opkomende cryptomunten

Op zoek naar interessante, opkomende cryptomunten voor dit jaar? Juist in deze tijd is het belangrijk om rendement te pakken door op tijd in te stappen in projecten die EN een goede businesscase hebben EN zich qua prijs op een juist instapmoment begeven.

Op basis van eigen onderzoek, samen met experts en traders uit binnen en buitenland zijn we tot een top 5 gekomen van opkomende crypto coins van 2022!

Bekijk deze hieronder in de tabel. Verderop in dit artikel geven we van elke munt aan waarom deze (in onze ogen) interessant is. 

Belangrijk

Op Cryptodomein.nl geven we onze visie op blockchain en cryptocurrency. De content op onze website dient dan ook als dusdanig geïnterpreteerd te worden. Wij geven geen financieel advies. Beleggen in cryptocurrency of aandelen brengt risico's met zich mee. Doe altijd voldoende onderzoek voor je ergens in besluit te investeren.

Onze top 5 van dit moment

Coin

Header

1. Theta Network (THETA)

2. Immutable X (IMX)

3. Decentraland (MANA)

4. Aave (AAVE)

5. DIA (DIA)


Wanneer zijn opkomende cryptomunten interessant?

Voor we verder gaan, is het goed om eerst even te definiëren wat we bedoelen met opkomende crypto. Je kunt het namelijk op verschillende manieren interpreteren. Denk aan munten die aan het stijgen zijn in waarde, of juist coins die nieuw zijn maar snel in populariteit toenemen. Het kan echter ook een munt zijn die al jarenlang onder de radar verblijft maar nu pas aan het opkomen is.

Wij beschouwen het als een coin die langzaam aan populairder aan het worden is, en waarvan wij verwachten dat er een 'run' op komt. Dit is echter niet genoeg om in de top 5 van Cryptodomein te komen. Daarom kijken we van elke cryptocurrency ook nog eens of deze aan meerdere van de volgende eisen voldoet.

Verkrijgbaar op betrouwbare exchanges

Misschien heb je het meegekregen dat in november 2022 crypto broker FTX failliet ging. Gebruikers waren van de een op de andere dag hun geld kwijt en dat is iets waar wij nooit verantwoordelijk voor zouden willen zijn. Een vereiste voor ons is dan ook dat een coin wordt aangeboden bij een betrouwbare partij die ook een registratie heeft bij De Nederlandsche Bank.

Toepassing

Het is mogelijk om heel veel geld te verdienen met coins die eigenlijk nutteloos zijn (dogecoin). Om dit succesvol te dfoen moet je echter vooral veel geluk hebben. Wij willen liever niet van geluk afhankelijk zijn en focussen ons ook op de toepassing van een bepaalde cryptomunt. Wat doet het project precies en welke problemen lost het op?

Tokenomics

Wist je dat de crypto koers in principe bepaalt wordt door een combinatie van vraag en aanbod. We zien dan ook graag dat de tokenomics positief zijn om in te investeren. Tokenomics zegt wat over het aantal coins dat er maximaal kan bestaan, maar het zegt ook wat over de verdeling van de coins tussen de oprichters. Je wil niet investeren in een project waar de oprichters of programmeurs een zeer groot deel van de munten in hun bezit hebben, omdat ze hiermee gemakkelijk de markt kunnen manipuleren.

Team achter het project

Wij geloven niet alleen in goede ideeën, we geloven vooral in goede ondernemers. Kijk eens naar Elon Musk bijvoorbeeld. Of je hem nou leuk vindt of niet, hij heeft inmiddels met meerdere bedrijven bewezen dat hij ze naar de top kan brengen.

In het onderzoek naar de beste opkomende cryptomunten hebben we dan ook goed gekeken naar de mensen achter een project.

Bovenstaande punten nemen we dus mee in onze beslissing. Goed onderzoek is tenslotte belangrijk. Daarnaast hebben we ook input van professionele investeerders, analisten en traders meegenomen. Zo kunnen wij zelf ons risico spreiden en profiteren we van verschillende invalshoeken.


Beste opkomende cryptomunten 2022

1. Theta Network (THETA)

Theta Network is een project wat we al een aantal maanden in de gaten aan het houden zijn, en we zijn niet de enigen. Bedrijven als Sony en Samsung zagen de potentie erin en lieten dit blijken door flink in het project te investeren. Wat is Theta Network precies? 

Theta Network heeft als doel om de wereld van video streaming te veranderen. Dat doen ze door middel van hun eigen gedecentraliseerde video dienst. Omdat deze gehost wordt door het totale netwerk van Theta bezitters kunnen ze deze dienst tegen een veel goedkoper tarief aanbieden ten opzichte van concurrerende aanbieders. Daarnaast zal het ook mogelijk zijn voor gebruikers zelf om geld te verdienen door video's op het platform te delen met andere gebruikers.

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat de video sector nog hard zal groeien tot minimaal 2027, waardoor wij denken dat Theta zijn plekje tussen de opkomende crypto's wel verdiend heeft. 

