ADA cardano kopen

Solana is een cryptocurrency die steeds meer in populariteit toeneemt en is op dit moment een top-10 cryptocurrency. Solana kan worden gezien als een concurrent van Ethereum, en wij zijn er bij Cryptodomein dan ook van overtuigd dat Solana een project is met een hoge kans van slagen. Wij zijn zeker niet de enigsten die er zo over denken, want we zien dan ook vaak de vraag "Waar kun je in Nederland Solana kopen?" voorbij komen. In dit artikel vertellen we je er meer over!

Naam Cryptocurrency

Solana

Token 

SOL

Market cap

$11,573,578,673

Total Supply

354,650,701

Waar goedkoopste?

Waar kun je Solana kopen?

Solana, of te wel de currency SOL, is te koop bij elke Nederlandse crypto broker. Op dit moment zijn er een stuk of 9 betrouwbare brokers. Omdat het hier gaat om een serieus iets, tonen we alleen de platformen die wij echt vertrouwen.

Wanneer je deze brokers vergelijkt dan zal je merken dat er verschillen zitten tussen de transactiekosten die zij verrekenen. De ene broker rekent meer transactiekosten dan de andere broker. Waar LiteBit 2% transactiekosten verrekent, verrekent Bitvavo slechts 0,25% transactiekosten. Over het algemeen is elke broker qua gebruik hetzelfde. Wij adviseren je daarom om voor de broker met de laagste kosten te kiezen. In de tabel hieronder vindt je een overzicht van een aantal brokers en hun transactiekosten.

Kom je er met alleen de tabel nog niet uit? Lees dan snel verder. Verder in dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je Solana kunt kopen met iDeal bij Bitvavo, de goedkoopste broker van Nederland. Heb jij nog geen account bij Bitvavo? Claim dan snel de welkomstbonus van €1000 gratis handelen.

Broker / Exchange

Maximale transactiekosten in %

Bitvavo

0,25%

Coinmerce

0,9%

Bitcoin Meester

1%

Litebit

2%


Wat is de huidige SOL prijs?

Zie hieronder de huidige SOL prijs in Euro's. Je kunt in de tabel gelijk gebruik maken van de Solana calculator. Zo kun je precies zien hoeveel Solana je terugkrijgt voor het het aantal Euro's dat je inlegt. 

Wel of niet investeren in SOL?

Is het slim om te investeren in Solana? Bij Cryptodomein geven wij daar geen advies over. Alhoewel wij fan zijn van het project is het belangrijk dat jij je eigen oordeel hierover creëert. Iedereen moet uiteindelijk zelf bepalen waar hij of zij in wilt investeren.

Wel zullen we een aantal sterke punten van dit project met je delen en waarom het interessant kan zijn om in Solana te investeren.

Solana kopen met ideal
  • Het project wordt gezien als een van concurrent van Ethereum. Hoewel Ethereum op dit moment veel populairder is denken kenners te weten dat Solana een cryptomunt is die op de lange termijn zal blijven concurreren met Ethereum. 
  • Solana is net zoals Ethereum een decentraal smart contract platform waarop je in principe elke applicatie kan bouwen. 
  • Solana verhelpt een groot probleem van Ethereum, namelijk de schaalbaarheid. Door de beperkte haalbaarheid van Ethereum kan het slechts 15 transacties per seconde aan. Solana is zo ontworpen dat het 65.000 transacties per seconde aan kan tegen transactiekosten die zo goed als 0 zijn. 

Hoe kan je Solana kopen met iDeal?

Zoals eerder beloofd gaan we stap voor stap uit leggen hoe jij gemakkelijk Solana kan kopen met iDeal. Mocht je na het lezen van dit stappenplan nog met vragen zitten dan kun je ons altijd bereiken, we helpen we je graag!

