• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Wat is Binance? Ik leg alles uit wat je moet weten over deze Crypto Exchange
Wat is Binance?

Je bent van plan te gaan handelen in Cryptovaluta? Overweeg je een account aan te maken op Binance en te gaan traden? In dit artikel zal ik je alles uitleggen! Wat is Binance en waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanmaken van een account en het traden op dit populaire crypto handelsplatform.

Let op: Binance staat niet geregistreerd bij de Nederlandsche Bank. Om deze reden zijn wij niet meer aan het handelen via Binance.

Bitvavo is onze favoriete crypto exchange. Deze staat namelijk wel geregistreerd bij de Nederlandsche bank. Bovendien heeft Bitvavo momenteel een welkomstbonus waardoor je geen handelskosten betaald over de eerste 1000 euro crypto die je koopt.

Wat is Binance

Binance is een professioneel en populair crypto handelsplatform, dat is opgericht in 2017. Je kunt er handelen in een groot aantal cryptocurrencies zoals bijvoorbeeld BitcoinEthereumTron. Naast deze vier bekende cryptovaluta zijn er nog zo’n 150 munten waar je in kunt handelen. Je kunt op ieder gewenst moment cryptovaluta kopen en/of verkopen voor de meest actuele koers.

Open een GRATIS Binance Account en koop je favoriete cryptomunten!

Is Binance betrouwbaar?

Om de betrouwbaarheid te beoordelen kijken we onder andere naar beslissingen die het platform in het verleden heeft gemaakt. Zouden wij ons er prettig bij voelen om onze coins hier te hebben staan? Er zijn verschillende onderzoeken rondom mogelijke belastingontduiking van het platform. Daarnaast zijn er een aantal landen die de website blokkeren voor haar inwoners. Dit omdat er nog veel discussies zijn over regulering van handelen in cryptocurrency. Buiten wat gesteggel met overheden (wat vrij normaal is in deze branche) zijn er nog nooit problemen geweest met uitbetalingen of schimmige voorwaarden.

In ons oordeel is Binance dan ook zeker betrouwbaar. Wil je toch liever voor een Nederlandse partij gaan? Bitvavo is dan een hele goede optie. Ze hebben de laagste handelskosten en je krijgt een welkomstbonus van 1000 euro op de eerste handelskosten!

Is Binance Veilig?

Veiligheid en betrouwbaarheid gaan soms hand in hand, maar dit is lang niet altijd zo. Waar we hierboven al wat dieper ingingen op de betrouwbaarheid geven we nu antwoord op de vraag of Binance veilig is. De exchange zelf is sinds haar bestaan eenmalig gehackt; in april 2019. Er werd totaal voor 40 miljoen dollar buitgemaakt. Hierbij moet wel gemeld worden dat al het geld door Binance zelf is terugbetaald en dat gebruikers hier geen schade van hebben ondervonden. Er is zelfs een speciaal fonds (Secured Asset Funds) om ervoor te zorgen dat mocht iets vergelijkbaars nog een keer gebeuren dat iedereen zijn geld netjes terugkrijgt.

Het feit dat de exchange gehackt is, is geen bewijs dat de website niet veilig is. Binance is het grootste crypto platform van de wereld en dagelijks proberen hackers het systeem binnen te komen. Vanuit persoonlijk level kunnen we zeker zeggen dat Binance veilig is. Je hebt verschillende opties om je account te beveiligen, waaronder 2FA (two factor authentication).

Maak hier ook echt gebruik van, we kunnen dit niet vaak genoeg benadrukken!

Gevestigd in Malta

De Binance Crypto Exchange is aanvankelijk opgericht in Shanghai (China) door Changpeng Zhao maar inmiddels is het handelsplatform gevestigd het crypto-vriendelijke Malta en behoort het tot de grootste cryptovaluta exchanges van de wereld.

Binance coin (BNB)

BNB is de eigen cryptomunt van Binance, ontstaan in 2017 als een utility token om kortingen te geven op de trading tarieven. De basisvergoeding van een transactie is 0,1%. Als je Binance coin op het handelsplatform houdt, dan worden de kosten voor een transactie verlaagd naar 0,075%.

Account aanmaken

Om cryptovaluta te kunnen handelen op het handelsplatform moet je allereerst een Binance account aanmaken. Dit proces is eigenlijk vrij eenvoudig. Je hoeft jezelf niet te verifiëren om een standaard level 1 account aan te kunnen maken. Met een level 1 account kun je maximaal 2 BTC per dag opnemen.

Binance verificatie

Will je meer dan 2 BTC per dag opnemen dan zul je jouw gegevens moeten verifiëren. Om level 2 gebruiker te worden moet je een foto van je paspoort en een selfie uploaden. Wanneer je registratie wordt goedgekeurd dan kun je dagelijks 100 BTC uit laten betalen.

Binance inloggen

Nadat je ben geverifieerd kun je inloggen. Je kunt overigens nog instellen dat je gebruik wilt maken van “Two-Factor Authentication”. Dit is een extra beveiliging om te zorgen dat je Binance account veilig is en blijft.