2. Immutable X (IMX)

Immutabe X richt zich grotendeels op de markt van Non-Fungible Tokens (NFT's). Toegegeven, NFT's zijn erg trendgevoelig. Als we echter kijken naar de gehele economie rondom NFT projecten dan is deze heel erg groot, zelfs tijdens de bear market. Slimme investeerders weten tenslotte dat dit een moment is om goedkoop in te kunnen kopen. Wat zelfs ervaren investeerders een doorn in het oog is, zijn de Etheteum transactie fee's die je moet betalen om in NFT's te handelen. Het team achter Immutable X deelde deze frustratie en kwam met een oplossing.

Immutabke X heeft namelijk een layer 2 blockchain protocol ontwikkeld waarin het mogelijk is om in NFTs te handelen zonder een hoge fee te betalen! Door gebruik te maken van IMX tokens betaal je namelijk een fee die vele malen lager is dan normaal de standaard is. hoe meer er wordt betaald in IMX coins, hoe lager het aanbod wordt en uiteindelijk dus een hogere prijs.

Platform OpenSea en het Amerikaanse Coinbase hebben al hun interesse in IMX uitgesproken.

3. Decentraland (MANA)

Weet je nog dat moment dat iemand voor het eerst tegen je zei dat Bitcoin interessant was? Of de eerste keer dat iemand over Ethereum begon? Ik wel en dat is inmiddels bijna 10 jaar terug. Ik wou dat ik destijds beter had geluisterd maar in ieder geval een les geleerd. 

Hoe dan ook, dit is het moment dat wij jou vertellen over de enorme potentie van de metaverse. De metaverse gaat zich steeds verder ontwikkelen en de ontwikkelingen zullen sneller gaan dan we kunnen voorspellen. Inzetten op de metaverse kan dan ook zeer verstandig zijn, en wij doen dat door onze fiches op Decentraland te plaatsen! Decentraland is het voorbeeld van mogelijkheden die de metaverse biedt en is de ideale basis voor commerciele bedrijven (die dit al doen btw) om in te stappen in de Metaverse.

Het is een virtuele wereld met een heel ecosysteem. Net als in het 'echte leven' kun je er huizen kopen, winkels bezoeken en nog veel meer. Vorig jaar werd het digitale huis naast die van Snoop Dogg voor honderden duizenden euro's verkocht. Betalingen gebeuren door middel van de cryptocurrency MANA.

4. Aave (AAVE)

Aave is een gedecentraliseerd platform waarbij mensen die geld nodig hebben en mensen die geld uit willen lenen bij elkaar komen. Dit klinkt vrij sketchy, maar alles draait op basis van smart contracts (slimme contracten -red), waardoor het voor gebruikers van het platform niet nodig is om de persoon aan de andere kant van de lening te kennen of te vertrouwen. De smart contracts doen namelijk automatisch hun werk, en daar kan niemand omheen.

Het is binnen het Aave platform mogelijk om meer dan 15 verschillende cryptocurrencies te lenen of uit te lenen. Hiervan zijn MANA en ETH bekende voorbeelden. In een tijd waarin lenen, en geld verdienen aan leningen, steeds populairder wordt zien we zeker veel potentie in deze opkomende cryptomunt.

5. DIA (DIA)

Decentralized Finance is een van de trends van dit moment en de toekomst, als je het ons vraagt. Als je wel eens hebt gehoord van Decentralized Finance, maar nog niet van DIA, dan raden we je aan om je snel in te lezen. Dit ERC-20 project, dat draait op de blockchain van Ethereum, is een absolute parel met veel groeipotentie.

Blockchain is voor veel mensen nog steeds een onzeker iets. Een gimmick zelfs volgens sommigen. Hoewel we dit sowieso anders zien doet DIA wel iets heel speciaals. DIA maakt het namelijk mogelijk om verschillende bronnen te combineren; DeFi data, API's, smart contracts en zelfs andere blockchains. 

Een oracle platform in de DeFi markt; wij zijn super enthousiast!

Goed om te weten

Wij geven je graag informatie over de cryptomarkt en blockchain technologie. Dit doen we omdat we zelf al jarenlang bezig zijn met dit onderwerp en hier een vurige passie voor hebben.

Hoewel we het leuk vinden om onze visie te delen, zijn wij geen financiële experts en moet onze tekst dan ook niet gezien worden als financieel advies.

Veelgestelde vragen

Waar koop ik opkomende crypto's?

Interessante opkomende cryptomunten koop je het best bij een betrouwbare crypto broker. Doe goed onderzoek en kies voor een partij met een registratie bij De Nederlandsche Bank. Zo weet je zeker dat jouw geld zo veilig mogelijk wordt opgeslagen.


Wat zijn de 5 meest interessante cryptocurrency?

Op deze pagina hebben we onze top 5 van interessante cryptomunten gedeeld. In willekeurige volgorde zijn dit; Aave, Theta Network, DIA, Decentraland en IMX.

Ook interessant

6 Tips voor investeren in cryptocurrencies

Investeren in cryptocurrencies? 6 Essentiële tips!

Investeren in crypto

Investeren in crypto: Alle stappen op een rij!

top 10 cryptos lange termijn

Wat zijn de beste cryptomunten voor de lange termijn?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>