Stap 1: Registreer je bij een crypto broker naar keus

Bij een crypto broker kan je cryptomunten zoals Solana kopen, in dit geval ook met iDeal. Ben jij nog niet geregistreerd bij een crypto broker? Bij Bitvavo kan je nu een mooie bonus van gratis handelen tot €1000 ontvangen. Gratis handelen houdt in dat je geen kosten betaalt over je transacties. 

Stap 2: Stort geld op jouw account

Om Solana te kunnen kopen moet je natuurlijk geld storten op je account. Dit is niet ingewikkeld: je maakt Euro's over vanaf je bankrekening naar je account. Dit doe je door op de beginpagina van bitvavo.com te klikken op de blauwe knop die zegt "storten €". iDeal is slechts één van de betaalmogelijkheden, maar voor de meeste mensen wel de meest toegankelijke. Bepaal vervolgens hoeveel je zou willen investeren en maak dit bedrag over. Let wel op: cryptocurrencies zoals Solana zijn erg volatiel, dus investeer alleen met geld dat je bereid bent om te verliezen. 

Stap 3. Zoek Solana in het cryptocurrency overzicht

Zoek in het overzicht van tientallen andere crypto's naar Solana. Klik vervolgens op Solana, je komt dan in het laatste scherm.

Stap 4. Kopen!

De laatste stap uit het stappenplan: Kies de hoeveelheid Euro's die je wilt inleggen en kijk hoeveel je hiervoor terugkrijgt. Als je hier tevreden mee bent dan bevestig je de transactie. Gefeliciteerd! Je hebt net Solana gekocht. Veel succes met je investering en met het handelen in cryptovaluta's.

Sla je Solana (SOL) op in je wallet

Wanneer je crypto's gaat kopen zoals Solana dan is het belangrijk dat je ze op een veilige manier opslaat. Als je deze hebt gekocht bij een van de brokers die wij adviseren dan hoef je niet per se iets te doen. De Solana die je hebt gekocht wordt namelijk vanzelf opgeslagen in een ingebouwde Solana wallet.

De meest veilige manier om jouw crypto op te slaan is echter met behulp van een hardware wallet. Wij adviseren dit enkel aan mensen die al wat meer gevorderd zijn in cryptocurrencies en grote hoeveelheden crypto in bezit hebben. 

Waar kun je het best Solana kopen?

Mocht het nog niet duidelijk zijn naar welke brokers onze voorkeur uitgaat dan kun je in de tabel hieronder precies zien wat onze top 5 crypto brokers en exchanges zijn:

Onze top 5

  1. Bitvavo (€1000 gratis handelsbonus)
  2. Coinmerce
  3. Bitcoin Meester
  4. Litebit
  5. Blox

Wat is de verwachting van SOL voor in de toekomst?

Een uitgebreide analyse over de toekomstige Solana koers verwachting kan je hier lezen. 

Hoe weet je wanneer je Solana weer moet verkopen?

Dit hangt helemaal af van de situatie en jouw persoonlijke doelen. Als jij op lange termijn in Solana wilt investeren dan is het misschien niet verstandig om de cryptocurrency te vroeg te verkopen. Wij raden echter aan om wel altijd vooraf een exit strategie te bedenken.

Wat is Solana staking?

Staking is het concept waarbij je je SOL vastzet. In deze periode dat ze zijn vastgezet kun je er niet bij. Je ontvangt echter wel rente over deze periode. Dit is een manier om extra crypto te verdienen. 

Is Solana een veilige investering?

Dat is lastig te zeggen. Alhoewel Solana naar onze mening een goed project is blijven cryptocurrencies een volatiele investering. Dit betekent dat de koers van de valuta erg kan schommelen. 

Ook interessant

bitcoin

Bitcoin en zijn plek in jouw beleggingsportfolio in 2024

crypto broker

TradeEU.com: Een Betrouwbare Keuze voor CFD Crypto Handel

coinmerce

Stappen voor beginners om veilig te starten met cryptocurrency: vier tips!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>