• Home
 • /
 • Crypto kopen met iDeal

Wanneer je enkele jaren geleden interesse had in crypto kopen was het nog een heel gedoe om dit te doen. Het was niet toegankelijk en soms zelfs onmogelijk om er aan te komen. Zeker de eerste jaren wilden veel mensen het verbieden. Inmiddels zijn we vele jaren verder en is dat gelukkig niet gebeurd. Iedere Nederlander kan nu crypto kopen met iDeal of andere betaalmethodes. Voor degenen die nog niet precies weten HOE het moet of WAAR je dit het beste kunt doen hebben we deze gids geschreven.

Hier leggen we het stap voor stap aan je uit.


Samenvatting

 • Er zijn meer dan 5 verschillende platformen waar cryptomunten kopen met iDeal mogelijk is
 • Veiligheid en betrouwbaarheid zijn belangrijk. Kies niet voor schimmige buitenlandse aanbieders
 • Deel je wachtwoorden en private keys nooit met anderen
 • Er zijn meer dan 190 verschillende cryptocurrency die je kunt aanschaffen

Overzicht cryptomunten kopen

Pagina   [tcb_pagination_current_page] van   [tcb_pagination_total_pages]


Waar kun je op dit moment Cryptomunten kopen?

Een tijdje terug waren er aardig wat bitcoin automaten door provincies in het hele land. Voor veel mensen was dit de makkelijkste methode. Helaas is door regelgeving er veel veranderd. Je kunt nu enkel nog online cryptovaluta kopen. Dit geldt voor zowel Bitcoin, Solana, Cardano, Ethereum en vele andere cryptocurrency..

Dit doe je via een handelsplatform of online marktplaats. In het eerste geval spreken we van een crypto broker, in het laatste geval spreken we van een crypto exchange. Bij een exchange handelen particulieren direct met elkaar. Een crypto broker heeft zelf vaak crypto's op voorraad die zij direct aan jou verkopen. Dit doen ze overigens voor dezelfde prijs. Het grootste verschil is dat een crypto broker makkelijker in gebruik is.

Zowel een broker (Bitvavo, Bitonic, Litebit, Coinmerce) als exchange (Binance) maken omzet door bij elke transactie een klein stukje aan kosten door te berekenen. Deze kosten worden getoond in percentages. Op zich is dit geen probleem. