Door: Sam

19/07/2022 12:01

Als je al langer met crypto’s bezig bent dan weet je hoe leuk het kan zijn: de jacht op die ene bijzondere of kleine crypto met potentie om x50 te gaan! Helaas is dat geen makkelijke zoektocht. Sommige coins zakken weer terug, andere zijn zo snel gestegen voordat je er überhaupt op kan inspelen. Om je op weg te helpen gaan we in dit artikel dieper in op altcoins met potentie.

Wat verstaan we onder een ‘kleine crypto’?

Kleine crypto is op twee verschillende manieren te interpreteren. Sommigen bedoelen hiermee dat de waarde per coin heel erg laag (lees: klein) is. Denk hierbij aan bijvoorbeeld € 0,10. Het kan ook zijn dat iemand bedoeld dat de totale waarde van alle coins samen binne een project heel laag is. Voor beide valt wat te zeggen.

Kleine crypto op basis van waarde individuele munt

Wanneer de waarde van een kleine crypto slechts een paar cent is, denken mensen er veel geld op te kunnen verdienen omdat deze ‘maar’ 1 euro waard hoeft te worden. Dit klopt wel, alleen zo makkelijk werkt het vaak niet.

Voorbeeld:

Bitcoin stijgt van 10.000 euro naar 100.000 euro. (x10)
Kleine crypto stijgt van 0,10 euro naar 1 euro. (x10)

Veel beginnende handelaren denken dat de weg van 0,10 naar 1 veel makkelijker is maar dit is niet automatisch het geval. Wel is het zo dat OMDAT mensen dit denken, dat het in de praktijk ook vaker gebeurt.

Altcoins met potentie op basis van market cap

Bepaalde traders identificeren altcoins met potentie door te kijken naar de marketcap. De marketcap is de totale waarde van alle coins samen.

Voorbeeld:

Er zijn 1000 munten in omloop van crypto ABC. De waarde van één ABC-coin is 1 euro. De market cap van deze coin is dan 1000 x 1 = € 1000,-

Top 10 kleine crypto

In de tabel hieronder vind je een overzicht van 10 kleine altcoins met potentie. Ook vind je de mogelijke waardestijging die kan gaan plaatsvinden. Deze mogelijke waardestijging is gebaseerd op verschillende internationale databronnen.

Dit is absoluut geen verkoop- en/of investeringsadvies. Doe altijd je eigen onderzoek en investeer niet meer dan je bereid bent om kwijt te raken. 

Coin

Mogelijke waardestijging volgens trading data

Kopen

HOLO (HOT)

x7

Reserve Rights (RSR)

x16

VeChain (VET)

x6

Ankr (ANKR)

x8

Zilliqua (ZIL)

x4

SKALE Network (SKL)

x9

Dogecoin (DOGE)

x11

Request Network (REQ)

x14

COTI (COTI)

x7

The Graph (GRT)

x8

Toelichting op onze altcoins met potentie

Voordat we dieper ingaan op waarom we deze kleine altcoins hebben gekozen, willen we eerst even benadrukken dat wij geen “guru’s” zijn die denken de markt te kunnen voorspellen. Wat we wel doen is heel veel tijd investeren in het lezen van al het nieuws over cryptocurrency en cursussen volgen over traden. 

Daarnaast hebben we een aantal betaalde abonnementen lopen bij mensen die WEL goed kunnen voorspellen welke coins gaan stijgen etc. Deze informatie delen we weer graag met jullie, onze lezers. Hieronder proberen we zo kort mogelijk toe te lichten waarom de kleine cryptocurrency uit de tabel hieronder zo interessant zijn.

1.HOLO (HOT)

HOLO heeft het voor elkaar gekregen om hun technologie gepatenteerd te krijgen in de Verenigde Staten (VS). Dit is een huge deal omdat de meeste projecten dit niet voor elkaar hebben gekregen. HOLO heeft zich bewezen uniek genoeg te zijn en daardoor is de kans op imitators zeer klein.

2. Reserve Rights (RSR)

Reserve Rights is een van de meest indrukwekkende coins als je kijkt naar de lange termijn prijsanalyses in de markt. Het heeft een unieke approach van De-Fi en kan dan ook wel eens hoge ogen gaan gooien.

3. VeChain (VET)

Zoek je een altcoin met veel potentie? VeChain is een van de weinige blockchain projecten die al in de praktijk gebruikt wordt. Het bedrijf werkt samen met een aantal van de grootste retailers ter wereld (o.a. Louis Vuitton) om namaak tegen te gaan en logistieke processen transparanter te maken.

4.Ankr (ANKR)

Ankr focust zich volop op de wereld van het web 3.0. Denk hierbij o.a. aan de metaverse en alle andere toepassingen die nu nog toekomstmuziek lijken. Het is een Proof-of-Stake coin (PoS).

5. Zilliqa (ZIL)

Ankr focust zich volop op de wereld van het web 3.0. Denk hierbij o.a. aan de metaverse en alle andere toepassingen die nu nog toekomstmuziek lijken. Het is een Proof-of-Stake coin (PoS).

6. Skale Network (SKL)

Skale Network is een zogeheten layer-2 Ethereum blockchain. Skale zorgt ervoor dat er toch snelle transacties op het ETH netwerk gedaan kunnen worden door middel van SKALE-sidechains.

7. Dogecoin (DOGE)

Toegegeven, technologisch gezien is Dogecoin geen munt die ons aanspreekt. Sterker nog, de enige reden waarom deze munt meerdere keren fors is gestegen is dankzij de hype. Toch kunnen we de hype niet altijd ontkennen of negeren.

8. Request Network (REQ)

Request Network maakt het mogelijk om compleet geautomatiseerd financiële audits en controles te doen voor bedrijven en concurreert daarmee automatisch met de meest vooraanstaande financiële en accountancy firms in deze wereld.

9. COTI (COTI)

COTI is een van de meest veelzijdige cryptocurrency projecten in de markt. Het biedt oplossingen voor de financiële sector, white-label betaal providers en loyalty programma’s.COTI is absoluut een kleine crypto met potentie.

10. The Graph (GRT)

Naast Proof-of-Work en Proof-of-Stake is er nog een consensus mechanisme; Conflux! Conflux is het mechanisme dat het netwerk van The Graph draaiende houdt en daarmee een potentiele concurrent van Bitcoin en Ethereum.

>