• Home
  • /
  • Brokers
  • /
  • Hoe kun je je account bij Coinmerce beveiligen?
hoe kun je je account bij coinmerce beveiligen

Het beveiligen van je account waar je je crypto op hebt staan is natuurlijk zeer belangrijk. Je wilt immers dat je hard verdiende geld die je in crypto hebt gestopt veilig is. De meeste mensen bewaren hun crypto op het platform van een crypto broker. In dit artikel vertellen we je hoe je jouw account bij de populaire crypto broker Coinmerce kan beveiligen.

Hoe beveilig je je Coinmerce account?

Je kunt op verschillende manieren actie ondernemen om je Coinmerce account zo goed mogelijk te beveiligen:

Kies een goed wachtwoord

Het ligt misschien voor de hand, maar het beveiligen van je account begint met het uitkiezen van een goed wachtwoord. Een goed wachtwoord heeft de volgende kenmerken:

  • Bestaat uit minstens 8 karakters
  • Bevat zowel letters, cijfers en symbolen.
  • Is niet gebaseerd op voor de hand liggende informatie zoals je naam of geboortedatum.
  • Is niet hetzelfde als je wachtwoord voor andere websites

Wanneer je deze kenmerken in je wachtwoord verwerkt dan zal je over het algemeen een onkraakbaar wachtwoord hebben. Zorg er wel voor dat het een wachtwoord is dat je kan onthouden, je wilt hem natuurlijk niet vergeten. Mocht je je wachtwoord toch vergeten? Dan kan je hem uiteraard ook weer wijzigen indien je toegang hebt tot het e-mailadres waarmee je je hebt geregistreerd.

Stel tweefactorauthenticatie in

Je hebt nu een goed wachtwoord bedacht om je account te beveiligen. De volgende stap is om tweefactorauthenticatie in te stellen. Tweefactorauthenticatie (2FA) is een extra beveiligingslaag waarbij je als gebruiker twee verschillende authenticatie factoren doorloopt om jezelf te verifiëren, om zowel je inloggegevens als je crypto beter te beschermen.

Als je geen risico's wilt nemen dan raden wij zeker aan om tweefactorauthenticatie in te stellen. Je kan dit gemakkelijk activeren in je Coinmerce account. Bewaar de getoonde geheime sleutel ergens veilig.

Trap niet in phishing

Je kunt natuurlijk al deze beveilingsmaatregelen treffen, maar uiteindelijk maakt dat allemaal niet uit als je in phishing trapt. Het is daarom belangrijk dat je hier goed op let. Phishing gebeurd over het algemeen vaak via de mail. Zorg daarom altijd dat je de afzender van de mail controleert en dat je niet zomaar op links klikt. Heb je een e-mail ontvangen van Coinmerce maar vermoed je phishing? Neem dan voor de zekerheid contact op met de klantenservice van Coinmerce om deze te controleren. 

Conclusie

Door scherp te zijn op phishing, een goed wachtwoord te hebben en tweefactorauthenticatie in te stellen staat jouw crypto zeker veilig op Coinmerce. Heb jij nog geen account bij een van de veiligste crypto brokers van Nederland? Bij Cryptodomein mogen we onze lezers een bonus aanbieden van €10 bij het aanmaken van een nieuw account op Coinmerce. Vergeet niet om een goed wachtwoord te verzinnen en tweefactorauthenticatie in te stellen!

Ook interessant

Litebit alternatieven

Wat zijn de beste Litebit alternatieven? Top 3 alternatieven voor deze crypto broker!

Heeft Bitvavo een app?

Heeft Bitvavo een app? Alle vragen rondom de Bitvavo App op een rij

hoe koop je crypto via coinmerce

Hoe koop je crypto via Coinmerce?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>