polkadot kopen

Polkadot is een project dat al een tijdje een gevestigde naam is in de wereld van cryptocurrencies. Steeds meer mensen besluiten daarom om erin te investeren en ermee te handelen. Er komt natuurlijk wel het een en ander kijken bij Polkadot kopen. Wil jij meer weten over Polkadot? En wil je graag weten hoe jij Polkadot kan kopen? Lees dan gauw verder!


Waar kun je Polkadot kopen?

Het is ten eerste van belang dat je weet waar je het beste Polkadot kan kopen. Er zijn namelijk meerdere aanbieders en je wilt natuurlijk niet bijvoorbeeld te veel aan handelskosten betalen. 

Polkadot kan je het beste kopen bij crypto brokers of een zogeheten exchange. Dit zijn websites waarop je in een beveiligde omgeving crypto's zoals Polkadot kunt verhandelen. De prijs die je betaalt wordt bepaald door de wereldwijde verhouding tussen vraag en aanbod. De prijs van één Polkadot (DOT) is bij verschillende aanbieders praktisch hetzelfde.

Een platform wat veel gebruikt wordt is Bitvavo. Dit Nederlandse bedrijf heeft het grootste marktaandeel en wij hebben eigenlijk niets negatiefs te zeggen over ze. Je kunt nu tijdelijk profiteren van een bonus waarmee je voor €1000 gratis Polkadot kunt verhandelen

Van alle platformen is Bitvavo momenteel de goedkoopste. Crypto brokers en exchanges zoals Bitvavo rekenen handelskosten om de website veilig en werkend te houden, maar ook om winst te maken. Deze kosten kunnen erg uiteenlopen en bij de ene site tot wel 10x hoger zijn dan bij de andere. Het is dus belangrijk om hierin een goede keuze te maken. Omdat Bitvavo onder andere het goedkoopste platform is raden wij deze aan, hier betaal je veruit de minste kosten over de Polkadot die je aanschaft.

Bekijk hieronder de 4 meest betrouwbare platformen in Nederland (gesorteerd op kosten van laag naar hoog).

polkadot kopen

Broker / Exchange

Maximale transactiekosten in %

Bitvavo

0,25%

Coinmerce

0,9%

Bitcoin Meester

1%

Litebit

2%

Wat is de prijs van één Polkadot?

Zie hieronder de huidige Polkadot prijs in Euro's. Je kunt in de tabel gelijk gebruik maken van de Polkadot calculator. Zo kun je precies zien hoeveel DOT je terugkrijgt voor het bedrag in euro's.

Uitleg om Polkadot te kopen

Het kopen van Polkadot hoeft niet moeilijk te zijn. Om Polkadot te kunnen kopen heb je eigenlijk niet meer nodig dan je bankrekening en een account bij een betrouwbaar crypto platform. Heb je besloten om Polkadot te kopen? Lees dan verder!

1. Registreer je bij een crypto platform 

Onze keuze is het platform Bitvavo. Wij kiezen voor Bitvavo omdat het platform fijn werkt en ook geen hoge handelskosten rekenen (0,25% terwijl de andere platformen 1% tot 2,5% rekenen). Daarnaast mogen we onze lezers tijdelijk een bonus geven t.w.v. €1000 aan gratis handelen!

2. Stort het bedrag wat jij graag wil investeren

Wanneer je je hebt geregistreerd dan klik je vanaf het startscherm op “Euro storten”. Op deze manier kun je via iDeal of een van de andere betaalopties geld storten. Wil je voor €250 DOT kopen? Stort dan €250. Het geld zou binnen 2 minuten op je account moeten staan. Zie je het gestorte bedrag niet verschijnen, refresh dan even je internet browser.

stap 1

3. Selecteer Polkadot in het overzicht van cryptomunten

Als het goed is sta je nog steeds op het startscherm. Scroll naar beneden tot je Polkadot tegenkomt en klik op de cryptomunt. 

4. Bepaal hoeveel Polkadot je wil kopen

Klik nu op Polkadot. Wanneer je de coin hebt aangeklikt dan kun je eindelijk je eigen DOT in bezit krijgen. Geef in Euro’s aan hoeveel DOT je wil kopen. Je krijgt dan direct te zien hoeveel DOT je op dat moment voor dit bedrag kan krijgen. Ben je tevreden met het door jou gekozen bedrag? Klik dan op de blauwe knop ‘Kopen’. De transactie wordt direct verwerkt. Je hebt zojuist voor het eerst Polkadot gekocht!

