• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Informatie over Cryptomunt Verge (XVG)
Verge kopen

De Verge is een van de cryptomunten die in het voetspoor van de Bitcoin populair is bij beleggers. In dit artikel staan we eerst stil bij de geschiedenis en achtergronden van deze cryptovaluta. Daarna leggen we je uit hoe je Verge kan kopen en welke Wallet het meest geschikt is. We sluiten dit artikel af met koersinformatie en een vooruitblik. Zo ben jij direct op de hoogte van alle aspecten van deze cryptomunt en klaar om te beslissen of je gaat beleggen, jouw internetaankopen met de Verge wil doen of liever de andere cryptovaluta uit onze portfolio kiest. Natuurlijk kun je Verge ook direct kopen.

Waar komt de Verge vandaan en wat is het?

De Verge lijkt een van de nieuwste cryptocurrency. Toch is deze cryptovaluta is voor internetbegrippen oud. Haar huidige naam is namelijk in de markt sinds 15 februari 2016. Wie verder kijkt ziet dat deze digitale munt al een langere historie heeft. Voor de naamswijziging was deze cryptovaluta namelijk actief onder de naam DodgecoinDark. Doordat deze DodgecoinDark steeds populairder werd en de ambities van het ontwikkelteam steeds serieuzer, werd besloten de naam en uitstraling ook te professionaliseren. Aangezien de Bitcoin voor veel mensen de meest bekende cryptomunt is zetten we de Verge af tegen de Bitcoin. Zo valt direct op waar deze cryptomunten verschillen.

Verge in vergelijking met Bitcoin

In onderstaand overzicht vergelijken we de Verge en de Bitcoin. Welke eigenschappen komen overeen en waar verschillen beide cryptovaluta?

Eigenschap/cryptomuntBitcoinVerge
Te gebruiken als betaalmiddelJaJa
Mogelijkheid om anonieme transacties te doenNeeJa
Is deze cryptomunt te minen?JaJa
Kun je met deze cryptovaluta een ICO organiseren?JaNee
Is er een centraal team verantwoordelijk?NeeJa

Waarom je nu moet instappen in Verge cryptocurrency

Een aantal kenmerken maakt dat de munt interessant is voor beleggers. Een van die kenmerken is de duidelijke visie. AVG is een sterk voorvechter van anonimiteit en privacy. Deze visie bepaalt ook de richting van de ontwikkeling van de munt. Zo er bijvoorbeeld een koppeling met TOR en I2P. Ook het nieuwe ‘Wraight-protocol’ is belangrijk voor anonimiteit. Deze sterke visie heeft ook een keerzijde. Als je niet gelooft in privacy coins of daar om principiĆ«le redenen tegen bent kun je wellicht beter een andere cryptovaluta kiezen om in te beleggen.

Er zijn uiteraard ook financiƫle argumenten die investeren in XVG tot een goede beslissing voor de portefeuille maakt. Zo is de marktvoorraad gemaximaliseerd (op 16.555.000.000 XVG) en wordt er ieder jaar 1 miljard XVG vrijgegeven. Aangezien er ook gemined kan worden en er nu al meer dan 14 miljard in de markt is, valt er binnenkort schaarste te verwachten. Koersanalyses laten een stijging zien zodra XVG aankondigt meer in privacy te investeren. De oprichter en leider van het team achter XVG geeft aan die investeringen te blijven doen en dus argumenten voor koersstijgingen te blijven geven.

In dit introductiefilmpje zie je wat meer over de visie van Verge over hun cryptovaluta.

Hoe kom je aan Verge en waar bewaar je deze cryptomunt?

Door de heldere en transparante inzage in deze privacy coin kunnen wij ons voorstellen dat je geĆÆnteresseerd bent om Verge te kopen. Dat kan uiteraard. Hoe dit proces werkt en waar je jouw gekochte cryptocurrency bewaart leggen we je hierna uit.

