• Home
  • /
  • Nieuws
  • /
  • Ethereum voltooit laatste test Goerli, koers kan 2500 euro worden

Ethereum heeft zijn laatste test afgerond en is helemaal klaar voor The Merge. De markt heeft dit goede nieuws beloond met een stijging van 10% de afgelopen 24 uur.

Goede maand Ethereum koers

Op het moment van schrijven wordt Ethereum verhandeld voor 1819 euro, dat markeert een stijging van 64% in de afgelopen maand.

Als we alleen naar de grafiek kijken, dan hoeft die stijging nog niet voorbij zijn. Er vormt zich een mooi patroon sinds eind 2021 tot nu.

Ethereum 2500 euro in september?

Toegegeven, dit patroon kent maar twee toppen en het is absoluut niet waterdicht, maar als we de lijn volgen dan zou Ethereum binnen twee maanden weer de blauwe lijn kunnen raken. En laat nou net binnen die twee maanden The Merge zijn, de hele reden dat er nu zo veel hype is rondom deze cryptocurrency.

Over The Merge gesproken, deze is ingepland voor 19 september. Voor dat deze daadwerkelijk uitgevoerd kan worden moet er flink getest worden. Vandaag heeft Ethereum bekend gemaakt dat ze hun laatste grote test hebben afgerond.

Testnet Goerli overleeft fusie

Na Ropsten en Sepolia was Goerli het laatst overgebleven testnet dat de fusie zou ondergaan en officieel een proof of stake blockchain werd. De Goerli-testnet-fusie is vandaag zonder grote problemen afgerond, wat suggereert dat er geen vertragingen zullen zijn voor de echte Merge (fusie) die is vastgesteld op 19 september.

Een succesvolle fusie op een testnet zorgt ervoor dat het vertrouwen groeit dat de echte fusie doorgang vindt. Hoofdontwikkelaar Steve Beiko zei eerder dat deze upgrade op of rond 19 september zal plaatsvinden.

Energieverbruik wordt aanzienlijk minder

Dit wordt gezien als een van de belangrijkste upgrades in de geschiedenis van alle cryptocurrency’s, inclusief bitcoin. Het laat zien dat met wil en vooral heel erg veel geduld, blockchains grote veranderingen kunnen doormaken. Zelfs als het gaat om de meest gebruikte blockchain ter wereld.

De Merge zal ervoor zorgen dat het energieverbruik van Ethereum aanzienlijk lager wordt. Daarnaast komt Ethereum een stap dichter bij zijn schaalbaarheids-, beveiligings- en duurzaamheidsdoelen.

Daarna op de agenda van Ethereum: Sharding

Zodra de fusie is voltooid, zal de volgende belangrijke mijlpaal de meerfasige sharding-upgrade zijn die de “distributie van gegevensopslagvereisten aanzienlijk zal verbeteren, waardoor rollups nog goedkoper kunnen worden en knooppunten gemakkelijker te bedienen zijn”, aldus de website van Ethereum.

Sharding houdt in wezen in dat de Ethereum-database horizontaal over shard-ketens wordt verspreid, waardoor het netwerk meer capaciteit krijgt en tegelijkertijd het kernnetwerk wordt ontlast.

Heeft Polygon nog bestaansrecht op Ethereum?

Op dit moment wordt dat vooral geregeld door andere cryptoprojecten, die een tweede laag over de blockchain van Ethereum hebben gebouwd. Denk bijvoorbeeld aan het immens populaire Polygon (Matic). Heeft Polygon nog wel bestaansrecht nadat The Merge is uitgevoerd?

Jazeker! Want The Merge zorgt er niet automatisch voor dat er geen transactiekosten meer zijn en dat er een ongelimiteerd aantal transacties uitgevoerd kunnen worden op Ethereum.

De meeste ontwikkelaars die werken aan projecten op Polygon verwachten dat als Ethereum 10x zo snel wordt, Polygon 100x zo snel kan worden.

Poapster, een ontwikkelaar van Harvest Finance zegt:

“We zullen zien dat Ethereum de universele settlementlaag zal worden en alle verschillende L2’s en EVM -compatibele ketens zullen zijn waar de meeste kleinere transacties plaatsvinden.”

En sharding vergroot de dataopslag voor rollups, waardoor ze nog meer transacties en data aankunnen. In theorie bullish voor Polygon dus.

Ook interessant

dutch blockchain days 2023

Dutch Blockchain Days 2023: Het leukste blockchain evenement!

coinmerce sponsort padel krajicek

Coinmerce sponsort Padelduo Michaëlla Krajicek en Steffie Weterings

The Merge van Ethereum is vandaag, koers stijgt 1,5 procent

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>