Door: Sam

30/08/2022 17:08

Er is een nieuwe Meme-coin in town en het heet Tamadoge! Kan TAMA x10 gaan of niet? We kunnen niet voorspellen of deze cryptocurrency net zo succesvol wordt als Shiba en Dogecoin maar in dit artikel vertellen we je alles over Tamadoge kopen. Lees gauw verder en onthoud dat investeren in cryptocurrency altijd op eigen risico is.


Waar moet je Tamadoge kopen?

Het is eindelijk bekent. Vlak nadat de pre-sale was afgerond en er 19 miljoen dollar is opgehaald hebben de oprichters bekend gemaakt waar je deze super toffe meme coin kunt kopen; OKX. Maar let op! Deze exchange is totaal onbetrouwbaar. Van verschillende lezers hebben we al mails ontvangen dat hun account zonder reden bevroren wordt en dat in sommige gevallen zelfs hun coins, waaronder TAMA, dezelfde dag uit hun account verdwijnen. Wij adviseren dan ook om hier NIET een account aan te maken. Mocht je dat toch willen, zorg dan dat je niet op 'gekopieerde links' klikt. Je kunt op deze link klikken om naar de officiële website te gaan.

Kies liever voor een betrouwbare exchange. Bitvavo is van Nederlandse bodem en is de enige partij waarbij jouw investeringen tot €100.000 gedekt worden bij diefstal of een hack! Dat is waarom wij kiezen voor Bitvavo

Let op: de teksten hieronder zijn geschreven op het moment dat Tamadoge enkel te koop was in de pre-sale. Deze is inmiddels afgerond en de eerste exchange waar je Tamadoge vanaf/sinds 27 september 2022 kunt kopen is OKX.


Verderop in dit artikel leggen we uit hoe je in Tamadoge kunt instappen. We zullen je eerst echter uitleggen waar je deze cryptomunt het best kunt aanschaffen. Er is namelijk best wat onbetrouwbare informatie te vinden op het internet hierover. Op moment van schrijven is TAMA alleen verkrijgbaar via de pre-sale. Op forums zoals Reddit is echter te lezen dat dit bij veel mensen niet helemaal goed is gegaan en sommige mensen zelfs hun geld hierdoor zijn kwijtgeraakt.

Je kunt dan ook het best Tamadoge kopen via iDeal bij een betrouwbaar crypto platform zoals Bitvavo. Bronnen laten ons weten dat de coin hier wel eens zeer snel te koop zal kunnen zijn. Wij raden je dan ook aan om daar alvast een account aan te maken. Het is niet alleen de goedkoopste broker om TAMA te kopen, ze geven ook nog eens een bonus weg waardoor je jouw eerste 1000 euro aan crypto kosteloos kunt inkopen. Profiteer hier nu alvast van omdat deze actie snel afloopt.

Je koopt crypto's zoals Tamadoge in bij een cryptoplatform. Zij rekenen altijd een klein percentage voor elke aankoop en verkoop die je via hun doet. Zoals je in de tabel hieronder kunt zien betaal je gemiddeld tussen de 0,25 en 2 procent handelsfee.

Wanneer je geen dief wil zijn van je eigen portemonnee is het dus verstandig om te kiezen voor een partij die veilig is EN goedkoop. Wij adviseren Bitvavo. Ze zijn goedkoop, betrouwbaar (je kent ze waarschijnlijk van TV) maar ook makkelijk in gebruik.

Bij het kopen van 1000 euro aan Tamadoge zou je bij Bitvavo €2.50 aan kosten kwijt zijn, bij Litebit is dit 20 euro! Waar je ook voor kiest, alle partijen in de tabel hier onder staan officieel geregistreerd bij de Nederlandse autoriteiten endus volkomen legaal.

Bekijk hieronder de 4 meest betrouwbare platformen in Nederland (gesorteerd op kosten van laag naar hoog).

tamadoge kopen

Broker / Exchange

Maximale transactiekosten in %

Bitvavo

0,25%

Coinmerce

0,9%

Bitcoin Meester

1%

Litebit

2%

Wat is de prijs van één TAMA?

Momenteel in de pre-sale is de prijs van een tama ongeveer gelijk aan $0.033. Omdat deze cryptomunt nog niet beschikbaar is op exchanges is er nog geen dagelijkse koers beschikbaar. Zodra dit het geval is zullen wij deze op de pagina plaatsen.

Hoe moet je Tamadoge kopen?

Op moment van schrijven is Tamadoge alleen verkrijgbaar via de Pre-sale op de eigen website; tamadoge.io. Zoals aangegeven blijkt het aankoopproces op de website van Tamadoge niet goed te werken (of is te ingewikkeld) waardoor sommigen hun geld kwijtraken. Wij raden dan ook aan om Crypto's te kopen via een Crypto broker en zullen dit proces hieronder uitleggen. In de wandelgangen gaan de geruchten dat Bitvavo wel eens de allereerste kan zijn waar je Tamadoge kunt aanschaffen. Zorg ervoor dat je alvast een account hebt om op tijd in te kunnen stappen als het moment daar is. 

