Shiba inu kopen
Na Dogecoin kwam er nog een nieuwe memecoin op de markt; Shiba Inu. In veel opzichten lijken de coins op elkaar maar veel specialisten denken dat de winstpotentie bij SHIB veel hoger ligt. Omdat we veel misinformatie tegenkomen op het internet leggen we op deze pagina uit hoe je op een simpele, goedkope manier Shiba Inu kunt kopen met iDeal. 

Waar moet je Shiba Inu kopen?

De wereld van blockchain is er een waar je snel in kan verdwalen. Wanneer je termen als blockchain, wallets of proof-of-stake tegen komt dan kan dit best overweldigend zijn. In praktijk is het echter helemaal niet moeilijk. Je kunt een cryptomunt als Shiba Inu zonder benodigde kennis zelfstandig kopen op platformen die hierin gespecialiseerd zijn. In ons land zijn de bekendste websites waar je terecht kunt Coinmerce, Bitonic, Litebit en Bitvavo. 

Elk van deze websites biedt heeft een gevarieerd aanbod aan cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum maar dus ook Shiba Inu. De prijs wordt bepaalt door de wereldwijde handel en is dus in principe overal hetzelfde. Echter rekent elk cryptobedrijf een eigen commissie, om de kosten te dekken en winst te maken.Wij raden dan ook aan om voor de goedkoopste partij te kiezen, in dit geval Bitvavo. Hieronder gaan we je stap voor stap uitleggen hoe je deze cryptomunt kunt aanschaffen.

Bekijk hieronder de 4 meest betrouwbare platformen in Nederland (gesorteerd op kosten van laag naar hoog).

shiba inu kopen

Broker / Exchange

Maximale transactiekosten in %

Bitvavo

0,25%

Coinmerce

0,9%

Bitcoin Meester

1%

Litebit

2%

Wat is de prijs van één SHIB?

Zie hieronder de huidige SHIB prijs in Euro's. Je kunt in de tabel gelijk gebruik maken van de Shiba Inu calculator. Zo kun je precies zien hoeveel SHIB je terugkrijgt voor elk bedrag in euro's.

Shiba Inu kopen in 4 stappen

Ben je er klaar voor? We leggen je in 4 stappen uit hoe je Shiba Inu kunt kopen met iDeal. We gaan er in dit geval vanuit dat je beschikt over een geldig paspoort of identiteitskaart, aangezien je dit wel nodig hebt. Dat heeft te maken met de wet- en regelgeving in ons land. Je zal kenbaar moeten maken wie je bent, zodat een bedrijf weet wie er allemaal bij hun crypto’s verhandelt. In tegenstelling tot wat sommigen beweren heeft de Nederlandse belastingdienst geen directe koppeling met deze databases en kunnen ze dus niet zomaar zien hoeveel crypto’s iedereen bezit.

Laten we beginnen.

1. Registreer jezelf 

Registreer je bij een van de eerdere genoemde crypto brokers. Zoals gezegd heeft Bitvavo onze voorkeur omdat het zeer soepel werkt en ook het grootste aanbod heeft. Shiba Inu bijvoorbeeld is lang niet overal verkrijgbaar. Heb je nog geen account? Profiteer dan van onze unieke welkomstbonus van 1000 € commissievrij crypto’s kopen.

Nadat je registratie is voltooid ontvang je een activatie mail.

2. Maak het gewenste bedrag over

Nadat je je account hebt geactiveerd is het tijd om geld over te maken. Investeer niet meer dan waar jij je prettig bij voelt. Op ieder platform in Nederland zijn iDeal betalingen mogelijk en staat je geld dus bijna direct op je rekening. Dit kan echter wel maximaal een minuut duren.

3. Zoek de coin die je wil kopen (in dit geval SHIB)

Wanneer je terug gaat naar het beginscherm kun je naar beneden navigeren waar je een overzicht ziet van meer dan 180 verschillende cryptocurrencies. In de zoekbalk typ je vervolgens Shiba Inu in en daar klik je op. Je komt vervolgens in een nieuw scherm terecht waar je de transactie kunt doen.

4. Hoeveel Shiba Inu wil je kopen?

Nog heel even geduld want we zijn er bijna. Je moet nog slechts éen stap doorlopen om Shiba Inu te kopen. In het scherm waar je je nu bevind zie je twee verschillende knoppen. Een knop die zegt kopen en de ander zegt verkopen. Zorg dat je op kopen staat en vul het aantal euro’s in dat je wil investeren in deze memecoin. Let op, dit bedrag kan dus niet hoger zijn dan dat je hebt gestort. 

Wanneer je gebruik hebt gemaakt van onze link betaal je dus 0 euro commissie over je aankoop!


Waar kan ik het beste Shiba Inu kopen?

De beste plek om crypto's in het algemeen te kopen is op een broker uit eigen land. Op die manier weet je dat je legaal bezig bent en niet wordt opgelicht. Er zijn een stuk of 7 verschillende aanbieders die Shiba Inu aanbieden. Onze top 5 delen we hieronder. Voor welk platform je ook kiest, zorg dat je nooit  

Top 5 plekken om Shiba Inu te kopen

  1. Bitvavo (1000 € gratis handelsbonus)
  2. Coinmerce
  3. Bitcoin Meester
  4. Litebit
  5. Blox

Verschil tussen SHIB en Doge?

Hoewel Shiba Inu geïnspireerd is door Dogecoin zijn er ook veel verschillen. Het belangrijkste verschil zit hem in de blockchain en het concensus mechanisme. Shiba is een currency die werkt op de Ethereum blockchain. Het concensus algoritme is Proof-of-Stake (PoS). Bij Dogecoin worden transacties op de blockchain geverifieerd aan de haand van Proof-of-Work (PoW)

Shiba Inu kopen met IDeal

Wordt je via het internet benaderd om direct bij iemand SHIB te kopen? Ga hier dan niet op in. Er zitten veel oplichters op het internet en de kans dat dit betrouwbaar is, is heel klein. Je kunt er het best voor kiezen om SHIB met iDeal te kopen. Dan weet je zeker dat je geld goed aankomt en je de gewenste cryptomunten ervoor terugkrijgt.

Wanneer Shiba Inu kopen?

Wanneer het juiste moment is om Shiba te kopen is lastig te zeggen. Een van de belangrijkste basisprincipes bij het handelen in cryptovaluta is dat je voor hoger moet kopen dan dat jezelf hebt gekocht. Vanuit deze wetenschap is het goed om in periodes waarin er weinig vertrouwen is in de markt te kopen, en deze te verkopen wanneer de hype het hoogst is. Vaak wordt er gezegd dat op het moment dat je buurvrouw over crypto's begint dit het juiste moment is om te verkopen.

In de praktijk is het natuurlijk niet simpel en dus zijn er ook manieren om hier verstandig mee om te gaan, zoals Dollar Cost Averaging.


Veelgestelde vragen

Moet ik Shiba Inu kopen of niet?

Om te bepalen of je Shiba Inu moet kopen of niet kun je het best kijken naar de Shiba Inu verwachtingen.


Is het kopen van Shiba Inu veilig?

Zolang je het stappenplan volgt op deze pagina, is het compleet veilig om SHIB te kopen.


Wat is de actuele Shiba Inu koers?
Je vind een overzicht van de actuele koers op deze pagina. De koers wordt iedere 30 seconden automatisch bijgewerkt.

Ook interessant

Cardano (ADA) kopen

Cardano kopen met iDeal

Big eyes coin kopen

Big Eyes Coin kopen met iDeal

Vechain kopen

VeChain kopen met iDeal

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>