• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Stappen voor beginners om veilig te starten met cryptocurrency: vier tips!
coinmerce

Een fenomeen van de laatste jaren is cryptocurrency, maar wist je dat het al een hele tijd meegaat? Al in de jaren tachtig was er sprake van een vorm van cryptocurrency. Je hebt er waarschijnlijk weleens over nagedacht om te beginnen met crypto. Het is belangrijk om hier veilig mee te starten. Wij geven je vier tips voor het veilig te starten met cryptocurrency. Lees snel verder!

Veiligheid staat voorop

Voordat we de andere tips induiken, herhalen we het belang van veiligheid. Je bent hier natuurlijk met geld bezig. Zorg ervoor dat je bent geregistreerd bij een cryptocurrency platform waar veiligheid en betrouwbaarheid hoog in de vaandel staan, zoals Coinmerce. Zij staan geregistreerd bij De Nederlandsche Bank, dus je kunt er vanuit gaan dat het een betrouwbare organisatie is. Sla daarnaast je cryptocurrency veilig op in, onder andere, hardware of software wallets.  

Doe je research

Voordat je kunt verdienen met cryptocurrency is het van uiterst belang om vooraf je research gedaan te hebben. Er zijn niet alleen verschillende cryptocurrency platformen, maar ook oneindig veel cryptomunten waar je in kan investeren. Naast crypto zelf, doe je dus uitgebreid onderzoek naar deze verschillende munten, zoals Bitcoin, Litecoin, en Ripple. Steek alleen geld in de munt waar je achter staat en waarvan je verwacht dat je niet te veel geld gaat verliezen.

Start met een klein bedrag 

We snappen dat je het liefst zo snel mogelijk bakken met geld verdient, maar daar moet je geduld voor hebben. Begin daarom met een klein bedrag om mee te oefenen. Ontdek de verschillende functies en raak bekend met de werking van het beleggen met cryptocurrency. Na verloop van tijd krijg je er gevoel voor en stap voor stap weet je in welke munt jij moet investeren. Onthoud dat je belegt met geld dat je kunt missen. 

Wees geduldig 

Een laatste tip die we je meegeven is: neem de tijd en heb geduld. Tijdens het gehele proces merk je dat de waarde van een munt flink fluctueert. Wanneer deze waarde begint met dalen, wil je deze cryptomunten waarschijnlijk zo snel mogelijk verkopen. Je kunt deze munt dan beter vasthouden; de waarde van cryptocurrency kan van de een op andere dag veranderen.

Dus, helaas kun je niet zomaar beginnen met het investeren in cryptocurrency. Doe vooral van tevoren genoeg onderzoek naar crypto platforms en bepaalde munten. Begin klein bij je eerste investering en heb geduld; een munt die vandaag laag in waarde is, kan morgen flink stijgen. Ga vooral veilig aan de slag en weet waar je mee bezig bent. In welke munt ga jij investeren?

Ook interessant

Bitcoin

SEC Thailand Beschuldigt Voormalige Zipmex CEO van Misleiding

Bitcoin

Blackrock en Fidelity ETFs Overvleugelen Grayscale in Liquiditeit

Bitcoin

Prometheum Zet Grote Stap met Ether als Eerste Crypto Product

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>