Decentraland (MANA) kopen

Decentraland is de nieuwe trend binnen de Metaverse. Wil je graag investeren in Decentraland? Dat kan via de currency van het platform, MANA. In dit artikel vertellen we je alles over Decentraland kopen met iDeal of een andere betaalmethode. Lees dus gauw verder!


Waar moet je Decentraland kopen?

Voordat we je vertellen op welke manier je kan Decentraland kan kopen is het van belang om eerst te vertellen waar je dit kan doen. Dit kan namelijk op verschillende plekken, maar wat is de beste plek?

De beste plek om Decentraland te kopen is een crypto broker of crypto exchange. Dit zijn online platformen waar je op een veilige manier crypto's kunt verhandelen. De prijs die je betaalt wordt bepaald door de wereldwijde verhouding tussen vraag en aanbod. 

De populairste en tevens ook goedkoopste crypto broker van Nederland is Bitvavo. Zij hebben nu tijdelijk een actie waarbij je voor de eerste €1000 gratis crypto kunt verhandelen.

Omdat elke crypto broker of exchange transactiekosten rekent is het belangrijk om er een uit te kiezen die goedkoop, maar ook kwalitatief goed is. Deze transactiekosten kunnen per site erg uiteenlopen. Bij het ene platform kunnen deze transactiekosten soms tot wel 10x hoger zijn dan bij de andere platformen. Wij raden zelf aan om te kiezen voor Bitvavo. Op dit platform betaal je veruit de minste transactiekosten terwijl het wel een kwalitatief hoogstaand platform is.

Bekijk hieronder de 4 meest betrouwbare platformen in Nederland (gesorteerd op kosten van laag naar hoog).

decentraland kopen

Broker / Exchange

Maximale transactiekosten in %

Bitvavo

0,25%

Coinmerce

0,9%

Bitcoin Meester

1%

Litebit

2%

Wat is de prijs van één MANA?

Zie hieronder de huidige MANA prijs in Euro's. Je kunt in de tabel gelijk gebruik maken van de MANA calculator. Zo kun je precies zien hoeveel MANA je terugkrijgt voor elk bedrag in euro's.

Hoe moet je Decentraland kopen?

Investeren in Decentraland klinkt heel ingewikkeld, maar dat is het niet. Je hebt eigenlijk niet meer nodig dan: 

  • een bankrekening aangesloten bij een Nederlandse bank
  • een account bij een betrouwbaar crypto platform 

Heb jij voor jezelf besloten om MANA te kopen? Lees dan snel verder voor het stappenplan.

1. Registreer je bij een crypto platform 

Wij kiezen zelf het liefst voor Bitvavo. Dit is een betrouwbaar Nederlands bedrijf en je hoeft hier geen hoge handelskosten te betalen (0,25% terwijl de andere platformen 1% tot 2,5% rekenen). Daarnaast mogen we onze lezers tijdelijk een bonus geven t.w.v. €1000  aan gratis handelen!

2. Stort het bedrag wat jij graag wil investeren

Zodra je een account hebt aangemaakt kies je vanaf het startscherm op “Euro storten”. Hier kun je via iDeal een storting maken of een van de andere geboden betaalopties. Wil je voor €500 MANA kopen? Stort dan €500. Het geld staat binnen 2 minuten op je account. Zie je het bedrag niet verschijnen, refresh dan even je internet browser.


3. Selecteer Decentraland in het overzicht van cryptomunten

Als het goed is sta je nog steeds op het startscherm. Scroll naar beneden tot je Decentraland tegenkomt en klik op de cryptomunt. 

4. Bepaal hoeveel Decentraland je wil kopen

Nadat je Decentraland hebt aangeklikt kun je eindelijk je eigen MANA kopen. Geef in Euro’s aan hoeveel je wil kopen. Je krijgt direct te zien hoeveel MANA je daarvoor terugkrijgt. Heb je een bedrag gekozen dat naar wens is? Klik dan op de blauwe knop ‘Kopen’.