De DOT die je hebt gekocht zal automatisch worden bewaard in een wallet op je account. Over het algemeen is deze wallet veilig en is dit een prima manier om je crypto te bewaren. Je blijft echter altijd het risico houden dat een platform eventueel gehackt zou kunnen worden. Een veiligere manier om je crypto te bewaren is door het over te zetten op een hardware wallet. Dit is een apparaatje dat offline is en daardoor dus niet gehackt kan worden. Je kunt hier alleen toegang tot krijgen door middel van een private key. Een private key is simpelweg een wachtwoord dat bestaat uit een combinatie van verschillende tekens.

Let wel op: deel deze private keys met niemand! Een hardware wallet is dus aan te raden, maar het is zeker niet noodzakelijk. Wanneer je voor een veilige en betrouwbare cryptobroker als Bitvavo kiest dan gaat er niet zomaar iets fout. Bitvavo heeft ook een garantiefonds opgezet voor als er toch ooit iets gebeurd met het platform. Ook houdt de Nederlandsche Bank toezicht op ze om te zorgen dat alles veilig en betrouwbaar verloopt.


Waar kan ik het beste Polkadot kopen?

Ben je eigenlijk gewoon benieuwd waar je het beste Polkadot zou kunnen kopen en weet je wel al hoe het moet? We hebben het in het artikel al genoemd, maar Bitvavo is op dit moment zonder twijfel hier het meest geschikte platform voor. Je betaalt namelijk bij Bitvavo veruit de laagste handelskosten. Daarnaast is het platform ook zeer makkelijk in gebruik. Voor de volledigheid zullen we toch nog even onze top 5 delen:

Top 5 plekken om DOT te kopen

  1. Bitvavo (€1000 gratis handelsbonus)
  2. Coinmerce
  3. Bitcoin Meester
  4. Litebit
  5. Blox

Wat is Polkadot?

Polkadot is ooit ontwikkeld met als doel om een betere versie van Ethereum te worden en wordt daarom door liefhebber 'Ethereum killer' genoemd. De Polkadot-blockchain functioneert als een verbinding tussen andere blockchains en verbindt deze blockchains tot één systeem.

Polkadot kopen met iDeal

Polkadot door middel van iDeal kopen is voor de meeste handelaren de meest toegankelijke manieren om Polkadot in bezit te krijgen. Het grootste voordeel van iDeal is dat er geen kosten in rekening worden gebracht bij een transactie. Dit zorgt ervoor dat jij je Polkadot kan bemachtigen zonder extra onnodige kosten te maken.

Je koopt Polkadot bij een zogeheten broker of direct op een exchange. Een broker is eigenlijk niets meer en niets minder dan een partij die cryptocurrencies aanbiedt. Let er altijd goed op dat je alleen zaken doet met een betrouwbare crypto broker of exchange. De reviews van een broker kunnen een goede indicatie zijn om wel of niet in zee te gaan met een bepaalde crypto broker.

Wanneer Polkadot kopen?

Voordat je Polkadot koopt is het van belang dat je begrijpt dat er risico’s verbonden zitten aan het handelen in cryptocurrencies. Het is namelijk nog altijd zo dat Polkadot, maar ook andere cryptocurrencies aan te merken zijn als zeer volatiel. Dit houdt in dat de prijs van de koers aanzienlijk kan gaan schommelen. Het beste is om in te kopen op een moment dat de koers wat lager staat. Op deze manier krijg je meer waard voor je geld.


Veelgestelde vragen

Kan Polkadot groter worden dan Ethereum? 

Polkadot is een interessant project en loopt op vele fronten voor op Ethereum. Het is echter niet zeker of dit ervoor kan zorgen dat Polkadot de positie van Ethereum inneemt. 


Is het kopen van Polkadot veilig?

Wanneer je Polkadot koopt bij een veilige broker en het stappenplan in dit artikel volgt dan is het kopen van Polkadot veilig. 


Kan ik Polkadot transacties annuleren?
Nee, dit is niet mogelijk. Een transactie is namelijk definitief zodra je deze bevestigd hebt. Check dan ook altijd goed dat je het juiste bedrag overmaakt naar de juiste rekening wanneer je DOT verstuurd.

Ook interessant

Cardano (ADA) kopen

Cardano kopen met iDeal

Big eyes coin kopen

Big Eyes Coin kopen met iDeal

Shiba inu kopen

Shiba Inu kopen met iDeal

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>