Door: Sam

30/06/2024 14:02

Ripple, het bedrijf bekend van zijn blockchain-betalingsnetwerk en de cryptocurrency XRP, heeft zijn intrede gedaan in de stablecoin-markt met de aankondiging van Ripple USD (RLUSD). Deze nieuwe stablecoin werd onthuld tijdens de XRP Ledger Apex top door Ripple CEO Brad Garlinghouse. Hij lichtte de naam toe met een kwinkslag: “Ik noem het graag Real USD… Ripple USD.”

Uitbreiding van het Ripple-ecosysteem

RLUSD is ontworpen om stabiliteit en transparantie te bieden binnen het Ripple-ecosysteem. De stablecoin zal worden ondersteund door Amerikaanse dollarreserves, staatsobligaties en andere cash-equivalenten. David Schwartz, CTO van Ripple, benadrukte dat deze ontwikkeling de functionaliteit van het XRP Ledger (XRPL) aanzienlijk zal verbeteren door gebruik te maken van de ingebouwde gedecentraliseerde uitwisselingsmogelijkheden en functies zoals automatische bridging met XRP als de native currency.

Ripple-president Monica Long verklaarde dat de introductie van RLUSD waarschijnlijk de adoptie van het XRPL-ecosysteem verder zal stimuleren. Ze benadrukte het strategische belang van deze dual-chain aanpak, die institutionele en DeFi-toepassingen over verschillende ecosystemen zal bevorderen​.

Regulatoire uitdagingen en marktimpact

Deze stap komt ondanks de lopende juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), die van Ripple een boete van $2 miljard eist. Garlinghouse benadrukte echter dat Ripple blijft groeien met een nadruk op naleving van regelgeving en nu al verschillende licenties bezit, waaronder de New York BitLicense en bijna 40 geldtransmitterlicenties in de VS​​.

Toekomstige plannen

RLUSD zal aanvankelijk beschikbaar zijn op het XRP Ledger en Ethereum, met plannen om de token in de toekomst uit te breiden naar andere blockchains en protocollen. Deze lancering markeert een belangrijke mijlpaal voor Ripple, aangezien het bedrijf zich positioneert om een aandeel te veroveren in de snel groeiende stablecoin-markt, die naar verwachting binnen vier jaar een waarde van bijna $3 biljoen zal bereiken​​.

Bronvermelding:

  • “Ripple Officially Introduces Ripple USD (RLUSD) Stablecoin” – The Crypto Basic
  • “David Schwartz on Ripple’s Game-Changing XRPL-Powered Stablecoin” – CryptoGlobe
  • “Ripple to issue stablecoin backed 100% by cash equivalents” – Blockworks
  • “Ripple’s New Stablecoin: A ‘Real USD’ for the Digital Age” – Coin Edition
>