De transactie wordt direct verwerkt en dat is het. Je hebt zojuist Decentraland gekocht!

bitvavo

De MANA die je hebt gekocht worden automatisch bewaard in een wallet. Deze wallet is onderdeel van jouw account op het platform dat je gekozen hebt om de MANA op aan te schaffen. Het is over het algemeen veilig om dit in deze wallet te bewaren, maar je blijft altijd het risico houden dat een platform gehackt zou kunnen worden. Een nog veiligere optie is om het over te zetten op een hardware wallet. Dit is een apparaatje dat niet verbonden is met het internet en daardoor niet gehackt kan worden. Je kunt enkel toegang krijgen tot een hardware wallet door middel van een private key. Een private key is een soort wachtwoord bestaande uit een combinatie van verschillende woorden en/of letters. Let wel op: Je private keys zijn enkel voor jou bestemd, dus deel deze met niemand! Een hardware wallet wordt aangeraden maar is zeker niet per sé nodig, zeker wanneer je voor een veilige cryptobroker als Bitvavo kiest. Zij hebben een garantiefonds opgezet voor als er toch ooit iets gebeurd met het platform. Ook houdt de Nederlandsche Bank toezicht op ze om te zorgen dat alles veilig en betrouwbaar verloopt.


Waar kan ik het beste Decentraland kopen?

Ben je eigenlijk vooral opzoek naar waar je het beste Decentraland zou kunnen kopen? We gaven dit al eerder een beetje aan, maar over het algemeen gaat de voorkeur van de meeste Nederlandse handelaren uit naar Bitvavo. Bitvavo is zeer makkelijk in gebruik en heeft daarnaast ook nog is veruit de laagste handelskosten. Toch zullen we voor de volledigheid nog even onze top 5 delen:

Top 5 plekken om MANA te kopen

  1. Bitvavo (1000 € gratis handelsbonus)
  2. Coinmerce
  3. Bitcoin Meester
  4. Litebit
  5. Blox

Hoe werkt Decentraland?

Decentraland is een virtual reality platform dat draait op de Ethereum blockchain. Gebruikers van Decentraland kunnen in deze virtuele wereld dingen kopen, gebruiken en bouwen op een virtueel stuk land. De gebruikers hebben volledig eigendomsrecht over alles gezien het een gedecentraliseerd platform is. Bekijk ook eens de Decentraland verwachting.

Decentraland kopen met IDeal

Decentraland kopen met IDeal is voor de meeste mensen de meest toegankelijke manier om Decentraland in bezit te krijgen. Een van de grootste voordelen van IDeal is dat ze geen transactiekosten vragen. Op deze manier kan je Decentraland kopen zonder hier een hoop extra kosten bij te maken.

Je kan Decentraland kopen bij een broker of direct op een exchange. Een broker is niet meer dan een partij die cryptocurrencies aanbiedt. Let op dat je enkel zaken doet met een betrouwbare partij. De reviews van een broker kunnen een goede indicatie geven of het verstandig is om voor een bepaalde broker te kiezen. 

Wanneer Decentraland kopen?

Aan het kopen van Decentraland zitten, net als bij de aankoop van elke andere cryptocurrency, risico's verbonden. Cryptocurrencies zijn namelijk erg volatiel. Dit houdt in dat de prijs van de koers erg kan schommelen. Het is verstandig om Decentraland te kopen op een moment dat de koers relatief laag staat. Geloof jij in het project en wil je graag op lange termijn investeren? Stel dan vaste koopmomenten voor jezelf vast.


Veelgestelde vragen

Hoeveel Decentraland zijn er?

Het spelwereld van Decentraland is opgedeeld in 90.601 percelen LAND. Elk LAND is precies 16m x 16m, wat gelijk staat aan 256 vierkante meter. 


Wat doet Decentraland?

Decentraland is een virtuele wereld waarin gebruikers kunnen creëren en geld kunnen verdienen aan wat zij bouwen en bezitten. De gebruikers hebben volledige eigendomsrecht over alles gezien het een gedecentraliseerd platform is. 


Kan ik Decentraland transacties annuleren?
Nee, dit is niet mogelijk. Een transactie is altijd definitief zodra je deze bevestigd hebt. Check dan ook altijd goed dat je het juiste bedrag overmaakt naar de juiste rekening wanneer je MANA verstuurd.

Ook interessant

Cardano (ADA) kopen

Cardano kopen met iDeal

Big eyes coin kopen

Big Eyes Coin kopen met iDeal

Shiba inu kopen

Shiba Inu kopen met iDeal

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>