• Home
  • /
  • Cryptocurrency koers – Alle Coins

In dit overzicht vind je de live cryptocurrency koers van Bitcoin, Ethereum en alle andere coins. De koersen worden getoond in Euro’s (€) en tonen ook de daling of stijging die in de afgelopen 24 uur heeft plaatsgevonden. Mis je nog een van je favoriete digitale munten? Laat het ons weten en wij zorgen dat we deze verwerken in ons crypto overzicht.

Alle crypto koersen

Hoe komen jullie aan de live koers van cryptomunten?

We krijgen met enige regelmaat e-mails in de mailbox met de vraag: hoe weten jullie wat de actuele koersen zijn? Dat is vrij simpel. De realtime wisselkoers wordt bepaald door een combinatie van vraag en aanbod op de verschillende wereldwijde markten (exchanges / crypto brokers). 

De cryptovaluta koersen op deze pagina worden om de 2 minuten ververst, waardoor je altijd de prijs van dit moment in kan zien. 

In tegenstelling tot de aandelenbeurzen worden cryptomunten het hele jaar door verkocht, 24 uur per dag. Hierdoor staat de koers van crypto nooit stil. Het is een volatiele markt waarin heftige veranderingen plaats kunnen vinden. Zeker bij de wat kleinere altcoins.


Waarde halve BTC

Broker / Exchange

Maximale transactie
kosten in %

Maximale transactie
kosten in €

€ 20.000 (voorbeeld)

Bitvavo

0,25%

€ 50

€ 20.000 (voorbeeld)

Coinmerce

0,9%

€ 180

€ 20.000 (voorbeeld)

Bitcoin Meester

1%

€ 200

€ 20.000 (voorbeeld)

Litebit

2%

€ 400

Inspelen op de koers?

Als je wil inspelen op de koers dan is het goed om te weten dat deze constant aan verandering onderhevig is. Er gebeuren met enige regelmaat gebeurtenissen die van grote invloed zijn op de live crypto koers. Denk aan bijvoorbeeld inflatie, iets waar we eens in de zoveel tijd mee te maken krijgen. In een wereldwijde gebeurtenissen zie je de actuele crypto koersen over de hele breedte stijgen of dalen.

Soms gebeurt het echter dat vooral de koers van één specifieke digitale munt geraakt wordt omdat er een belangrijke mededeling is gedaan of ontwikkeling heeft plaatsgevonden.

Wat belangrijk is om te weten wanneer je wil inspelen op de koersen is dat je altijd probeert laag in te kopen en hoog te verkopen. Het principe is vrij simpel, de praktijk is echter een stuk lastiger. Neem ook eens een kijkje op dit informatieve artikel rondom de crypto koers verwachting.

Leuke feitjes over de koers:

  • De prijs van Bitcoin (BTC) is in 5 jaar 13 keer meer waard geworden (1-6-2017 / 1-6-2022)
  • De prijs van Ethereum (ETH) is in 5 jaar 13 keer meer waard geworden (1-6-2017 / 1-6-2022)

Investeer nooit meer dan je kan missen. Digitale valuta zijn leuk en de technologie erachter is interessant. De prijzen kunnen naast forse stijgingen ook heel snel dalen waardoor je al je geld kunt verliezen. Dit gebeurde bijvoorbeeld met de coin Luna. Doe ook altijd je eigen onderzoek. Tips van vrienden of kennissen pakken lang niet altijd goed uit. Heb je vragen over deze pagina of andere onderwerpen in de crypto wereld? Onze redactie staat je graag te woord. Neem contact met ons op via het contactformulier. 


Extra informatie over de crypto koers

Is de koers van cryptomunten overal hetzelfde?

Ja, op betrouwbare exchanges (wij raden Bitvavo aan) is de koers overal hetzelfde (hele kleine verschillen uitgezonderd). Wel is het goed om te weten dat als je een cryptocurrency koopt op een platform, er transactiekosten in verwerkt zitten. Deze zogenoemde handelskosten verschillen wel bij iedere aanbieder. Deze variëren tussen de 0,25% - 1,2%.

Waarom tonen jullie de crypto wisselkoers in Euro?

Navraag bij onze lezers heeft ons geleerd dat het merendeel de live koersen graag in Euro (€) willen zien en niet in Dollars ($). Wellicht dat we in de toekomst ook de crypto koers in dollars kunnen communiceren.

Hoe vaak wordt de actuele cryptovaluta koers ververst?

Iedere 2 minuten wordt de realtime koers aangepast naar de prijs van dat moment. Dit geldt voor Bitcoin, Ethereum, Cardano en alle andere koersen.

>