• Home
  • /
  • Nieuws
  • /
  • In 2022 mogelijk al brug tussen Dogecoin en Ethereum

Ethereum huisvest de meeste activiteit van alle blockchains. Denk aan DeFi, apps, gaming en NFT’s. Als alles goed gaat dan wordt dit jaar een digitale brug gebouwd waardoor je Dogecoin kan gebruiken op de blockchain van Ethereum.

Dogecoin: van grap tot liquiditeit

Blue Pepper is de ontwikkelaar van deze brug, en zij verwachten dit jaar die digitale brug aan te kunnen leveren. De levensweg van Dogecoin is wat dat betreft ontzettend interessant. Wat ooit begon als een grap zou zo maar ontzettend veel liquiditeit kunnen leveren aan het levendige ecosysteem van Ethereum.

Wil je profiteren van deze brug? Koop dan Ethereum of Dogecoin bij de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo.

Van Dogecoin naar Ethereum en terug

Met de bi-directionele brug kunnen gebruikers Doge naar de Ethereum-blockchain verplaatsen, maar het kan ook andersom. Het wordt mogelijk om ethers te verplaatsen naar de blockchain van Dogecoin. Daar is echter nog weinig nut voor, aangezien er niet heel veel mogelijk is op Dogecoin.

De meme-munt zal worden gebruikt in smart contracts, gedecentraliseerde financiële protocollen en op de verschillende NFT-marktplaatsen.

Meerdere bestuursleden brug Dogecoin

Het bestuur van de brug wordt opgezet als een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) en de Dogecoin Foundation, Blue Pepper, MyDoge en BitGo zullen de eerste leden worden. Zij worden in eerste instantie verantwoordelijk voor het beheer van de brug.

Blue Pepper is wel zo eerlijk en schetste ook de belangrijkste problemen bij het ontwikkelen van een Dogecoin-brug.

Allereerst moeten ontwikkelaars worstelen met een enorme Solidity-codebase en een groot aantal aanvalsvectoren die kunnen worden gebruikt voor het hacken van de brug.

Dogecoin brug kwetsbaar voor hackers

Blockchain-bruggen zijn een van de belangrijkste doelwitten voor aanvallers geworden en verliezen miljarden dollars aan crypto. Zo zouden Noord-Koreaanse hackers eerder dit jaar een brug van Axie Infinity hebben beroofd van maar liefst 625 miljoen dollar aan crypto.

Volgens analysebureau Chainalysis zijn blockchain-bruggen zelfs verantwoordelijk voor het grootste deel van de cryptofondsen die tot nu toe in 2022 zijn gestolen. Als er een kwetsbaarheid in de smart contracts zit, is het vrijwel zeker dat een hacker hiervan zal profiteren, daarom zijn blockchain-bruggen zo kwetsbaar.

Een andere uitdaging waarmee de ontwikkelaars van de Dogecoin-brug worden geconfronteerd, is de hoogte van de transactiekosten op Ethereum. Ook is niet iedereen even gewillig om deel te nemen aan het bestuur van deze brug.

Eind mei zei Dogecoin Core-ontwikkelaar Michi Lumin dat hij een vergadering had gehad over de brug.

Dogecoin founder is positief

Dogecoin-maker Shibetoshi Nakamoto gelooft dat als er eenmaal een brug tussen DOGE en Ethereum is gemaakt, dit gunstig zal zijn voor Dogecoin. Hij is ook van mening dat Dogecoin platforms nodig heeft die NFT’s verhandelen, zoals Opensea. Hierdoor zullen de brug-Doge gebruikt kunnen worden voor aankopen.

De afgelopen maanden zijn er verschillende gesprekken over de use-cases van Dogecoin gevoerd. Het belangrijkste doel van de Dogecoin Foundation is volgens de organisatie om van Dogecoin de wereldwijde valuta te maken voor de betaling van producten en diensten.

Elon Musk niet per se fan van Dogecoin brug

Elon Musk, de CEO van Tesla, zei ook dat Dogecoin meer nut zou hebben als meer bedrijven het zouden accepteren. Musk prees ook het geven van fooien als een use-case en zei dat het “leuk” zou zijn om Dogecoin te gebruiken om contentmakers een fooi te geven.

Ondanks mogelijke use-cases in de Web3-industrie, is Musk echter van mening dat het bouwen van een brug tussen Ethereum en Bitcoin niet zo essentieel is.

Ook interessant

dutch blockchain days 2023

Dutch Blockchain Days 2023: Het leukste blockchain evenement!

coinmerce sponsort padel krajicek

Coinmerce sponsort Padelduo Michaëlla Krajicek en Steffie Weterings

The Merge van Ethereum is vandaag, koers stijgt 1,5 procent

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>