XRP verwachting

Wat is Ripple (XRP) koers verwachting voor de aankomende jaren? Als dit een vraag is die bij jou speelt dan hebben we goed nieuws voor je. In deze uitgebreide analyse gaan we namelijk kijken naar de koersvoorspelling voor Ripple de aankomende maanden en zelf jaren. Hierdoor kun jij een goede beslissing nemen of je uiteindelijk ervoor kiest om Ripple wel of niet te kopen. 


Ripple (XRP) verwachting  2022:

Om te bepalen wat de Ripple (XRP) koers gaat doen in 2022 hebben we verschillende grote websites geraadpleegd. Op basis hiervan hebben we gekeken naar de gemiddelde prijsvoorspellingen over deze website.

Hieronder is te zien wat de Ripple (XRP) prijsvoorspellingen zijn voor 2022 op basis van Digital Coin Price. 

Laagste prijs

Gemiddelde prijs

Hoogste prijs

$0,40

$0,43

$0,47


Ripple (XRP) overzicht

Naam Cryptocurrency

Ripple

Token 

XRP

Market cap

$16,029,367,873

Total Supply

49,646,492,379 XRP

Waar Goedkoopste?


Wat is Ripple (XRP)?

Ripple is een bedrijf dat in 2012 is opgericht. Het doel van Ripple is om het betalingsverkeer tussen banken onderling te stroomlijnen. Hier komt de cryptocurrency XRP bij kijken. 

XRP is de cryptocurrency die Ripple gebruikt op de Ripple blockchain om dit doel te realiseren. Met XRP kunnen razendsnel betalingen tussen banken worden gedaan. Een internationale betaling duurt vaak meerdere dagen en heeft hoge transactiekosten. Met XRP is dit verleden tijd. 

Ripple is dus in tegenstelling tot bijvoorbeeld bitcoin en veel andere cryptocurrencies gecentraliseerd. Dit zorgt al jaren voor ophef in crypto-community, omdat volgens vele cryptocurrencies enkel gedecentraliseerd horen te zijn. 

De SEC, de financieel toezichthouder in de Verenigde Staten, heeft momenteel een rechtszaak lopen tegen Ripple. De SEC vindt dat XRP investeringscontracten zijn. Ripple zou volgens hen hiervoor niet de juiste vergunningen hebben. De SEC wil daarom dat het bedrijf flinke boetes betaalt en zijn activiteiten in de Verenigde Staten staakt. Het is nog maar de vraag wat dit betekent voor de koers van XRP in de toekomst.


Wat doet de Ripple koers?

Nu je weet wat Ripple precies is en wat het doel is van deze cryptocurrency is het tijd om de koest te bekijken. In de onderstaande koersgrafiek is te zien hoe de Ripple Koers zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld.

Zoals je kunt zien wist XRP flink te stijgen in waarde in het jaar 2018. In dit jaar was er enorme hype rondom crypto en sinds deze hype zien we eigenlijk dat de koers jarenlang een stuk lager heeft gelegen. In 2021 kende Ripple wederom een kleine opleving, echter was deze opleving lang niet zo hoog als de opleving in 2018.

Mocht je overigens Ripple willen kopen dan kan dat via onderstaande knop. Zelf kopen wij onze crypto voornamelijk bij Bitvavo, deze Nederlandse exchange kent namelijk lage fees.  


Wat gaat Ripple (XRP) de aankomende jaren doen?

Overweeg jij te investeren in Ripple? Dan is het doen van je eigen onderzoek een belangrijk onderdeel. Door je goed in te lezen in Ripple als project weet je beter of het interessant is om in Ripple te investeren.

Hierbij is het ook slim om niet alleen naar de huidige situatie te kijken maar ook naar de situatie op de lange termijn. Mocht XRP de aankomende jaren stijgen in waarde dan kun je hier natuurlijk flink van profiteren.

Wat de Ripple koers in 2023, 2024 of 2030 gaat doen weten we natuurlijk niet. Wel kunnen we een mooie inschatting maken op basis van informatie uit het verleden. 

Op basis van Digital Coin Price hebben we hieronder de verwachting voor XRP voor de aankomende maanden op een rijtje gezet. Hierbij zie je per jaar direct wat experts verwachten wat de koers van XRP gaat doen.

