• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Informatie over Cryptomunt Tron (TRX)
Tron kopen

Tron kopen: dé cryptomunt voor de entertainmentindustrie

Wat cryptovaluta en de entertainmentindustrie met elkaar gemeen hebben? Niet veel, ware het niet dat het netwerk van Tron (TRX) een goedkopere entertainmentconsumptie oplevert waar zowel producent als gebruiker de vruchten van plukken. Deze cryptomunt doet het op z’n eigen en unieke manier, zonder de voordelen van de blockchain ooit te negeren. Wil je TRX kopen? In de eerste plaats doet deze cryptomunt denken aan Ethereum, maar een grondige analyse toont aan dat er toch een aantal belangrijke verschillen bestaan. Het feit dat de munt zich voornamelijk op een niche van de markt focust, is daar slechts een voorbeeld van.

Tron zorgt ervoor dat tussenpersonen zoals Google of Spotify niet langer noodzakelijk zijn en heeft ook de grenzen van het huidig monetair systeem uitgeschakeld. Toch zijn er nog een aantal andere belangrijke voordelen te bieden, waarover je hieronder meer leest. Eveneens vind je hieronder informatie terug over deze cryptocurrency, de waarde ervan, het koersverloop en hoe je Tron kopen kan.

Wat is Tron (TRX)?

Veel zelfuitgeroepen specialisten halen regelmatig aan dat Tron kopen een goed idee is. Het is echter van belang om deze cryptomunt vooraf goed te leren kennen. Het gaat hierbij om een cryptomunt naar de hand van Justin Sun, een genie die ooit door Jack Ma (oprichter van Alibaba) werd geselecteerd om aan zijn ondernemersuniversiteit te studeren. Zijn product, Tron, werd speciaal gemaakt om de entertainmentindustrie toegankelijker te maken door content eenvoudiger te distribueren. Met Tron was Justin Sun overigens niet aan zijn proefstuk toe. Eerder al ontwikkelde hij immers de applicatie Peiwo dat al snel uitgroeide tot de grootste livestream applicatie van geheel China en grote gelijkenissen vertoont met Snapchat. Door die applicatie te integreren in Tron, toonde hij meteen aan dat Tron de barrières tussen de vele soorten media-applicaties kan opheffen.

Dit alles doet het via de p2p-blockchain van Tron. Het systeem laat toe om, zonder de noodzaak om valuta om te wisselen of internationale banktransacties uit te voeren, content aan te kopen. Tussenpersonen zoals Spotify of iTunes zijn dan niet meer nodig, waardoor het geld ook echt naar de producent gaat. Content zou hierdoor goedkoper en toegankelijker worden, terwijl producenten hun inkomsten zien stijgen.

Tronix (TRX), de munteenheid van Tron

Voor het uitvoeren van deze transacties maakt men gebruikt van de Tronix (TRX), de munteenheid van Tron. De decentrale applicaties zelf worden dan weer gebouwd via het netwerk van Tron. Deze apps worden ook wel eens Dapps genoemd.

Tron (TRX) staat muziekmakers, game-ontwikkelaars en filmproducenten dus toe om op een decentrale manier hun data te beheren, op te slaan en te publiceren. Hierdoor nemen ze het heft opnieuw in eigen handen, terwijl ze toch gewoon van dezelfde voordelen genieten als ze bij het gebruik van tussenpersonen gewoon zijn.

Als gebruiker kan je de TRX gebruiken om content aan te kopen van verschillende fabrikanten die aangesloten zijn op het netwerk. Koop je coins voor enkele lootboxes maar blijk je na het openen van de derde de hoofdprijs al beet te hebben? Dan kan je de coins gewoon weer inruilen voor TRX, om vervolgens een film te kijken in de digitale bioscoop of meteen maar Matthijs De Ligt te kopen in FUT. Dit alles op een heldere en snelle manier zonder dat je je voortdurend moet aanmelden of verifiëren. Extra voordeel: je bent helemaal zeker dat jouw persoonlijke gegevens nergens achter blijven! Hier kan zelfs de nieuwste GDPR-wetgeving niet aan tippen.

Video Tron

Koersverloop Tron sinds de oprichting in september 2017

Wil je Tron kopen als investering? Dan zal vooral een gunstig koersverloop TRX aanbevelen. Net zoals bij andere cryptovaluta is het koersverloop van deze cryptomunt natuurlijk heel volatiel. Bepalende factoren voor het koersverloop van de munt zijn onder andere de nieuwe en geplande updates, eventuele nieuwe samenwerkingen en de applicaties die op de markt verschijnen. Anderzijds volgt Tron ook min of meer de tendensen die we op de bredere cryptomarkt zien optreden.