Je kunt zelf  kiezen welke broker het best bij jou past, hier kun je alle crypto brokers vergelijken.

1. Registreren

Registreer je bij jouw broker naar keuze. Het kan zijn dat je al een account hebt. Is dit niet het geval? Profiteer dan van een van onderstaande welkomstbonussen;

Om te registreren dien je wel te bewijzen dat jij echt degene bent die jij zegt te zijn. Dit heet Know Your Customer en bedrijven zijn verplicht dit te vragen aan al hun klanten. Om het KYC proces te doorlopen heb je een paspoort of ID bewijs nodig.

2. Betalen

 Tamadoge kopen met iDeal kan enkel zodra je geld hebt gestort. In het startscherm zie je deze optie aan de rechterkant van het scherm. Kies zelf hoeveel geld je wil storten. Over je eerste duizend euro betaal je dus geen transactiekosten.

stap 1 tamadoge kopen

3. Kies TAMA uit de lijst met currency

Op de startpagina vind je een lijst met alle 175 cryptomunten die je kunt verhandelen. Zodra Tamadoge beschikbaar is op Bitvavo zal deze automatisch in de lijst verschijnen. Je kunt naar beneden scrollen of de zoekfunctie gebruiken. Zeker wanneer je besluit Tamadoge te kopen vanaf je telefoon werkt de zoekbalk erg fijn.

4. Hoeveel Tamadoge wil je hebben?

Dan het allerbelangrijkste. Nadat je op de juiste currency hebt geklikt kom je in het scherm waar je bepaalt hoeveel TAMA je wil kopen. Denk hier goed over na, zodra je jouw aankoop hebt bevestigd is deze definitief. Je kunt deze niet meer annuleren maar je kunt wel op ieder gewenst moment weer verkopen voor de koers van dat moment. De koers wordt altijd samengesteld op basis van de wereldwijde verhouding tussen vraag en aanbod. Meer hierover lees je in ons artikel over de Tamadoge koers verwachtingen.

Kies het aantal coins en druk op Kopen

In het geval van een crypto broker worden al jouw aankopen veilig bewaard in een crypto wallet. Elke coin heeft een eigen wallet. Daarnaast heb je ook crypto wallets die je zelf beheerd. Dit worden ledgers genoemd. Dit is in theorie nog veiliger maar als er iets misgaat (je vergeet of verliest je wachtwoord) heb je er geen toegang meer tot.


Waar kan ik het beste Tamadoge kopen?

Op dit moment alleen via de officiële website tamadoge.io. Zodra de pre sale is afgerond zal de munt beschikbaar zijn op crypto exchanges zoals Binance en ook Nederlandse platformen. In het laatste geval zijn er meerdere keuzes. Wij hebben onze top 5 hier voor je samengesteld.

Top 5 plekken om Bitcoin te kopen

  1. Bitvavo (1000 € gratis handelsbonus)
  2. Coinmerce
  3. Bitcoin Meester
  4. Litebit
  5. Blox

Wat houdt het project in?

Het doel is om een zogeheten Tamaverse te creëeren waarbij spelelementen, cryptocurrency (tama) en NFT's samenkomen. Jouw eigen beestje zal gevoed moeten worden en aandacht willen. Dit doe je door middel van de tama coins. Zorg dat jouw 'tamadoge' steeds sterker wordt en neem het op tegen anderen in deze digitale wereld!

Tamadoge kopen met IDeal

Het is op dit moment niet mogelijk om Tamadoge met iDeal te kopen. Zodra deze situatie veranderd zullen we deze pagina direct aanpassen. Je kunt wel terecht op de website voor de pre-sale, echter is dit best ingewikkeld. Een ander alternatief is om alvast een account aan te maken bij een Nederlandse partij zodat je direct kunt instappen wanneer deze daar beschikbaar is.

Wanneer Tamadoge kopen?

Omdat het een cryptovaluta gaat die nog niet zolang bestaat denken wij dat je het best zo snel mogelijk kunt instappen. Bij dit soort projecten kan de prijs zeer snel toenemen zodra het steeds bekender wordt. Uiteraard is dit geen financieel advies en slechts onze persoonlijke visie hierop.


Veelgestelde vragen

Wat is de website van Tamadoge?

De website van Tamadoge is te vinden op tamadoge.io Zorg altijd dat het adres klopt en je niet te maken hebt met een valse namaak website.


Is het kopen van Tamadoge veilig?

Zolang de coin nog niet beschikbaar is bij een betrouwbare crypto broker staan wij niet garant voor de veiligheid hiervan. Doe altijd je eigen onderzoek voor je koopt!

Wat voor munt is het?
Tama is een zogeheten ERC20 coin; een cryptocurrency die draait op het Ethereum netwerk.

>