Verge kopen en verkopen

Net als reguliere valuta wordt ook cryptovaluta verhandeld op de beurs. Inmiddels is de XVG op tientallen beurzen te verhandelen. Steeds meer grote Cryptobeurzen sluiten zich aan en die populariteit komt de koers vaak ten goede.

Als je al een account hebt kun je inloggen op jouw account, de Verge (symbool: XVG) opzoeken en de cryptomunten kopen die je wilt. Bij sommige beurzen moet je eerst Bitcoins kopen en die Bitcoins omzetten in Verge, op andere platformen kun je direct geld storten met bijvoorbeeld i-Deal.

Als je nog geen account bij een beurs hebt kun je een account aanmaken. In dit artikel zetten we op een rij welk soort beurzen er zijn, waar je op moet letten en welke stappen je moet doen om een account aan te maken.

Wanneer je jouw aankoop gedaan hebt kun je direct over jouw cryptomunten beschikken. Je kunt ze op de beurs van jouw keuze in jouw account houden en weer verkopen op het door jou gewenste moment. Dit raden wij alleen aan als je heel snel wilt aan- en verkopen. Wanneer je jouw cryptomunten voor de lange termijn wilt houden kun je beter gebruik maken van een aparte crypto Wallet.

XVG bewaren

Zoals we aangaven is het vaak beter om jouw Verge te bewaren in Wallet. We onderscheiden 3 soorten Wallets:

  • De online wallet;
  • De hardware wallet
  • De paper wallet

Iedere wallet heeft zijn eigen voor- en nadelen. In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten als je een wallet wilt aanschaffen.

Wat is het koersverloop van de Verge en is deze cryptomunt geschikt als belegging?

Met al deze informatie kunnen we ons voorstellen dat je niet kan wachten om te handelen. In dat geval kun je hier direct aan de slag.
Mocht je nog overwegen of deze valuta het waard is om in te investeren, dan kunnen we je wellicht een beter inzicht geven met wat cijfers. We beginnen met het verleden.

Het koersverloop van XVG tot nu toe

In onderstaand overzicht zie je het verloop van de koers in het afgelopen jaar.

Het valt op dat de koers begin dit jaar sterk steeg. Deze koersstijging werd veroorzaakt door de aankondiging dat deze cryptovaluta gebruik ging maken van het Wraith Protocol. Kort gezegd kun je met deze technologie kiezen of jouw transacties publiek zichtbaar zijn in de Blockchain of privƩ gehouden worden. Doordat de invoering van deze technologie moeizamer gaat dan gedacht is de koers iets terug gelopen. Toch verwachten analisten dat dit tijdelijk is. Sterker nog, deze cryptomunt wordt getipt als de op ƩƩn na meest ondergewaardeerde privacy coin.

XVG in de toekomst

Het feit dat men deze cryptovaluta nu als ernstig ondergewaardeerd ziet geeft automatisch aan hoeveel progressie we nog kunnen verwachten. Naar onze mening kan privacy wel eens een van de meest schaarse goederen worden die online te bieden is. Wanneer je dit vergelijkt met een toenemend aantal mensen dat die privacy wil koesteren zal dit ertoe leiden dat men op zoek gaat naar privacy coins zoals de Verge.

Wil je meer informatie over de Verge?

Wij verwachten dat je aan de hand van dit artikel genoeg informatie hebt om te beslissen of de Verge iets voor jou is of niet. Daarbij kun je vast ook een inschatting maken of dit het goede moment is om in of uit te stappen. Natuurlijk kan het altijd zo zijn dat je toch nog vragen hebt of meer informatie wilt. In dat geval kan je hieronder een berichtje achterlaten met jouw vraag of contact met ons opnemen. Natuurlijk kun je ook jouw vrienden attenderen op deze buitenkans door dit artikel te delen.

Ook interessant

Wat is het verschil tussen cryptocurrency coins en tokens?

Wat is een Central Bank Digital Currency (CBDC)?

Wat is een ICO? Een duidelijke uitleg!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>