Ripple (XRP) verwachting 2023

Hieronder een overzicht van de Ripple (XRP) koers verwachting voor 2023:

 • Minimale prijs: $0.68
 • Gemiddelde prijs: $0.75
 • Maximale prijs: $0.79

*Bron: Digital Coin Price

Ripple (XRP) verwachting 2024

Hieronder een overzicht van de Ripple (XRP) koers verwachting voor 2024:

 • Minimale prijs: $0.94
 • Gemiddelde prijs: $1.02
 • Maximale prijs: $1.09

*Bron: Digital Coin Price

Ripple (XRP) verwachting 2025

Hieronder een overzicht van de Ripple (XRP) koers verwachting voor 2025:

 • Minimale prijs: $1.24
 • Gemiddelde prijs: $1.31
 • Maximale prijs: $1.39

*Bron: Digital Coin Price

Ripple (XRP) verwachting 2026

Hieronder een overzicht van de Ripple (XRP) koers verwachting voor 2026:

 • Minimale prijs: $1.07
 • Gemiddelde prijs: $1.17
 • Maximale prijs: $1.26

*Bron: Digital Coin Price

Ripple (XRP) verwachting 2027

Hieronder een overzicht van de Ripple (XRP) koers verwachting voor 2027:

 • Minimale prijs: $1.53
 • Gemiddelde prijs: $1.59
 • Maximale prijs: $1.61

*Bron: Digital Coin Price

Ripple (XRP) verwachting 2028

Hieronder een overzicht van de Ripple (XRP) koers verwachting voor 2028:

 • Minimale prijs: $2.17
 • Gemiddelde prijs: $2.26
 • Maximale prijs: $2.32

*Bron: Digital Coin Price

Ripple (XRP) verwachting 2029

Hieronder een overzicht van de Ripple (XRP) koers verwachting voor 2029:

 • Minimale prijs: $3.15
 • Gemiddelde prijs: $3.22
 • Maximale prijs: $3.28

*Bron: Digital Coin Price

Ripple (XRP) verwachting 2030

Hieronder een overzicht van de Ripple (XRP) koers verwachting voor 2030:

 • Minimale prijs: $4.44
 • Gemiddelde prijs: $4.51
 • Maximale prijs: $4.559

*Bron: Digital Coin Price


Ripple Nieuws

Om te weten wat de prijs van Ripple gaat doen is het belangrijk om op de hoogte te blijven van het allerlaatste XRP nieuws. Wij hebben de timeline van de officiële twitterfeed op deze pagina gezet zodat je precies kan zien welk nieuws rond Ripple er deze week naar buiten is gebracht.


Ripple wel of niet kopen?

We krijgen vaak de vraag Ripple wel of niet kopen, helaas kunnen we hier geen antwoord op geven. Bij Cryptodomein.nl geven we geen financieel advies. Of je wel of niet moet investeren in Ripple of XRP is dan ook een vraag die je jezelf het beste kunt stellen. Het kopen van XRP kan zeker interessant zijn voor de lange termijn, echter adviseren we je wel om je eigen onderzoek te doen. Ga niet blind af op een hype en probeer voor jezelf te bepalen of je daadwerkelijk in het XRP-project geloofd. Is dit het geval? Dan kan het zeker interessant zijn om te investeren in XRP.


Veelgestelde vragen

Waar kan ik Ripple kopen?

XRP is bij de meeste exchanges en brokers te koop. Wij kopen onze Ripple het liefste bij Bitvavo, deze Nederlandse exchange hanteert namelijk de laagste handelskosten waardoor je het maximale uit je investering haalt.

Gaat Ripple groot worden?

Of Ripple groot gaat worden is moeilijk te voorspellen. Momenteel zit XRP in een langdurige rechtszaak die inmiddels al een aantal jaar speelt. Mocht Ripple deze rechtszaak winnen dan is de kans zeker aanwezig dat Ripple een grote en belangrijke coin gaat worden binnen de cryptocurrencies.  

Ook interessant

crypto

5 cryptocurrencies met groeipotentie in 2023

crypto koers verwachting

Crypto koers verwachting 2022/2025

avalanche avax verwachting

Avalanche Verwachting: Wat gaat de AVAX crypto koers doen? [2022 – 2030]

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>