Door: Sam

24/06/2024 17:41

In een langverwachte stap is de curator van de failliete cryptocurrency-beurs Mt. Gox begonnen met het terugbetalen van schuldeisers in Bitcoin (BTC) en Bitcoin Cash (BCH). Dit markeert een belangrijke mijlpaal in de nasleep van de hack in 2014, waarbij 850.000 BTC verloren gingen.

Uitbetaling en Verificatie

Volgens meerdere rapporten zal de curator 142.000 BTC, 143.000 BCH en 69 miljard Japanse yen (ongeveer $510 miljoen) verdelen onder de schuldeisers tegen oktober 2024. Dit volgt op een reeks identiteitsverificaties en accountbevestigingen die eerder dit jaar zijn afgerond.

Creditaccounts zijn bijgewerkt met terugbetalingsgegevens, waarin de te ontvangen bedragen worden aangegeven. Een schuldeiser meldde dat hij fiatbetalingen rechtstreeks op zijn bankrekening had ontvangen zonder kosten. “Geld ontvangen als USD op een HSBC-valutarekening en lijkt geen kosten te hebben,” merkte de schuldeiser op het Mt. Gox insolvency subreddit op​ (Cointelegraph)​​ (Bitcoin News)​.

Reacties en Verwachtingen

Het terugbetalingsproces is niet zonder uitdagingen geweest. Sommige schuldeisers uitten hun scepsis over de tijdlijn, gezien de langdurige aard van de Mt. Gox faillissementsprocedures.

Ondanks deze zorgen hebben de laatste updates enige mate van optimisme gebracht bij velen die betrokken zijn. Nobuaki Kobayashi, de curator die toezicht houdt op de terugbetalingen, benadrukte het belang van deze fase in het afhandelen van de langdurige claims van Mt. Gox schuldeisers. Kobayashi’s rol is cruciaal geweest in het navigeren door de juridische en logistieke complexiteiten die gepaard gaan met het uitbetalen van zo’n groot volume aan activa.

Een Hoofdstuk in de Crypto Geschiedenis

De saga van Mt. Gox is een belangrijk hoofdstuk in de geschiedenis van cryptocurrency, en benadrukt de kwetsbaarheden en regelgevende uitdagingen in de sector. Terwijl het terugbetalingsproces vordert, biedt het een vorm van afsluiting voor een van de meest beruchte gebeurtenissen in de wereld van digitale valuta.

>