Door: Sam

27/06/2024 13:46

Onno Visser 27 juni 2024

De cryptowereld beleeft een spannende tijd nu Ethereum aanzienlijke instromen van kapitaal ziet. Volgens een recent rapport van CoinShares hebben digitale activa-investeringsproducten een totaal van $2 miljard aan instromen gezien in de eerste week van juni, waarmee de vijfweekse totaal op $4,3 miljard komt. Deze groei benadrukt de hernieuwde interesse van investeerders in de cryptomarkt, ondanks de bredere economische onzekerheden.

Best Week Sinds Maart

Ethereum kende zijn beste week sinds maart, met een totale instroom van $69 miljoen. Deze stijging wordt toegeschreven aan de recente goedkeuring van spot-ETF’s op Ethereum door de Securities and Exchange Commission (SEC) op 23 mei. “Deze goedkeuring heeft duidelijk de interesse van investeerders in Ethereum-producten aangewakkerd,” aldus CoinShares​ (Digital Market Reports)​​ (COINOTAG NEWS)​.

Verhoogde Handelsvolumes

De handelsvolumes voor exchange-traded products (ETP’s) stegen ook aanzienlijk, met een sprong van 55% ten opzichte van de voorgaande week, wat resulteerde in een totaal van $12,8 miljard in de eerste week van juni. Dit benadrukt de hernieuwde betrokkenheid en het enthousiasme van investeerders in de cryptomarkt. Bijna alle aanbieders van crypto-ETP’s zagen instromen tijdens deze periode, wat volgens CoinShares ongebruikelijk is en mogelijk een reactie is op zwakkere macro-economische gegevens uit de Verenigde Staten​ (COINOTAG NEWS)​​ (TradingView)​.

Reacties van Marktexperts

Lark Davis, een bekende crypto-analist, merkt op dat het aanbod van Ethereum op beurzen een laagterecord van acht jaar heeft bereikt. Hij suggereert dat de lancering van ETF’s kan leiden tot een “enorme aanbodschok,” wat de prijs van ETH aanzienlijk zou kunnen opdrijven. Aan de andere kant, voorspelt “Trader Tank” een mogelijke daling van de ETH-prijs naar $3.500, hoewel hij ook een opwaartse trend voorziet als de prijs $3.700 opnieuw kan bereiken​ (COINOTAG NEWS)​.

Conclusie

Ethereum bevindt zich op een cruciaal kruispunt. Terwijl er onzekerheid blijft over de toekomstige prijstrajecten, is de algemene marktstemming optimistisch. Analisten en investeerders zullen de ontwikkelingen nauwlettend volgen, omdat deze de toon kunnen zetten voor de volgende belangrijke bewegingen in de markt van Ethereum.

>