• Home
 • /
 • Brokers
 • /
 • Litebit Review 2022: Onze ervaringen met deze Crypto broker!
Litebit review

Onze Litebit ervaringen

Litebit is een van de bekendste crypto brokers in Nederland. Vanaf 2013 is deze broker al actief en dat maakt het een van de oudste brokers van ons land. Litebit is een broker waarbij je op een simpele manier crypto kunt kopen met iDEAL, creditcard of bancontact. Ook staat deze broker onder toezicht van De Nederlandsche Bank. Toch is dit niet onze favoriete broker. Zo zijn de kosten hoog en betaal je voor elke iDEAL betaling een extra bedrag. Bovendien is deze broker inmiddels al 3x gehackt, dat geeft ons niet echt een veilig idee.

In deze Litebit review kom jij alles te weten wat je moet weten over de broker. Hierdoor kan jij jezelf aan het eind van dit artikel een heuse crypto expert noemen als het over Lifebit gaat. En wat gaan we allemaal behandelen in deze review?

Nou, allereerst gaan wij in op de voor- en nadelen van Litebit. Daarnaast geven wij ook wat achtergrondinformatie over de broker zodat jij precies weet met wie je in zee gaat. Hierop aansluitend vertellen we wat over de betrouwbaarheid en de grootte van het aanbod. En dat is nog niet alles! Ook vertellen we wat over de kosten, klantenservice, mobiele app en geven we een eindconclusie. Als je nieuwsgierig bent adviseren wij je vooral gauw verder te lezen!


Litebit Review in het kort

Allereerst beginnen we met de voor- en nadelen van de broker. Hiermee zie jij in slechts één oogopslag of deze broker ook wat voor jou is (of juist niet).

 • Voordelen & nadelen

 • Bedrijfsinformatie

Voordelen Litebit

 • Litebit heeft meer dan 800.000 klanten, dat zijn er aardig wat
 • De broker is geregistreerd bij de Nederlandsche Bank
 • Heeft een mobiele app voor zowel Android als iOS

Nadelen Litebit

 • De kosten zijn aardig hoog, daarnaast is de spread ook hoog en de administratiekosten óók
 • Litebit is al drie keer succesvol gehackt
 • Bij iDEAL heb je te maken met extra transactiekosten

Litebit vergelijken met andere brokers

Wanneer jij gaat handelen in crypto is het kiezen van een juiste broker of exchange essentieel. Het vergelijken van deze crypto brokers is dan ook van essentieel belang.

In onderstaande tabel vind je een overzicht van de meest bekende en grootste crypto exchanges van Nederland. Met deze tabel kun je snel en makkelijk crypto brokers vergelijken op bijvoorbeeld kosten, aanbod en meer. 

Broker

Kosten

Aanbod

Binance

0.25%

200+

BitcoinMeester

1%

200+

Bitvavo

0.25%

175+

Coinmerce

0,4 - 2.5%

198+

Litebit

2%

50+


Wat is Litebit

Goed, wat is de broker Litebit eigenlijk? En wie zitten erachter? De broker is opgericht in 2013 door twee crypto-enthousiasten. De twee oprichters hebben als doel om crypto trading zo eenvoudig mogelijk te maken. In 2017 kreeg de broker een nieuwe website, net op tijd voor de Bullrun. Hier hebben ze een groot deel van hun succes aan te danken.

Het bedrijf begon met twee man en is inmiddels uitgegroeid tot een team van maar liefst 90 medewerkers. Hierbij werd het oude kantoor vervangen door een gloednieuw hoofdkantoor in Rotterdam. Het bedrijf heeft drie kernwaardes: simpel, persoonlijk en veilig. Tevens was Litebit ook de allereerste broker die meerdere verschillende cryptovaluta aanbood. En dat dan inclusief een Wallet. De broker behoort tevens ook tot een van de grootste brokers van Europa. Je kan betalen met iDEAL, maar ook met creditcard en Bancontact.


Is Litebit betrouwbaar?

Laten we in de Litebit review maar direct met de deur in huis vallen en het hebben over de betrouwbaarheid. Dit is namelijk één van de belangrijkste aspecten bij het kiezen van een broker. Je investeert immers je geld en je wil dat dit dan ook daadwerkelijk veilig is. Dus: hoe betrouwbaar is Litebit? Litebit is een grote broker met al een aantal jaren ervaring.

Echter hoeft de grootte niet per se veel te zeggen over de betrouwbaarheid van een broker. Litebit is echter wel officieel geregistreerd bij de Nederlandse Bank. Dit is al een goed teken van de betrouwbaarheid. Litebit heeft een goede reputatie en is zeker voor beginners heel erg overzichtelijk. Dit heeft ook te maken met het feit dat Litebit een eigen wallet aanbiedt. 

Ook heeft het bedrijf dus erg veel medewerkers (ondertussen al meer dan 90). Zoiets is ook een goede indicatie van de betrouwbaarheid. Maar goed, wij willen natuurlijk volledig transparant zijn. En Litebit heeft helaas wel een nadeel. De broker is namelijk al tot drie keer toe gehackt. Dit is niet zozeer problematisch wanneer je nu een account aanmaakt. De kans dat dit nogmaals zal gebeuren is klein, maar bestaat dus wel. Dat is even iets om in je achterhoofd te houden.

Litebit medewerkers

Hoe groot is het aanbod bij Litebit?

Waarschijnlijk ben je ook wel benieuwd naar het aanbod van de broker. En dat is natuurlijk heel erg logisch! Om jou een zo duidelijk mogelijk beeld te geven bij het aanbod hebben wij hieronder een overzicht voor je gemaakt. Hierin zie jij direct het aanbod van de broker.

Aanbod coins litebit

Populaire coins op Litebit

Hieronder een overzicht van de meest populaire coins op Litebit:

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Floki Inu (FLOKI)
 • Solve (SOLVE)
 • Ripple (XRP)
 • PIVX (PIVX)
 • Cardano (ADA)
 • Terra Classic (LUNC)
 • Binance Coin (BNB0
 • ApeCoin (APE)

Crypto kopen en verkopen bij Litebit

Je wil kopen en verkopen (handelen dus) via Litebit. Hoe gaat dat dan in zijn werk? Om te kunnen verkopen moet je eerst verplicht een account aanmaken. Hierbij ben je ook direct verplicht om je te verifiëren voor je aan de slag kan gaan, in tegenstelling tot sommige andere brokers. Wanneer je een account aanmaakt wordt je geadviseerd om je account extra te beveiligen middels een twee-staps verificatie met de Google Authenticator app. Dit houdt mogelijke indringers uit je account. Dit kunnen wij je zeker adviseren. 

Wanneer alles is goedgekeurd kan je beginnen met verkopen. Je kan euro’s eenvoudig omzetten in cryptocurrency via iDEAL en hierbij hoef je niet eerst tegoed te storten op je account. Daardoor ben je een stuk sneller klaar. De transactiekosten zijn per keer 42 cent. Dit is aardig hoog in vergelijking met sommige andere brokers. 

Het verkopen van cryptocurrency kan bij Litebit op twee verschillende manieren. Hoe je dit doet is afhankelijk van waar je cryptocurrency zit opgeborgen: in de wallet van Litebit of in die van jezelf. Hieronder leggen we beide opties uit.

1. Verkopen via Litebit Wallet

Laten we eens beginnen bij verkopen vanuit de Litebit wallet. Hierbij ga je naar de wallet en klik je op Verkoop. Daarna kan je aangeven hoeveel cryptocurrency je wil verkopen. vervolgens wordt dit door de broker uitbetaald. Dit duurt meestal tot één werkdag maar kan soms ook al binnen een uur gestort zijn.

2. Verkopen via eigen Wallet

Wil je crytpo verkopen uit je eigen wallet? Dit werkt net iets anders. Je moet dan namelijk eerst een verkooporder aanmaken. Als je dit hebt gedaan krijg je een uniek wallet adres. naar dit adres moet je de cryptocurrency overmaken vanuit je eigen wallet. Het is net iets uitgebreider dan bij de wallet van Litebit zelf, maar alsnog vrij eenvoudig. 


Hoe zit dat dan met de limieten? Wanneer jij het verificatieproces hebt doorlopen kan je maximaal 35.000 euro per dag besteden. Per week mag je maximaal 245.000 euro besteden en per maand 500.000. Dat is dus aardig wat! Genoeg om actief te kunnen handelen en verhandelen.


Kosten Litebit

Wij willen in deze Litebit review nog even iets uitgebreider ingaan op de kosten van Litebit. Zoals je nu al weet bedragen de transactiekosten 42 cent per keer. Je kan betalen met iDEAL, creditcard en Bancontact. Voor al deze betaalmethoden worden extra kosten in rekening gebracht. 

De transactiekosten van Litebit liggen nogal hoog, evenals bijvoorbeeld de administratiekosten die de broker in rekening brengt. De handelskosten/ fees bij Litebit zijn 2%. Deze kosten zijn al van tevoren toegevoegd aan de prijzen die je ziet op het platform. Hier bovenop betaald je ook nog een spread en dus de betaalkosten. 

