• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Crypto airdrop uitgelegd, wat is een airdrop nou precies? En wat kan ik ermee?
Wat is een crypto airdrop?

Airdrop van Apple kennen de meeste wel. Een slimme functionaliteit om draadloos documenten, foto’s, video’s, websites en kaartlocaties van en naar een Mac en/of iPhone te sturen. Maar wat is een airdrop in de cryptowereld? Totaal iets anders kan ik wel zeggen. Er zijn diverse manieren om Cryptovaluta te verdienen. Echter zijn niet alle manieren veilig en legaal. In dit artikel leg ik je uit wat een crypto airdrop is en wat jij er eventueel aan kunt hebben.


Wat is een crypto airdrop?

Als je op zoek gaat naar informatie over cryptovaluta en wilt handelen in cryptovaluta dan kom je de term Airdrop vrij snel tegen. De term Airdrop doet vermoeden dat er iets uit de lucht komt vallen en dat is in zekere zin ook zo. Een airdrop in de cryptowereld is een procedure voor de distributie van gratis crypto coins of tokens, in een bepaalde verhouding, aan bestaande bezitters van bepaalde cryptovaluta zoals bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum en Tron.

Wat kun je met een crypto airdrop?

Die vraag is eigenlijk vrij gemakkelijk te beantwoorden. Gratis geld verdienen! Dat klinkt natuurlijk erg mooi maar het is echt een bewezen manier om gratis cryptomunten te vergaren. Ik zal later in dit artikel voorbeeld geven van een hele succesvolle airdrop.

Waarom zijn er crypto airdrops?

Er zijn diverse redenen voor bedrijven in de blockchain en cryptocurrency industrie om een crypto airdrop te initiëren. Hieronder zal ik de meest voor de hand liggende redenen noemen.

Eerlijke verdeling van het totaal aantal cryptomunten

Een belangrijk en fundamenteel grondbeginsel van Blockchain en Cryptovaluta is de decentraliteit. Decentralisatie is het proces waarbij de besluitvorming van een bedrijf of organisatie niet meer centraal georganiseerd wordt maar gedistribueerd of gedelegeerd wordt. De macht ligt niet meer bij een kleine (centrale) groep maar bij een decentrale groep of community.

Een goede reden voor een bedrijf om tot een airdrop over te gaan, is de gelijkmatige verdeling van crypto coins of tokens zodat er minder macht is bij enkele individuen met veel cryptomunten die er op uit zijn de cryptokoersen te manipuleren.

Crypto airdrop beloont trouwe- en vroege investeerders

Om een Initial Coin Offering (ICO) nog interessanter te maken worden crypto investeerders van het eerste uur vaak beloond met extra gratis “nieuwe” coins of tokens. Een leuke en functionele manier om gratis crypto te verdienen. Ook de trouwe lange termijn investeerders worden vaak beloond met gratis cryptovaluta in de vorm van een airdrop. Loyaliteit wordt beloond!

Naamsbekendheid creëren voor nieuwe cryptomunt

Exposure vergaren in de blockchain en cryptocurrency industrie is vandaag de dag niet eenvoudig voor nieuwe bedrijven. Er zijn namelijk al honderden bedrijven met een eigen cryptomunt. Met een airdrop genereer je in de opstartfase van bedrijf initieel veel exposure met een token die op dat moment nog maar weinig tot niks waard is.

Marketing en creëren van een hype

Verreweg de belangrijkste reden voor een cryptobedrijf om een Airdrop te doen is het vergaren van leads, met groei van de onderneming als primaire doel. Bij dergelijke airdrops wordt er vrijwel altijd om een tegenprestatie gevraagd. Denk hierbij aan registraties, verwijzingen, deelnemen aan Telegram en het volgen van een bedrijf via bijvoorbeeld Twitter.

Wanneer vinden crypto airdrops plaats?

Hoe weet je nu wanneer er een crypto airdrop plaatsvindt? Om hierachter te komen zul je het nieuws over bepaalde cryptovaluta nauwgezet moeten volgen. Dit kan een tijdrovend proces zijn waar niet iedereen zin in heeft. Daarom zijn er steeds meer websites en tools op de markt die je waarschuwen wanneer er een airdrop gaat plaatsvinden. Dit is handig natuurlijk!

Websites met airdrop alerts

De aankondigingen van airdrops vinden plaats op diverse crypto kanalen zoals Twitter en Telegram maar ook via diverse websites en apps. Hieronder een overzicht van een aantal websites waar je terecht kunt voor airdrop reminders en alerts.

Crypto airdrops op de automatische piloot

Er bestaan ook tools zoals bijvoorbeeld Airdropalert.com, die op de automatische piloot voor jou participeren in airdrops. De gratis coins- of tokens worden, zonder er zelf veel voor te doen, overgemaakt naar bijvoorbeeld je Ethereum (ETH) wallet. Voor dergelijke diensten betaal je meestal een maandelijkse fee.

Zijn crypto airdrops veilig?

Doe altijd gedegen onderzoek alvorens je deelneemt aan airdrops. Er vinden veel scams plaats in de cryptowereld en ook airdrops zijn voer voor oplichters. Wees gewaarschuwd! Hieronder een kort lijstje met tips waar je even bij stil moet staan alvorens je deel gaat nemen aan een airdrop.

Enkele tips crypto airdrop

  • Geef nooit iemand toegang tot je private key!
  • Vraag je af hoe betrouwbaar de bron is, die de airdrop promootte
  • Betaal nooit voor een airdrop!
  • Schat de professionaliteit van het bedrijf achter de airdrop in.
  • Wees terughouden met KYC-procedures (Know Your Customer)

Wat kan een een airdrop opleveren?

De waarde van een airdrop varieert tussen $1 en $20! Het is relatief weinig werk om te participeren in een airdrop en daarom erg interessant! Het kost je meestal maar een paar minuutjes. Een voorbeeld van een hele makkelijke en succesvolle airdrop is de Ontology (ONT) airdrop van januari 2018.

Iedereen die zich destijds aanmeldde voor de nieuwsbrief van Ontology (ONT) ontving daarvoor 1000 ONT (toen nog niks waard). Verkocht je jouw ONT-tokens op 7 juni 2018 tegen een koers van $8,84 dan had je $8840 verdiend. Duh! 😉 En dat bedrag dus in ruil voor je e-mailadres? Makkelijk cryptovaluta verdienen toch?

Conclusie

Crypto airdrops kunnen zeker interessant zijn, dat heeft de geschiedenis ons wel geleerd. Het succesverhaal van Ontology (ONT) is niet op zichzelf staand. Er zijn vele airdrops geweest waarmee je veel geld had kunnen verdienen. Ik zal wellicht later nog een blogpost schrijven over de 10 meest succesvolle airdrops. Maar airdrops zijn nog altijd populair, ook in 2020! Belangrijkste tip de ik je nog wel wil meegeven is dat voorzichtigheid geboden is. Er zijn airdrops die uitsluitend uit zijn op jouw persoonlijke gegevens of zelfs toegang tot je cryptowallet.

Twijfel je over een airdrop waar je aan deel wilt nemen? Heb je specifieke vragen? Neem gerust contact met me op of stel je vraag hieronder in de comments.

Ook interessant

pensioen opbouwen

Drie manieren om pensioen op te bouwen 

crypto bullrun 2024

De Crypto Bullrun van 2024: Een Nieuwe Golf van Kansen

cryptomunten spannend

Wat is er zo spannend aan het handelen in cryptomunten?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>