportdekking (binnen 8 uur) activeren. Er is geen maximum aantal kinderen dat je kunt toevoegen.

Telefoonverzekering

Voor ongeveer 1 euro per dag sluit je bij Revolut een tablet- of telefoonverzekering af mits het apparaat niet ouder is dan 6 maanden. Ook bij de Revolut telefoonverzekering bespaar je als je de premie een heel jaar vooruit betaalt.

Wat wordt er gedekt door de verzekering?
 • Vallen
 • Breukschade
 • Barsten in het scherm
 • Vloeistofschade
 • Defecten buiten garantieperiode
Wat wordt er niet gedekt?
 • Verliesā€‹
 • Diefstal

Gratis Revolut beleggersrekening

Het handelen in aandelen was vaak een dure en ingewikkelde aangelegenheid. Revolut is van plan om hier een einde aan te maken en aandelenhandel toegankelijk te maken voor de massa. In Revolut is het mogelijk om met enkele klikken een beleggersrekening te openen. Het stelt je in staat om te handelen in aandelen zonder commissie als je een Metal account hebt. Heb je een Standard account dan heb je recht op 3 gratis trades en met een Premium account 8 trades zonder commissie.

Wat is Smart Delay?

Voor iedereen die veel vliegreizen maakt is Smart delay een hele nuttige functie van Revolut. Heeft je vlucht meer dan een uur vertraging, dan ontvang je geheel kosteloos loungepassen waarmee je toegang hebt tot meer dan 1000 luchthavenlounges in de wereld.

Revolut Smart Delay is beschikbaar voor Premium- en Metal klanten. Wil je gebruik maken van deze geweldige functie, voer dan je vluchtgegevens in de app in en Revolut doet de rest.

Waarom Revolut?

Nog nooit was je financiƫle leven zo overzichtelijk dankzij Revolut. Deze fintech maakt je leven eenvoudiger. Je hebt de keuze uit meerdere soorten accounts, zodat er altijd wel ƩƩn is te vinden die bij je past. Ieder account brengt meerdere voordelen met zich mee. Daarnaast kun je handelen in vele valuta, waaronder meerdere soorten cryptocurrency.

Voordelen Revolut debit card

 1. Je kunt al met een Standard account gebruik maken van de interbancaire wisselkoersen voor buitenlandse transacties (tot 6000 euro per maand)
 2. Binnen Ć©Ć©n bankrekening kun je verschillende valuta bezitten en eenvoudig deze valuta eenvoudig wisselen.
 3. Betalen in het buitenland is makkelijker dan ooit, zonder extreem hoge wisselkoersen te betalen.
 4. Je gegevens, Debit Card en bankrekening zijn zeer goed beschermd.
 5. De Revolut App is Ć©Ć©n van de allerbeste bank apps van dit moment. Overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik! Geld beheren, geld uitgeven, geld wisselen en geld overmaken zonder verborgen extra kosten.
 6. Alles werkt altijd vlekkeloos. Het is een serieuze fintech met oog voor technologie en gebruiksvriendelijkheid.
 7. Je kunt een gratis beleggersrekening openen en handelen in aandelen zonder commissie.
 8. De Revolut Card is gratis!

Nadelen van de Revolut card

 1. Geld overmaken naar je Revolut rekening gaat via aan bankoverschrijving. Het kan wel 3 tot 5 werkdagen duren voordat het geld op je rekening staat als je vanaf je Nederlandse IBAN rekening overmaakt.
 2. Geld overmaken naar je rekening kan nog niet met iDeal
 3. Het overmaken van geld via een gewone Credit Card kost je 1% over het totaalbedrag.
 4. De hoeveelheid aan te kopen cryptovaluta is nog gelimiteerd. Je hebt toegang tot slechts vijf cryptovaluta, namelijk Bitcoin (BTC), Litecoin, Ethereum (ETH), Bitcoin Cash en Ripple (XRP).
 5. In de basis is Revolut gratis maar er zijn beperkingen. Met het upgraden naar bijvoorbeeld een premium of metal account hef je deze beperkingen op.

Revolut debitcard aanvragen

De debit card van Revolut kun je eenvoudig aanvragen via de App of via deze link. Deze app kun je gratis downloaden via de Google Play Store of de Apple App Store. In de geĆÆnstalleerde app kun je nu een debit card aanvragen door je eerst te registreren en een aanvraag te doen voor een debit card. Na voltooiing van de aanmelding wordt de debit kaart binnen 9 dagen thuisbezorgd. Het hele proces verloopt eenvoudig en snel. Hou echter rekening met verzendkosten van 6 euro, de debitcard zelf is, zoals eerder al aangegeven, gratis.

Wat kost Revolut?

Hoeveel gaat het je gaat kosten, is afhankelijk van het soort account dat je neemt. Het Standard account is geheel gratis, maar gelimiteerd qua mogelijkheden. Je kunt ook kiezen voor een Premium account van 7,99 euro per maand of het Metal account van 13,99 euro per maand. Voor zakelijke accounts kun je kiezen tussen 0, 25 of 100 euro per maand. Tot slot is er nog een Enterprise optie. Voor de tarieven van deze laatstgenoemde moet je een e-mail sturen naar Revolut voor meer info.

Veel gestelde vragen

Deze Fintech streeft ernaar om wereldwijd beschikbaar te zijn. Echter is Revolut op dit moment beschikbaar in de volgende landen: Oostenrijk, Belgiƫ, Bulgarije, Kroatiƫ, Cyprus, Tsjechiƫ, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Italiƫ, Litouwen, Liechtenstein, Letland, Luxemburg, Marta, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemeniƫ, Slowakije, Sloveniƫ, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk

Inmiddels zijn er al meer dan 150 verschillende valuta waarmee betaald kan worden en die opgenomen kunnen worden middels een pinautomaat.

De hoeveelheid aan te kopen cryptovaluta is nog gelimiteerd. Je hebt toegang tot vijf verschillende cryptovaluta, namelijk Bitcoin (BTC), Litecoin, Ethereum (ETH), Bitcoin Cash en Ripple (XRP)

Als jij je aanmeldt voor Revolut Standard dan brengt dit geen extra kosten met zich mee, behalve de verzendkosten van 6 euro voor de debitcard. Een premium Revolut account kost 7,99 euro per maand. Voor Revolut Metal betaal je 13,99 euro per maand. Hou er rekening mee dat als je een overschrijving naar een buitenlandse rekening doet, de buitenlandse bank extra kosten in rekening brengt.

In principe kan iedereen boven de 18 jaar en woonachtig in Ć©Ć©n van de eerder genoemde landen een bankrekening openen.

Je kunt je saldo opwaarderen middels een bankoverschrijving vanaf je Nederlandse bankrekening maar ook met een andere Creditcard. Na het koppelen van je creditcard aan je Revolut rekening vul je Ć©Ć©n keer je gegevens in. Vervolgens waardeer je je saldo met enkele klikken op. Sinds kort is het ook mogelijk je saldo op te waarderen via Apple Pay en Android Pay.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een app die je financiĆ«le huishouding overzichtelijker maakt, dan is Revolut een aanrader. Alles op het gebied van financiĆ«n kun je met behulp van de app in combinatie met de Revolut debit card regelen. Ook is de cryptocurrency exchange een interessante optie, alhoewel deze nog wat gelimiteerd is. Erg mooie extra’s die Revolut aanbiedt aan zijn klanten zijn de diverse (gratis) verzekeringen en een gratis beleggingsrekening waarmee je kunt handelen in aandelen zonder kosten. Eerder schreef ik al een artikel of de Wirex card. Deze debit card is goedkoper maar de mogelijkheden van Revolut gaan veel verder.

Gratis Revolut Card Aanvragen?

Heb jij hem al? Ik ben erg benieuwd naar jouw mening en ervaring met Revolut? Schijf hieronder in de comments hoe lang jij er al gebruik van maakt en wat je ervan vindt.

Ook interessant

Wat is het verschil tussen cryptocurrency coins en tokens?

Wat is een Central Bank Digital Currency (CBDC)?

Wat is een ICO? Een duidelijke uitleg!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>