Dat maakt Litebit een relatief dure broker in vergelijking met andere brokers. Bitvavo is dan een goedkoper alternatief. Als je het handelen iets goedkoper wil maken voor jezelf kan je ook gebruik maken van de Litebit credits. Eén credit staat gelijk aan één euro. Je kan met deze credits cryptocurrency kopen zonder de transactiekosten. Deze credits kan je ook weer laten uitbetalen als euro’s. Let wel: het is géén cryptocurrency.


Klantenservice

Wanneer je nog niet zo verdiept bent in de wereld van crypto is het wel zo fijn dat je hier ook passende hulp bij kan krijgen. Het is namelijk helemaal niet gek als je ergens tegen aan loopt of als je vragen hebt! Daarom zijn we tijdens het schrijven van de Litebit review ook gaan kijken naar de klantenservice. Omdat Litebit een van origine Nederlandse broker is kan je contact opnemen met de klantenservice in het Nederlands.

Dat is een erg groot voordeel. Je kan ze dan ook op meerdere manieren bereiken. Zo kan je ze bellen, mailen, een berichtje sturen via social media én kan je live chatten met een medewerker. Genoeg opties dus. De klantenservice is doordeweeks bereikbaar van 9 uur ‘s ochtends tot 9 uur ‘s avonds. Op zaterdag is dit tussen 9 en 5 en op zondag is de klantenservice gesloten.


Mobiele app Litebit

Net als veel andere brokers beschikt ook Litebit over een mobiele app. Deze app is zowel te downloaden voor iOS gebruikers als voor Android gebruikers. De app is eenvoudig te downloaden. Na het downloaden kan je inloggen met je account of een nieuw account aanmaken. Na het aanmelden moet je een tweestapsverificatie afleggen. 

Wanneer je dit hebt gedaan wordt er een bevestiging gestuurd naar je mailadres. Hierdoor ben je dus erg goed beveiligd, evenals je geld. En dat is zeker belangrijk bij een broker. Tevens kan je in de app ook géén screenshots maken. Vervolgens kan je zelf een wachtwoord aanmaken voor de app zelf, bestaand uit een combinatie van vier cijfers. Ook kan je inloggen met je vingerafdruk of face-ID. 

De app is op dezelfde manier ontworpen als de website en lekker overzichtelijk. Tevens kan je ook blogartikelen bekijken en coins toevoegen aan je favorieten. Er zijn zelfs speciale widgets waarmee je de huidige marktprijzen van sommige crypto’s kan bekijken. Uiteraard is de app in het Nederlands te gebruiken.

Litebit app

Conclusie

Wij sluiten deze Litebit review af met een conclusie. Wat vinden wij nou eigenlijk van de broker en wat is onze Litebit beoordeling? Litebit is een van origine Nederlandse broker. Dit brengt zo zijn voordelen met zich mee. Zo kan je in het Nederlands contact opnemen met de klantenservice en zijn zowel de website als app in het Nederlands te gebruiken. Dat is een groot pluspunt.

Ook de Litebit ervaringen zijn aardig positief. Het platform heeft meer dan 800.000 gebruikers. Volgens de gebruikers is de broker erg overzichtelijk en transparant. Zeker voor beginners is dit een groot voordeel. Een groot nadeel zijn de hoge fees, transactiekosten en administratiekosten.

Je bent dan goedkoper uit bij andere brokers zoals Bitvavo. De hoge transactiekosten zijn enigszins te omzeilen met behulp van de Litebit credits. Wanneer je Litebit eenmalig wil gebruiken is het platform meer dan prima. Als je meer wil investeren adviseren wij je te kiezen voor een broker als Bitvavo zodat je niet te maken hebt met zulke hoge prijzen. Ook zijn de functies enigszins beperkt bij Litebit.


Veelgestelde vragen

Is Litebit een goede broker?

Litebit is een goede broker voor beginners en erg gebruiksvriendelijk. De klantenservice is goed bereikbaar in het Nederlands. Verder heb je keuze uit een ruim aanbod aan cryptocurrencies. Echter zijn de transactiekosten, spread en fees erg hoog.


Waar kun je in beleggen bij Litebit?

Het platform heeft een zeer ruim aanbod. Naast momenteel populaire cryptocurrencies zoals Bitcoin, ethereum en XRP kan je ook gaan voor bijvoorbeeld de basic attention token en power ledger. Voor beginners is dit zeker een voordeel.

Vergelijkbaar met Litebit review:

Ook interessant

Litebit alternatieven

Wat zijn de beste Litebit alternatieven? Top 3 alternatieven voor deze crypto broker!

Heeft Bitvavo een app?

Heeft Bitvavo een app? Alle vragen rondom de Bitvavo App op een rij

hoe kun je je account bij coinmerce beveiligen

Hoe kun je je account bij Coinmerce beveiligen?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>