Door: Sam

24/06/2024 14:59

De BTC prijs staat momenteel zwaar onder de druk. Zo bereikte de Bitcoin koers vandaag een van de laagste koersen in tijden. Toch blijft het merendeel van de BTC-houders winstgevend.

Onlangs kocht MicroStrategy 11.931 BTC ter waarde van €716 miljoen. Hoewel de prijs kortstondig boven de €59.260 uitkwam, is BTC weer onder de €58.260 gedaald.

Winstgevende Hodlers

Uit gegevens van IntoTheBlock blijkt dat 87% van de BTC-houders nog steeds winst maken. On-chain data toont aan dat 46,72 miljoen adressen momenteel in de plus staan, terwijl 5,68 miljoen adressen (bijna 11%) verlies lijden.

Druk op de Verkoop van BTC

De BTC-prijs, die in maart een recordhoogte van boven de €66.700 bereikte, heeft de afgelopen weken moeilijkheden ondervonden. Dit komt mede door een combinatie van neerwaartse factoren, waaronder de verkoop van BTC door miners en mogelijke verkopen door de Duitse overheid. Bitcoin-analist Willy Woo benadrukt dat de capitulatie van miners een belangrijke neerwaartse factor blijft op korte termijn.

Invloed van Duitse Overheid

Deze week is de verkoopdruk toegenomen door een mogelijke dump van de Duitse overheid. Duitse politie heeft eerder dit jaar 50k BTC in beslag genomen, waarvan een deel recent naar beurzen is verplaatst.

Blijf op de hoogte via CryptoDomein.nl voor meer updates en inzichten!

>