Geld storten Binance

Geld overmaken naar de exchange is noodzakelijk om cryptovaluta te kunnen traden. Je moet eerst Bitcoins kopen om deze te kunnen transferen naar bijvoorbeeld een Bitcoin wallet binnen de exchange. Bitcoin kopen en versturen naar een Binance wallet kan via onderstaande websites of met je creditcard op het platform zelf. Dit laatste heb ik overigens nog nooit gedaan. Persoonlijk vind ik de fees hiervoor te hoog.

Hoe werkt Binance Exchange

Zodra je registratie en verificatie gereed is, je ingelogd bent en geld hebt overgemaakt naar bijvoorbeeld een Bitcoin wallet, kun je beginnen met traden. Je hebt op het platform meerdere manieren om te traden, er is een basic- en advanced exchange. De advanced versie geeft je meer informatie en stelt je in staat om de trends van cryptokoersen beter te analyseren. Voor de gevorderde cryptotrader bestaat in tevens de mogelijkheid om aan margin trading te doen en om te handelen in Futures. Voor beide diensten zul je een extra account moeten aanmaken binnen de crypto exchange.

Binance App

Ik vind het persoonlijk een groot voordeel dat je via een webbrowser maar ook met behulp van een mobiele app kunt traden. De app is de laatste jaren sterk verbeterd en redelijk makkelijk in gebruik. Waar voorheen de Binance IOS app via internet gedownload moest worden is er inmiddels een officiele app voor zowel Android als IOS welke te downloaden zijn via de Google Play Store en Apple App Store.

Alternatief voor Binance

Uiteraard zijn er alternatieven! Iedereen heeft zijn favoriete crypto exchange om te handelen. Mijn favoriete crypto broker is Bitvavo. Overigens heb ik accounts bij meerdere exchanges omdat soms een bepaalde cryptomunt uitsluitend bij maar één handelsplatform wordt verhandeld.

Onze favoriete Binance alternatief:

Wij hebben zelf jaren Binance gebruikt maar zijn sinds een aantal jaar overgestapt op Bitvavo. Dit is een Nederlandse exchange uit Amsterdam. Deze exchange biedt naar onze mening ontzettend veel voordelen en is 100% veilig en betrouwbaar. Verder betaal je hier niet te veel en werkt het platform super goed.

Conclusie

Zoals eerder aangegeven is het een groot en betrouwbaar cryptovaluta handelsplatform. Er zijn meer dan 150 verschillende munten waarin gehandeld kan worden en de volumes zijn voldoende. Er worden met grote regelmaat nieuwe cryptomunten toegevoegd.

Qua veiligheid hebben ze de zaken goed voor elkaar. En dat is belangrijk voor de reputatie van Binance maar ook voor de reputatie van Bitcoin en cryptovaluta in het algemeen.

Ook interessant

pensioen opbouwen

Drie manieren om pensioen op te bouwen 

crypto bullrun 2024

De Crypto Bullrun van 2024: Een Nieuwe Golf van Kansen

cryptomunten spannend

Wat is er zo spannend aan het handelen in cryptomunten?

 • ​Sinds enige krijg ik meldingen van Binance dat ik mijn account moet verifiëren om de exchange volledig te mogen blijven gebruiken. Ik ben al een tijdje klant van Binance en mijn KNC voldeed aan al hun eisen. Maar nu moet ik een foto uploaden van mijn id kaart of paspoort en een foto van mijzelf. Nu ben ik er niet helemaal comfortabel mee omdat er met deze gegevens identiteitsfraude gepleegd kan worden. Ze willen namelijk ook dat je BSN zichtbaar is. Ik heb geprobeerd om een foto te maken waarbij het BSN is afgeschermd maar dit wordt niet geaccepteerd. Vanuit de overheid wordt geadviseerd om je BSN niet zomaar aan organisaties af te staan. Maar het gevolg is nu dat Binance mijn mogelijkheden beperkt. Ik mag geen stortingen meer doen. Geld of crypto’s er af halen mag wel.

  Ik snap dat Binance dit wil om aan de toelatingseisen van landen (ook Nederland) te voldoen. Maar die landen eisen toch niet dat ik mijn identiteitsgegevens volledig aan een commerciële partij ‘geef’?

  Zijn er meer mensen die hier tegenaan lopen? En mag Binance dit doen?

  En natuurlijk vraag ik me af of er een manier is om alle betrokken partijen te laten inzien dat, de eisen die gesteld worden aan de verificatie de nodige veiligheidsproblemen kunnen opleveren en derhalve aangepast dienen te worden?

  • Hi Robert,

   Allereerst bedankt voor je reactie. Dit is inderdaad iets waar we heel veel vragen over krijgen de afgelopen tijd. Deze nieuwe verificaties hebben te maken met de boete die Binance onlangs kreeg. Binance stond namelijk nooit geregistreerd bij de Nederlandsche Bank maar was wel actief bezig met het aanbieden en promoten van hun cryptodiensten in Nederland. Hierdoor hebben zij een flinke boete ontvangen van zo’n 3 miljoen euro.

   Sinds deze boete is Binance bezig met de registratie bij de Nederlandsche Bank. Dit betekent dat zijn aan alle regels en wetgeving moeten voldoen die vanuit deze bank gesteld worden. Ook de identiteitsplicht (met BSN) is hier onderdeel van. Binance wordt dus eigenlijk verplicht om deze informatie te vragen voor klanten in Nederland.

   Hopelijk geeft dit antwoord op je vragen.

   Groet,

   Sam

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >