Polkadot verwachting

Polkadot wordt ook wel de 'Ethereum Killer' genoemd. Deze bijnaam klinkt natuurlijk enorm indrukwekkend, maar hoe is het nu echt gesteld met de Polkadot verwachting voor de aankomende jaren? 

Wij hebben de afgelopen weken het internet afgespeurd en zijn op zoek gegaan naar de beste koersvoorspellingen voor Polkadot van dit moment. Hierbij hebben we gekeken welke prijsvoorspellingen er voor Polkadot zijn de aankomende jaren. Kortom, als jij benieuwd bent naar de potentie van Polkadot, zit je hier goed!


Polkadot (DOT) verwachting  2022:

Om te bepalen wat de Polkadot (DOT) koers gaat doen in 2022 hebben we verschillende grote websites geraadpleegd. Op basis hiervan hebben we gekeken naar de gemiddelde prijsvoorspellingen over deze website.

Hieronder is te zien wat de Polkadot (DOT) prijsvoorspellingen zijn voor 2022 op basis van Digital Coin Price. 

Laagste prijs

Gemiddelde prijs

Hoogste prijs

$8.56

$10.04

$11.85


Polkadot (DOT) overzicht

Naam Cryptocurrency

Polkadot

Token 

DOT

Market cap

$ 8,764,970,392.0000

Total Supply

1,149,495,667.5023

Waar Goedkoopste?


Wat is Polkadot?

Polkadot is een netwerk dat meerdere gespecialiseerde blockchains verbindt via één gezamenlijk systeem. Polkadot is door Gavin Wood in 2017 opgericht. Gavin Wood is de co-founder van Ethereum. 

Gavin Wood had als doel om een betere en geavanceerdere versie van Ethereum te maken. Vele experts noemen Polkadot dan ook de ‘Ethereum Killler’.

De belangrijkste onderscheidende eigenschap van Polkadot is cross-chain interoperabiliteit. Hiermee wil Polkadot een volledig decentraal en privé netwerk creëren waar de controle in de handen van de gebruikers ligt.  

Op het Polkadot netwerk wordt gebruik gemaakt van de DOT-token. DOT heeft drie verschillende functies: governance van netwerk, staking en bonding.


Wat doet de Polkadot Koers?

Benieuwd naar de huidige Polkadot koers? Check dan de tabel hieronder! Zoals je in de tabel kunt zien is de prijs van Polkadot de afgelopen jaren flink veranderd.

Vanaf de lancering schoot de prijs van DOT enorm omhoog waarna de prijs vervolgens weer stabiliseerde. Tijdens de bull-run van mei 2022 steeg de koers vervolgens weer enorm.Sinds deze bull-markt is de koers langzaam weer gestabiliseerd. 


Wat gaat Polkadot (DOT) de aankomende jaren doen?

Wat gaat Polkadot de aankomende jaren doen? Heeft Polkadot potentie? Het zijn vragen die we geregeld krijgen en om die reden zijn we op zoek gegaan naar antwoorden.

Het voorspellen van koersen is echter iets lastigs. We kunnen niet in de toekomst kijken en we weten nooit wat ons te wachten staat. Ook weten we dat de crypto koersen over het algemeen zeer volatiel kunnen zijn waardoor hoge stijgingen en dalingen eerder regel zijn dan uitzondering. 

Om een voorspelling te geven over de Polkadot koersvoorspelling voor de aankomende jaren zijn we op zoek gegaan naar data. Hierbij hebben we gekeken naar de voorspellingen van vooraanstaande cryptoplatformen en experts. De onderstaande verwachtingen zijn op basis van Digital Coin Price. 

Polkadot (DOT) verwachting 2023

Hieronder een overzicht van de Polkadot (DOT) koers verwachting voor 2024:

 • Minimale prijs: $16.46
 • Gemiddelde prijs: $17.49
 • Maximale prijs: $18.81

*Bron: Digital Coin Price

Polkadot (DOT) verwachting 2024

Hieronder een overzicht van de Polkadot (DOT) koers verwachting voor 2024:

 • Minimale prijs: $22.65
 • Gemiddelde prijs: $23.72
 • Maximale prijs: $25.81

*Bron: Digital Coin Price

Polkadot (DOT) verwachting 2025

Hieronder een overzicht van de Polkadot (DOT) koers verwachting voor 2025:

 • Minimale prijs: $29.68
 • Gemiddelde prijs: $31.42
 • Maximale prijs: $33.33

*Bron: Digital Coin Price

Polkadot (DOT) verwachting 2026

Hieronder een overzicht van de Polkadot (DOT) koers verwachting voor 2026:

 • Minimale prijs: $25.85
 • Gemiddelde prijs: $27.17
 • Maximale prijs: $28.48

*Bron: Digital Coin Price

Polkadot (DOT) verwachting 2027

Hieronder een overzicht van de Polkadot (DOT) koers verwachting voor 2027:

 • Minimale prijs: $36.71
 • Gemiddelde prijs: $38.63
 • Maximale prijs: $39.81

*Bron: Digital Coin Price

Polkadot (DOT) verwachting 2028

Hieronder een overzicht van de Polkadot (DOT) koers verwachting voor 2029:

 • Minimale prijs: $52.18
 • Gemiddelde prijs: $53.18
 • Maximale prijs: $55.61

*Bron: Digital Coin Price

Polkadot (DOT) verwachting 2029

Hieronder een overzicht van de Polkadot (DOT) koers verwachting voor 2029:

 • Minimale prijs: $75.40
 • Gemiddelde prijs: $76.80
 • Maximale prijs: $78.05

*Bron: Digital Coin Price

Polkadot (DOT) verwachting 2030

Hieronder een overzicht van de Polkadot (DOT) koers verwachting voor 2030:

 • Minimale prijs: $106.49
 • Gemiddelde prijs: $107.79
 • Maximale prijs: $109.02

*Bron: Digital Coin Price


Polkadot (DOT) nieuws 

Om te weten wat de prijs van Polkadot gaat doen is het belangrijk om op de hoogte te blijven van het allerlaatste DOT nieuws. Wij hebben de timeline van de officiële Twitterfeed op deze pagina gezet zodat je precies kan zien welk nieuws rond Polkadot er deze week naar buiten is gebracht.


Polkadot kopen of niet?

Jaja, daar zijn we dan! Het leukste gedeelte van dit artikel. In onderstaande sectie geven we antwoord op de vraag: Polkadot kopen of niet?

Om gelijk met de deur in huis te vallen: hier kunnen we niet echt een nuttig antwoord op geven. Of je Polkadot moet kopen of niet hangt namelijk af van je persoonlijke situatie. Bovendien geven we bij Cryptodomein geen financieel advies. 

Als je overweegt polkadot te kopen dan zouden we aanraden om goed je eigen onderzoek te doen. Ga op onderzoek uit en probeer een bepaald project echt te begrijpen. Zie je toekomst in dit project? Dan kun je ervoor kizen om te investeren in het betreffende project.

Beleg hierbij overigens wel alleen met geld dat je kunt missen. De cryptomarkt kan zeer volatiel zijn waardoor je veel geld kwijt kunt raken. 

Heb jij na bovenstaande besloten Polkadot te kopen? Dan kun je dat direct doen via onderstaande grafiek. Als je nog geen klant bent bij Bitvavo profiteer je bovendien van een mooie welkomstbonus. Als je via deze link een account aanmaakt bij Bitvavo betaal je over de eerste 1000 euro crypto die je koopt geen handelskosten. 

Kom je er niet uit? Bekijk dan deze uitleg over Polkadot kopen


Veelgestelde vragen

Hoeveel kan Polkadot waard worden?

Hoeveel Polkadot waard kan worden is lastig te voorspellen. We kunnen niet in de toekomst kijken en weten dus niet welke ontwikkelingen wij kunnen verwachten. Wel kunnen we zien dat er veel experts zijn die vertrouwen hebben in Polkadot. 

Wat is er met Polkadot aan de hand?

De koers van Polkadot kan schommelen. Vaak heeft dit te maken met nieuws rond het project waardoor de koers, stijgt of daalt. Waarom Polkadot stijgt of Waarom Polkadot daalt is vaak afhankelijk van updates rond het project.

Ook interessant

crypto

5 cryptocurrencies met groeipotentie in 2023

crypto koers verwachting

Crypto koers verwachting 2022/2025

avalanche avax verwachting

Avalanche Verwachting: Wat gaat de AVAX crypto koers doen? [2022 – 2030]

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>