• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Informatie over Cryptomunt Ripple (XRP)
XRP Ripple kopen

De Ripple (XRP) is een cryptocurrency die weliswaar erg populair is maar ook nogal verschilt van andere cryptovaluta. Dit zie je niet alleen terug in de geschiedenis, maar ook in de manier waarop zij tegenwoordig werken. Natuurlijk heeft die andere aanpak een (positieve) invloed op de toekomstverwachting en te verwachten toekomstige beleggingsresultaten. Wij zetten de zaken op een rij zodat jij klaar bent om te kiezen of je in Ripple gaat beleggen, jouw internetaankopen met Ripple wilt afrekenen of liever toch andere cryptovaluta uit onze portfolio kiest. Natuurlijk kun je ook direct Ripple kopen!

Waar komt de Ripple vandaan en wat is het?

De Ripple zoals wij die nu kennen vindt zijn oorsprong in 2004 toen de Canadese ontwikkelaar Ryan Fugger het Ripple Payment Protocol ontwikkelde. Gaandeweg is dit protocol doorontwikkeld als een blockchainsysteem om internationale betaaltransacties tussen banken sneller en veiliger te kunnen laten verlopen. Om uit te sluiten dat de tegenpartij bij een transactie niet aan haar verplichtingen kan voldoen wordt de Ripple als ‘vertaalmachine’ voor valuta gebruikt. Dit kan voor reguliere valuta gelden, maar ook voor cryptovaluta. Zo verzorgt de Bitcoinbridge de mogelijkheid om transacties in Bitcoin te doen wanneer partijen geen Bitcoin in bezit hebben.

In onderstaand filmpje legt de CEO van Ripple nogmaals uit hoe een en ander werkt en hoe de XRP daar een rol in speelt.

Is Ripple cryptocurrency interessant voor beleggers?

Een aantal kenmerken maakt dat de munt interessant is voor beleggers. Ondanks dat de Ripple cryptovaluta juridisch gezien los staat van het bedrijf Ripple dat de banktechnologie levert heeft een en ander natuurlijk wel invloed op elkaar. Het bedrijf Ripple verleent haar diensten aan steeds meer grote en internationaal opererende banken, zo is 80% van de Japanse bankwereld klant. Klanten van dit kaliber stellen de hoogste eisen aan de integriteit en betrouwbaarheid van hun partner. Dit straalt ook af op de cryptomunt. Daarnaast wordt de Ripple cryptovaluta bestuurd door een centrale organisatie die 61% van de XRP in bezit heeft. Tot slot is de munt volledig premined en dat komt de betrouwbaarheid van deze cryptovaluta ook ten goede.

Wat is het koersverloop van de Ripple en is deze cryptomunt geschikt als belegging?

Met al deze informatie en positieve analyses kunnen we ons voorstellen dat je niet kan wachten om te handelen. In dat geval kun je hier direct aan de slag. Mocht je nog overwegen of deze valuta het waard is om in te investeren, dan kunnen we je wellicht een beter inzicht geven met wat cijfers. We beginnen met het verleden.

De koers van de XRP tot mei 2017

In december 2014 was de openingskoers van deze cryptovaluta $0,023687. Tot maart 2017 bleef de koers van de XRP centenwerk en hooguit dubbeltjeswerk. Dit veranderde radicaal vanaf 13 maart. Achteraf bleek de koers op die dag met $0,0067218 een dieptepunt te hebben genoteerd. Vanaf dat moment kwam namelijk de ommekeer. Op 31 mei 2017 sloot de koers bijvoorbeeld op $0,21947064.

Het koersverloop van de Ripple tussen mei 2017 en mei 2018

Na mei 2017 zakte de koers iets in en duurde het tot de week van 4 december van dat jaar voor de koers het niveau van ultimo mei zou halen. Toen dit eenmaal gebeurde steeg de koers razendsnel door. Op nieuwjaarsdag 2018 bereikte de koers een top met een koers van $2,70240138.

De koers van de XRP in het afgelopen jaar

Het valt op dat de munt gedurende het jaar bijzonder volatiel is geweest. Na de piek van januari werd op 8 april weer een dieptepunt genoteerd ($0,5121742). Vanaf dat moment herstelt de munt weer geleidelijk tot $0,610749 in mei 2018.

Ripple in de toekomst

Ripple is niet gemaakt om de volgende munteenheid te worden maar om betaalverkeer te faciliteren. Dit maakt dat de munt een stuk stabieler is, zeker omdat meer en meer banken de Ripple gebruiken en accepteren. Omdat Ripple internationale banktransacties liefst real time wil faciliteren kan zij veel sneller transacties controleren en goedkeuren. Zij streven ernaar om de blockchain een proof of work (goedkeuring door rekenkundige verificatie) over 2000 transacties per seconde te laten geven.

Hiermee is de munt even snel als Visa en dus klaar voor het betaalverkeer van de toekomst. Ook de veiligheid staat bij XRP als partner van banken hoog in het vaandel en tot slot is de organisatie transparant over structuur en mensen achter de munt. Daarnaast laat de Ripple al goede resultaten zien die door de financiële analist uit bovenstaand filmpje positief werden beoordeeld.

Kunnen we je nog meer vertellen?

Wanneer je genoeg informatie hebt gevonden in dit artikel kun je direct aan de slag. Wil je toch liever eerst meer informatie alvorens Ripple kopen? Wij helpen je graag. Als je hieronder een berichtje achterlaat of contact met ons opneemt beantwoorden wij jouw vragen graag. Lijkt Ripple jou ook interessant voor mensen uit jouw netwerk? Dan kun je dit artikel altijd delen. Graag zelfs!

Ook interessant

coinmerce

Stappen voor beginners om veilig te starten met cryptocurrency: vier tips!

dutch blockchain days

Amsterdam haalt met de Dutch Blockchain Days het grootste blockchain evenement binnen

dutch blockchain days 2023

Dutch Blockchain Days 2023: Het leukste blockchain evenement!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>