Wat is een crypto trader?

Wat is een crypto trader?

Een crypto trader of bitcoin trader is iemand die handelt in bitcoins en/of andere cryptovaluta. Hij of zij koopt bijvoorbeeld bitcoins tegen een lagere koers om ze vervolgens na een koersstijging weer te verkopen tegen een hogere koers. Deze cryptohandel is uiterst speculatief maar kan ook erg lucratief zijn en enorme winsten met zich meebrengen. Echter zijn er ook risico’s. Door het speculatieve karakter loopt de crypto trader het risico grote verliezen te maken.

Hoe wordt ik een succesvolle crypto trader?

Daar is eigenlijk best wel wat voor nodig. Het is absoluut mogelijk maar het zal je zeker niet komen aanwaaien. Het ligt er overigens helemaal aan wat je doel is met crypto traden. Investeren in cryptovaluta voor de lange termijn is relatief eenvoudig. Maar wil je gaan handelen in crypto en verdienen aan de koersbewegingen van cryptovaluta op de korte termijn of zelfs daytrader worden, dan is het belangrijk je in eerste instantie alvast te verdiepen in onderstaande onderwerpen.

TIP Gratis crypto cursus – Zo begin je met Bitcoin & cryptomunten

Een crypto trader is bewust van risico

Handelen in crypto brengt risico’s met zich mee. Door de volatiliteit zijn er grote winsten te behalen als crypto trader. Echter staan grote verliezen hier direct mee in verband. Handelen in crypto moet je uitsluitend doen met geld dat je kunt missen. Een opmerking die je vaak leest en hoort en die eigenlijk ook al gold voor de aandelenhandel.

Technische analyse is belangrijk voor de crypto handelaar

Een crypto handelaar en/of een daytrader vertrouwt op een technische analyse om bepaalde trends en patronen in crypto koersen te herkennen. Daarnaast draagt een gedegen technische analyse bij aan het vinden van zogenaamde support en resistance levels. Op basis van deze koersniveaus bepaal je de beste tijd om een cryptomunt te kopen of verkopen.

Een trend bepaald de richting van de cryptovaluta grafiek. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een uptrend (hogere toppen en hogere bodems) en een downtrend (lagere toppen en lagere bodems). Om een technische analyse (TA) te kunnen maken, gebruik je diverse indicatoren zoals Fibonacci-retracements, Moving Averages en Bollinger Bands.

TIP Gratis crypto cursus – Zo begin je met Bitcoin & cryptomunten

Een bitcoin trader volgt het nieuws

Nieuws en geruchten hebben veel invloed op het koersverloop van Bitcoin en cryptovaluta. Door diverse crypto communities en crypto websites te volgen ben je eerder op de hoogte van de ontwikkeling van een bepaalde munt. Grote gebeurtenissen creëren lucratieve handelsmogelijkheden! Als jij hier van de hoogte bent kun je er je voordeel mee doen. Absorbeer daarom al het cryptonieuws en wees actief in de crypto gemeenschap.

Een cryptovaluta trader handelt op de crypto exchange

Een actieve crypto trader, handelt voornamelijk op crypto exchanges zoals Binance, Bittrex en Bitvavo. Investeer je longterm dan kan het slim zijn om gebruik te maken van een software wallet of zelfs een hardware wallet zoals bijvoorbeeld een Ledger Nano S.