Door: Sam

13/09/2022 12:10

VeChain is een cryptocurrency die steeds meer in populariteit toeneemt. De hoeveelheid mensen die in deze cryptocurrency investeert of handelt neemt ook toe. Uiteraard komt wel het één en ander kijken bij VeChain kopen. Ben jij nog niet zo bekend met VeChain, en wil je dat wel worden? Ik help je er graag bij! In dit artikel vertel ik je stap voor stap hoe je VeChain kan kopen. 


Waar moet je VeChain kopen?

Het is uiteraard belangrijk dat je jouw VeChain op de juiste plek aanschaft. Daarom ga ik je eerst vertellen waar je VeChain het beste kan kopen.

Er zijn verschillende mogelijkheden. Je kunt het beste VeChain kopen bij een crypto broker of crypto exchange. Dit zijn platformen waarop je op een veilige manier cryptocurrencies zoals VeChain kunt verhandelen. De prijs die je betaalt voor jouw VeChain wordt bepaald door de wereldwijde verhouding tussen vraag en aanbod. De prijs van één VeChain is bij al deze verschillende platformen vrijwel hetzelfde.

Het platform wat door hobby en professionele handelaren in Nederland het meest wordt gebruikt is Bitvavo. Zij hebben nu tijdelijk een actie waarbij je voor de eerste €1000 gratis VeChain kunt verhandelen

Een broker of exchange hanteert transactiekosten omdat zij ook geld moeten verdienen. Enerzijds om de website veilig en werkend te houden, maar ook simpelweg omdat ze winst willen maken. Transactiekosten kunnen per platform erg verschillen, het kan bij de ene site tot wel 10x hoger zijn dan bij de andere. Het is daarom van belang om hierin de juiste keuze te maken. Wij raden aan om te kiezen voor Bitvavo, hier betaal je namelijk veruit de minste kosten over je aangekochte crypto (€ 2,50 bij een aankoop van 1000 euro).

Bekijk hieronder de 4 meest betrouwbare platformen in Nederland (gesorteerd op kosten van laag naar hoog).

vechain kopen

Broker / Exchange

Maximale transactiekosten in %

Bitvavo

0,25%

Coinmerce

0,9%

Bitcoin Meester

1%

Litebit

2%

Wat is de prijs van één VeChain?

Zie hieronder de huidige VET prijs in Euro's. Je kunt in de tabel gelijk gebruik maken van de VeChain calculator. Zo kun je precies zien hoeveel VET je terugkrijgt voor elk bedrag in euro's.

Hoe moet je VeChain kopen?

Het kopen van VeChain is niet moeilijk. Om VeChain te kunnen kopen heb je niet meer dan een bankrekening bij een Nederlandse bank en een account bij een betrouwbaar crypto platform nodig. Heb je besloten om VeChain te gaan kopen? Lees dan verder!

1. Registreer je bij een crypto platform 

Zoals eerder vermeld gaat onze voorkeur uit naar het platform Bitvavo. Bitvavo is een betrouwbaar Nederlands bedrijf en ze hanteren relatief lage handelskosten (0,25% terwijl de andere platformen 1% tot 2,5% rekenen). Daarnaast mogen we onze lezers tijdelijk een bonus geven t.w.v. €1000 aan gratis handelen!

2. Stort het bedrag wat jij graag wil investeren

Als je eenmaal een account hebt aangemaakt dan moet je geld storten om te beginnen met het verhandelen van crypto. klik vanaf het startscherm op “Euro storten”. Je kan nu via iDeal of een van de andere betaalopties geld storten. Wil je voor €250 VET kopen? Stort dan €250. Het geld zou binnen 2 minuten op je account moeten staan. Zie je het gestorte bedrag niet verschijnen, refresh dan even je internet browser.

