Door: Sam

25/08/2022 16:12

Binance wordt steeds minder gebruiksvriendelijker voor Nederlanders. Na de boete die het platform heeft gekregen van de overheid zijn steeds meer handelaren op zoek naar een betrouwbaar platform in eigen land. Coinmerce is een van die crypto brokers waar je laagdrempelig kunt handelen en ze hebben ook nog eens het grootste aanbod aan coins van dit moment! In deze post leggen we stap voor stap uit hoe je crypto's van Binance naar Coinmerce kunt versturen.

Waarom crypto overzetten van Binance naar Coinmerce?

  • Coinmerce is een Nederlandse broker en die simpel is in gebruik
  • Binance staat niet geregistreerd bij de Nederlandsche Bank en voldoet dus niet aan de Nederlandse wetgeving omtrent crypto.
  • Coinmerce heeft de beste staking awards en het grootste coin aanbod

Crypto coins overzetten van Binance naar Coinmerce [Stappenplan]

Je wil weten hoe je je coins moet overzetten van Binance naar Coinmerce. We leggen het je graag stap voor stap uit zodat je geen fouten kunt maken en je binnen een paar minuten jouw crypto van het ene account naar het andere account hebt verstuurd.

Stap 1: Ga in Coinmerce naar de juiste crypto wallet

Om crypto te versturen ga je in Coinmerce naar de cryptocurrency die je wil ontvangen vanaf je Binance account. In het geval van Bitcoin is dit je Bitcoin wallet, bij Ethereum je Ethereum wallet, etc. Heb je nog geen Coinmerce account? Via deze link ontvang je gratis 10€ aan crypto.

Ga zodra je bent ingelog naar het kopje "Wallets" bovenaan in de menu balk. Voeg de coin toe die je naar je Coinmerce account wil versturen. In het voorbeeld wat we hier geven doen we dat even met Ethereum.

Klik op Ethereum en je komt in eerste instantie uit op het scherm waar je Ethereum kunt handelen. Klik op het knopje "Storten" onder de grafiek.

bitcoin naar coinmerce

Vervolgens krijg je jouw wallet adres te zien. Kopieer deze want die zal je in Binance moeten invoeren.

Stap 2: Ga naar je Binance wallet

Log vervolgens in op je Binance account en navigeer naar je wallet. Dit doe je door eerst naar het kopje 'Wallet' (1) te gaan en vervolgens te klikken op 'Fiat and spot' (2)

Vervolgens scroll je op de pagina 'Fiat and Spot' naar beneden. Je ziet dan een overzicht met alle cryptocurrency's die je momenteel in je bezit hebt. Kies vervolgens de cryptosoort die je wilt overzetten naar Bitvavo en klik op 'Withdraw'.

Kies uiteraard wel dezelfde cryptomunt waarvan je het wallet adres in Coinmerce hebt gebruikt.

Binance wallet kiezen

Stap 3: Hoeveelheid crypto versturen 

Vervolgens kom je op de pagina 'Withdraw Crypto'. Onder kopje ''Address' plak je vervolgens het wallet-adres van je Coinmerce wallet. Wanneer je deze plakt in het veld 'Address' wordt gelijk alles gematcht.   

Geef de hoeveelheid ETH (of een andere cryptomunt zoals Bitcoin) je wilt versturen van vanaf Binance naar Coinmerce. Door op de knop "Withdraw" te klikken maak je het overzetten compleet. Vervolgens dien je de opname te bevestigen via een beveiligingsverificatie. Dit kan per SMS maar ook per e-mail zijn.  In veel gevallen zou de crypto binnen 30 tot 60 minuten in je Bitvavo account moeten staan. Dit hangt ook een beetje af welke cryptomunt je verstuurt. Het overzetten van Bitcoin naar Coinmerce duurt langer dan het versturen van bijvoorbeeld Cardano (een andere cryptocurrency).

Binance overzetten bitvavo

Waarom overstappen van Binance naar Coinmerce?

Oke, nu we weten hoe je je crypto moet overzetten naar Coinmerce vanaf Binance is het tijd om even in te gaan op de voordelen hiervan. Een van de vele voordelen is de veiligheid van Coinmerce. Ze besteden ontzettend veel geld aan de veiligheid van het platform door middel van externe audits.

Een andere reden is dat het een Nederlandse partij is. Kom je er niet uit? Dan staat een vriendelijke medewerker binnen een paar minuten je te woord via de telefoon of een live chat functie. Ze hebben trouwens ook een fysieke crypto winkel waar je terecht kunt.

De kosten van Coinmerce zijn gemiddeld 0,9% per transactie, dit is stukken goedkoper dan concurrent Litebit.

Wat kost het om coins te versturen naar Coinmerce

Er worden geen extra kosten berekent door Coinmerce voor het overzetten van je crypto. Wel kan het zijn dat de crypto die je wil versturen hier zelf een kleine fee voor rekent. Dit verschilt echt per munt. Over het algemeen is Bitcoin een van de duurste coins om over te zetten (zie afbeelding hieronder) en Cardano een van de goedkopere.

>