Historie TRX

Welk koersverloop Tron (TRX) typeert? Dat valt dan weer moeilijk te zeggen. Historisch gezien startte deze crypto in september 2017. De eerste grote stijging noteerden we ongeveer drie maanden later, toen zijn waarde met ruim factor dertig toenam. TRX kopen was dus interessant en een hype leek geboren, waarna de koers van Tron (TRX) uiteindelijk zelfs klom tot $0.25, om al even snel te dalen en te stabiliseren op de grens tussen $0.06 en $0.12.

Koersverloop Tron Bron: Coinmarketcap

Investeren in Tron voor de lange termijn?

Sinds februari 2018 merken we dat het koersverloop Tron (TRX) tussen die twee grenzen schommelt, waarbij de trendlijn wel positief is. Sindsdien zijn op korte termijn nog wel winsten van 50% of meer te behalen geweest. Toch lijken velen vooral te focussen op de positieve trendlijn en de winsten op lange termijn. Dit is mogelijk ook één van de redenen waarom zo’n constant koersverloop Tron typeert: de volatiliteit van andere cryptomunten is hier ook gewoon aanwezig, zij het dan wel in minder grote mate.

TRX Wallet: een veelvoud aan wallets beschikbaar

In de eerste plaats is er niet zoiets als dé Tron wallet. Er zijn immers tientallen Tronwallets beschikbaar. De bekendste wallet is echter deze die verkrijgbaar is voor Android en IOS. Bij deze TRX wallet dien je wel handmatig een FullNode en een SolidityNode te selecteren.

Naast deze TRX wallet voor Android en IOS, zijn er ook diverse andere Tron-wallets. Sommige wallets doen weinig meer dan het opslaan van jouw TRX. Anderen fungeren bijna als een digitaal tradingplatform waar je voortdurend statistieken kunt bijhouden.

Die laatste groep Tron Wallets die door Tron (TRX) werden geverifieerd, zijn op de website van Tron weergegeven. Hier vind je overigens ook websites waar je Tron kan aankopen. Echter zijn dit vooral buitenlandse websites die voor ons dus minder relevant zijn. Meer lezen over wallets? In een eerder artikel lees je hoe je kunt handelen in cryptovaluta en welke rol de wallet daarin speelt.

Tron kopen: een goed idee?

Tron kopen en doorsturen naar jouw TRX wallet verloopt heel eenvoudig. Toch stel je je maar beter de vraag of TRX kopen een goed idee is. Het antwoord op deze vraag is altijd een beetje persoonlijk, net zoals het kopen van aandelen. Hoe dan ook heeft TRX een aantal belangrijke voordelen te bieden. Vooral de hoge transactiesnelheid, de lage transactiekosten, de privacybewaking en de vele applicatiemogelijkheden zijn daar slechts een aantal voorbeelden van.

Het feit dat Tron (TRX) zich voornamelijk focust op een specifieke markt, kan ook als voordeel genoemd worden. Toch zijn er ook pessimisten die aanhalen dat dit de groei van de cryptomunt beperkt. Het is aan jezelf om in deze discussie een standpunt in te nemen. Weet wel dat een lage waarde TRX kenmerkt. Zelfs binnen een markt met weinig groeimarge kan een wijzigende waarde TRX de hoogte instuwen. Zoals steeds blijven vraag en aanbod naar deze cryptomunt dan ook cruciaal.

BitTorrent

Investeerders zijn positief dat ook het p2p-protocol BitTorrent met een eigen token op de markt komt. BitTorrent is sinds 2018 in handen van Tron. Met de BTT-token zullen gebruikers van Bittorrent snellere downloadsnelheden kunnen aanschaffen.

De connectie tussen de Tron-blockchain en BitTorrent zal volgens velen in sterke groeicijfers resulteren. BitTorrent heeft namelijk meer dan honderd miljoen gebruikers in 138 landen. Maak alvast een gratis account aan bij Binance zodat je toegang krijgt tot Binance Launchpad. Op dit platform kun je na lancering van de BitTorrent token, deze cryptomunt kopen.

Het is zo, dat lang niet alleen de maatschappelijke waarde TRX zal aanprijzen. Wil je Tron kopen? Lees er dan vooral meer over! Analyseer hoe het wijzigende koersverloop van deze cryptomunt duurder of goedkoper maakt en schat vooral zelf de potentiële waarde van TRX in. Zoals steeds voorzien wij jou wel gewoon van alle noodzakelijke informatie.

Ook interessant

pensioen opbouwen

Drie manieren om pensioen op te bouwen 

crypto bullrun 2024

De Crypto Bullrun van 2024: Een Nieuwe Golf van Kansen

cryptomunten spannend

Wat is er zo spannend aan het handelen in cryptomunten?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>