De VET die je hebt gekocht wordt automatisch opgeslagen in een wallet in je account. Deze wallet bevindt zich dus op het platform van de door jou gekozen exchange. Dit is over het algemeen een veilige manier om je crypto te bewaren. Een nog veiligere optie is echter om het over te zetten op een hardware wallet. Een hardware wallet is een apparaatje dat niet verbonden is met het internet waardoor het niet gehackt kan worden. Een hardware Wallet is niet per sé nodig, zeker wanneer je voor een veilige cryptobroker als Bitvavo kiest. Zij hebben een garantiefonds opgezet voor als er toch ooit iets gebeurd met het platform. Ook houdt de Nederlandsche Bank toezicht op ze om te zorgen dat alles veilig en betrouwbaar verloopt.

Mocht je toch wel er voor kiezen om je crypto in een hardware wallet te bewaren, zorg er dan voor dat je je private key met niemand deelt. Een private key is eigenlijk een soort wachtwoord, bestaande uit een combinatie van verschillende woorden en/of letters. Je kunt enkel toegang krijgen tot je hardware wallet door middel van een private key.


Waar kan ik het beste VeChain kopen?

Ben je vooral opzoek naar waar je het beste VeChain kan kopen? We hebben dit eigenlijk eerder al een beetje aangegeven, maar onze keuze en ook die van experts die gaat uit naar Bitvavo. Het platform is zeer gebruiksvriendelijk. Daarnaast betaal je veruit de laagste handelskosten bij Bitvavo in vergelijking met andere aanbieders in Nederland. Toch zullen we voor de volledigheid nog even onze top 5 delen:

Top 5 plekken om VeChain te kopen

  1. Bitvavo (1000 € gratis handelsbonus)
  2. Coinmerce
  3. Bitcoin Meester
  4. Litebit
  5. Blox

VeChain partnerships

Vechain heeft inmiddels meerdere samenwerkingen lopen met grote bedrijven. Samen met PWC werken ze aan een manier om de echtheid van producten beter te kunnen verifiëren via de blockchain. Ook met het luxe warenhuis LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) is er een samenwerking. Hierbij is de focus om namaakproducten van het luxe merk tegen te gaan.

VeChain kopen met IDeal

Wanneer je Vechain met iDeal wil kopen kan dat via de websites die we op deze pagina hebben gedeeld. Wij raden altijd aan om gebruik te maken van iDeal omdat het een een veel gebruikt betaal middel is in Nederland. Bijna alle online betalingen lopen via iDeal. De kans dat er iets mis gaat op websites die iDeal aanbieden is volgens onderzoekers dan ook een stuk kleiner dan websites die enkel PayPal ondersteunen. 

IDeal werkt met (bijna) alle banken in Nederland, van ING tot aan ABN AMRO of kleinere banken zoals ASR.

Wanneer VeChain kopen?

Wanneer moet je VeChain kopen? Dit is een vraag die je helemaal voor jezelf moet beantwoorden. Wij geven geen beleggingsadvies en zullen je nooit adviseren om een bepaalde coin te kopen, laat staan wanneer je dat zou moeten doen. Wel denken wij dat VeChain op zowel korte termijn als lange termijn een interessante cryptomunt is.

Verdiep je eens in koopstrategieën als DCA'en, en praat met andere cryptohandelaren. Lees je goed in en, zeker als nieuweling is het goed om onze pagina over cryptovaluta handelen voor beginners door te nemen.


Veelgestelde vragen

Wat is de Vechain verwachting?

Om te weten wat de VeChain verwachting is neem je een kijkje in onze sectie over crypto verwachtingen.


Kan ik VeChain kopen met Paypal?

Het kan bij sommige buitenlandse partijen maar dit raden we niet aan. Bankoverschrijving en iDeal worden wel ondersteund in ons land.


Kan ik VeChain coins versturen naar iemand anders?
Ja dat kan zolang je VeChains in je wallet hebt. Om het naar iemand anders te versturen heeft hij of zij ook een VeChain wallet nodig. Kopieer het juiste adres waar jij jouw munten naartoe wil sturen.

>