• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Is Bitvavo 280 miljoen euro kwijt?
is bitvavo 280 miljoen euro kwijt

Onlangs is er veel ophef geweest rondom Bitvavo. Bitvavo zou namelijk €280 miljoen kwijt zijn die zij nog zouden krijgen van Genesis Trading, een crypto-leenplatform. Genesis Trading is een dochterbedrijf van DCG dat door de val van FTX in zwaar weer is geraakt.  

Hoe is Bitvavo in deze situatie terecht gekomen?

Bitvavo werkt nauw samen met DCG. Bitvavo werkt samen met DCG voor het aanbieden van off-chain staking. Met off-chain staking bieden klanten hun crypto aan om voor een onbepaalde periode vast te zetten. Klanten ontvangen hier een beloning of rente voor.

DCG is door de val FTX in liquiditeitsproblemen terecht gekomen. Hierdoor werden terugbetalingen opgeschort, wat slechts nieuws voor Bitvavo betekent. Bitvavo had zo'n €280 miljoen van klanten in off-chain staking staan bij deze partij. Technisch gezien is Bitvavo op dit moment dit geld kwijt. 

Wat voor gevolgen heeft dit voor Bitvavo?

Deze gebeurtenis is natuurlijk flink schrikken voor Bitvavo en haar klanten. Volgens de CEO van Bitvavo, Mark Nuvelsteijn, is er echter geen reden tot paniek. Er zou genoeg in de kas van Bitvavo zitten om deze klap op te vangen. Bitvavo heeft dan ook bekend gemaakt om de gehele schuld op zich te nemen zodat de klanten hier geen last van zullen hebben. Nu is alles opgelost zou je denken, maar is dat wel het geval?

Is het vertrouwen weg bij de klanten van Bitvavo?

Voor de klanten van Bitvavo is het natuurlijk fijn om te weten dat Bitvavo de schuld op hun neemt. Het is nu alleen nog maar de vraag of de klanten van Bitvavo nog steeds off-chain staking bij Bitvavo zullen gebruiken.

Bij Cryptodomein adviseren wij onze lezers om hier goed over na te denken. Het moraal van het verhaal is namelijk dat zolang je jouw crypto op een ander platform hebt staan en niet in een cold wallet, jij dus eigenlijk niet de controle hebt over jouw crypto. Het is daarom van belang dat als je gebruik wilt maken van off-chain staking dat je gebruik maakt van een betrouwbaar platform.

Alternatief?

Ben je opzoek naar een alternatief voor Bitvavo wat betreft off-chain staking? Dan raden we je aan om een kijkje te nemen op de website van Coinmerce. Bovendien mogen wij onze lezers een bonus aanbieden van €10 bij het aanmaken van een nieuw account op Coinmerce. Met deze bonus kan je snel van start met het staken van jouw crypto!

Ook interessant

bitcoin

Bitcoin en zijn plek in jouw beleggingsportfolio in 2024

crypto broker

TradeEU.com: Een Betrouwbare Keuze voor CFD Crypto Handel

coinmerce

Stappen voor beginners om veilig te starten met cryptocurrency: vier tips!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>