• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe oud moet je zijn om Bitcoin te kopen?
Hoe oud bitcoin kopen

Hoe oud moet je zijn voor crypto? Wat is de minimumleeftijd om Bitcoin te kopen? Regelmatig hebben we een enthousiaste e-mail van jongeren van een jaar of 16 die ons deze vragen stellen. Het leek de redactie van Cryptodomein.nl dan ook een goed idee om er eens een blog over te schrijven. 


Hoe oud moet je zijn voor crypto?

Om in Nederland crypto te kopen of te verkopen moet je minimaal 13 jaar zijn. Tot aan je 18e heb je hiervoor wel toestemming nodig van je ouders of een voogd. Vanaf je 18e kun je helemaal zelfstandig cryptocurrency verhandelen.

Hoewel de minimumleeftijd voor Bitcoin kopen of crypto dus rond de 13 jaar ligt, is het in de praktijk bijna niet mogelijk. Het is bij de goedkope en betrouwbare crypto brokers in Nederland alleen mogelijk om een account aan te maken vanaf je 18e betrouwbaar en goedkoop zijn.

Hoe oud moet je zijn om Bitcoin te kopen?

Bitcoin krijgt dezelfde behandeling als andere digitale munten. Ook hiervoor geldt dus dat je vanaf je 13 hierin mag handelen, maar dat je hiervoor wel toestemming nodig hebt van je ouders.

Het probleem zit hem er vooral in dat de enige betrouwbare crypto brokers en Exchanges in ons land dit niet mogelijk maken, enkel vanaf je achttiende.

Op enkel het gebruiken van bitcoins (denk aan het doen van betalingen, of gebruik van bitcoin in apps) zit geen enkele minimumleeftijd.

Als minderjarige toch instappen?

Wil je toch instappen, ook al ben je nog geen 18? Kijk dan je ouders lief aan en vraag of zij een account voor je willen aanmaken. Laat je vader of moeder goed merken dat je jezelf goed hebt ingelezen en bewust bent van de risico's. Investeer nooit meer dan je bereid bent kwijt te kunnen raken! 

Wanneer je jouw ouders een account laat aanmaken via deze link ontvangen ze direct een gratis handelsbonus van €1000 op Bitvavo (lees hier onze review over Bitvavo)

Stappenplan eerste keer crypto / bitcoin kopen

Belangrijkste conclusies:

  • De minimumleeftijd voor Bitocin of crypto is 13 jaar.
  • Vanaf je 13e tot aan je 18e heb je toestemming nodig van je ouders om bitcoin te kopen.
  • Er is geen leeftijdsdrempel voor het gebruik van cryptocurrencies.

Ook interessant

Wat is het verschil tussen cryptocurrency coins en tokens?

Wat is een Central Bank Digital Currency (CBDC)?

Wat is een ICO? Een duidelijke uitleg!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>