Door: Sam

16/09/2022 14:32

Ben jij tot de conclusie gekomen dat je Coinmerce toch een fijner handelsplatform vindt nadat je jezelf geregistreerd had op Bitvavo? Dan zou je natuurlijk graag je crypto van Bitvavo willen overzetten naar Coinmerce. Maar hoe gaat dit precies in zijn werk? In dit artikel vertel ik je hoe je dit het beste kan doen.


1. Log in op je Bitvavo account en zoek de cryptocurrency die je wenst over te zetten

Log in op je Bitvavo account. Nadat je bent ingelogd dan kom je op de beginpagina terecht, vanaf hier kun je naar beneden scrollen. Wanneer je naar beneden scrolt dan zal je een groot aanbod van cryptocurrencies tegenkomen. Zoek de cryptocurrency die je wenst over te zetten en klik hierop. Wanneer je op de cryptocurrency hebt geklikt dan kan je vervolgens rechtsboven in je scherm klikken op ‘opnemen’.

beginpagina

2. Voeg het externe wallet adres toe aan je adresboek en verifieer dit adres

Als het wallet adres van je Coinmerce wallet nog niet toegevoegd is aan je adresboek dan zal Bitvavo je vragen om dit eerst te doen. Dit wallet adres dient door nieuwe wetgeving ook geverifieerd te worden voordat je cryptocurrencies naar dit adres mag versturen.

Heb je nog geen account op Coinmerce? Maak deze dan eerst aan en ontvang tijdelijk gratis €10 tegoed.

Sinds de invoering van de vijfde anti-witwasrichtlijn op 21 mei 2020 in Nederland zijn Bitvavo en Coinmerce onder toezicht van De Nederlandsche Bank komen te vallen. Dit toezicht brengt met zich mee dat cryptocurrencies enkel verstuurd mogen worden naar geverifieerde wallet adressen.

3. Voer het stortingsadres en de hoeveelheid crypto die je wilt versturen in

Nadat je het wallet adres geverifieerd hebt kan je eindelijk het gene doen waarvoor je dit artikel aan het lezen bent: crypto overzetten van Bitvavo naar Coinmerce. Voer het juiste ontvangende wallet adres van je Coinmerce account in. Het slimste is om dit wallet adres te kopiëren zodat je niet per ongeluk typfouten maakt. Als je namelijk eenmaal een transactie hebt bevestigd dan kan deze niet worden geannuleerd. Voer vervolgens het gewenste bedrag in dat je dient te over te zetten naar je Coinmerce account.

4. Controleer de transactie en bevestig deze

Nadat je het juiste wallet adres en het gewenste bedrag hebt ingevoerd controleer deze dan nogmaals voordat je de transactie bevestigd. Zoals hierboven vermeld is kunnen bevestigde transacties niet geannuleerd worden. Klik vervolgens op ‘doorgaan’ om de transactie te bevestigen nadat je dit hebt gecontroleerd. Hierna moet je de transactie per e-mail bevestigen om het officieel te maken. Gefeliciteerd! Je hebt zojuist crypto van Bitvavo overgezet naar Coinmerce.

Over het algemeen komt de cryptocurrency die je hebt verzonden binnen enkele minuten of uren aan op het gewenste wallet adres. Dit is mede afhankelijk van hoe snel de transactie door het netwerk wordt bevestigd. Dit kan verschillen per cryptocurrency en per tijdstip.

>