• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Wat is Binance? Ik leg alles uit wat je moet weten over deze Crypto Exchange?
Wat is Binance?

Je bent van plan te gaan handelen in Cryptovaluta? Overweeg je een account aan te maken op Binance en te gaan traden? In dit artikel zal ik je alles uitleggen! Wat is Binance en waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanmaken van een account en het traden op dit populaire crypto handelsplatform.

Wat is Binance

Binance is een professioneel en populair crypto handelsplatform, dat is opgericht in 2017. Je kunt er handelen in een groot aantal cryptocurrencies zoals bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum, Tron. Naast deze vier bekende cryptovaluta zijn er nog zo’n 150 munten waar je in kunt handelen. Je kunt op ieder gewenst moment cryptovaluta kopen en/of verkopen voor de meest actuele koers.

Open een GRATIS Binance Account en koop je favoriete cryptomunten!

Is Binance betrouwbaar?

Om de betrouwbaarheid te beoordelen kijken we onder andere naar beslissingen die het platform in het verleden heeft gemaakt. Zouden wij ons er prettig bij voelen om onze coins hier te hebben staan? Er zijn verschillende onderzoeken rondom mogelijke belastingontduiking van het platform. Daarnaast zijn er een aantal landen die de website blokkeren voor haar inwoners. Dit omdat er nog veel discussies zijn over regulering van handelen in cryptocurrency. Buiten wat gesteggel met overheden (wat vrij normaal is in deze branche) zijn er nog nooit problemen geweest met uitbetalingen of schimmige voorwaarden.

In ons oordeel is Binance dan ook zeker betrouwbaar. Wil je toch liever voor een Nederlandse partij gaan? Bitvavo is dan een hele goede optie. Ze hebben de laagste handelskosten en je krijgt een welkomstbonus van 1000 euro op de eerste handelskosten!

Is Binance Veilig?

Veiligheid en betrouwbaarheid gaan soms hand in hand, maar dit is lang niet altijd zo. Waar we hierboven al wat dieper ingingen op de betrouwbaarheid geven we nu antwoord op de vraag of Binance veilig is. De exchange zelf is sinds haar bestaan eenmalig gehackt; in april 2019. Er werd totaal voor 40 miljoen dollar buitgemaakt. Hierbij moet wel gemeld worden dat al het geld door Binance zelf is terugbetaald en dat gebruikers hier geen schade van hebben ondervonden. Er is zelfs een speciaal fonds (Secured Asset Funds) om ervoor te zorgen dat mocht iets vergelijkbaars nog een keer gebeuren dat iedereen zijn geld netjes terugkrijgt.

Het feit dat de exchange gehackt is, is geen bewijs dat de website niet veilig is. Binance is het grootste crypto platform van de wereld en dagelijks proberen hackers het systeem binnen te komen. Vanuit persoonlijk level kunnen we zeker zeggen dat Binance veilig is. Je hebt verschillende opties om je account te beveiligen, waaronder 2FA (two factor authentication).

Maak hier ook echt gebruik van, we kunnen dit niet vaak genoeg benadrukken!

Gevestigd in Malta

De Binance Crypto Exchange is aanvankelijk opgericht in Shanghai (China) door Changpeng Zhao maar inmiddels is het handelsplatform gevestigd het crypto-vriendelijke Malta en behoort het tot de grootste cryptovaluta exchanges van de wereld.

Binance coin (BNB)

BNB is de eigen cryptomunt van Binance, ontstaan in 2017 als een utility token om kortingen te geven op de trading tarieven. De basisvergoeding van een transactie is 0,1%. Als je Binance coin op het handelsplatform houdt, dan worden de kosten voor een transactie verlaagd naar 0,075%.

Account aanmaken

Om cryptovaluta te kunnen handelen op het handelsplatform moet je allereerst een Binance account aanmaken. Dit proces is eigenlijk vrij eenvoudig. Je hoeft jezelf niet te verifiëren om een standaard level 1 account aan te kunnen maken. Met een level 1 account kun je maximaal 2 BTC per dag opnemen.

Binance verificatie

Will je meer dan 2 BTC per dag opnemen dan zul je jouw gegevens moeten verifiëren. Om level 2 gebruiker te worden moet je een foto van je paspoort en een selfie uploaden. Wanneer je registratie wordt goedgekeurd dan kun je dagelijks 100 BTC uit laten betalen.

Binance inloggen

Nadat je ben geverifieerd kun je inloggen. Je kunt overigens nog instellen dat je gebruik wilt maken van “Two-Factor Authentication”. Dit is een extra beveiliging om te zorgen dat je Binance account veilig is en blijft.

Geld storten Binance

Geld overmaken naar de exchange is noodzakelijk om cryptovaluta te kunnen traden. Je moet eerst Bitcoins kopen om deze te kunnen transferen naar bijvoorbeeld een Bitcoin wallet binnen de exchange. Bitcoin kopen en versturen naar een Binance wallet kan via onderstaande websites of met je creditcard op het platform zelf. Dit laatste heb ik overigens nog nooit gedaan. Persoonlijk vind ik de fees hiervoor te hoog.

Hoe werkt Binance Exchange

Zodra je registratie en verificatie gereed is, je ingelogd bent en geld hebt overgemaakt naar bijvoorbeeld een Bitcoin wallet, kun je beginnen met traden. Je hebt op het platform meerdere manieren om te traden, er is een basic- en advanced exchange. De advanced versie geeft je meer informatie en stelt je in staat om de trends van cryptokoersen beter te analyseren. Voor de gevorderde cryptotrader bestaat in tevens de mogelijkheid om aan margin trading te doen en om te handelen in Futures. Voor beide diensten zul je een extra account moeten aanmaken binnen de crypto exchange.

Binance App

Ik vind het persoonlijk een groot voordeel dat je via een webbrowser maar ook met behulp van een mobiele app kunt traden. De app is de laatste jaren sterk verbeterd en redelijk makkelijk in gebruik. Waar voorheen de Binance IOS app via internet gedownload moest worden is er inmiddels een officiele app voor zowel Android als IOS welke te downloaden zijn via de Google Play Store en Apple App Store.

Alternatief voor Binance

Uiteraard zijn er alternatieven! Iedereen heeft zijn favoriete crypto exchange om te handelen. Mijn favoriete crypto broker is Bitvavo. Overigens heb ik accounts bij meerdere exchanges omdat soms een bepaalde cryptomunt uitsluitend bij maar één handelsplatform wordt verhandeld.

Overzicht alternatieven

 1. Kraken
 2. Coinbase
 3. HitBTC
 4. Poloniex
 5. Bittrex
 6. Bitvavo (Nederlands)
 7. Litebit

Conclusie

Zoals eerder aangegeven is het een groot en betrouwbaar cryptovaluta handelsplatform. Er zijn meer dan 150 verschillende munten waarin gehandeld kan worden en de volumes zijn voldoende. Er worden met grote regelmaat nieuwe cryptomunten toegevoegd.

Qua veiligheid hebben ze de zaken goed voor elkaar. En dat is belangrijk voor de reputatie van Binance maar ook voor de reputatie van Bitcoin en cryptovaluta in het algemeen.

Ook interessant

floki crypto kopen

Floki Inu kopen met iDeal? Bekijk FLOKI

Hoe oud bitcoin kopen

Hoe oud moet je zijn om Bitcoin te kopen?

halve bitcoin kopen

Halve bitcoin kopen; veilig en goedkoop

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>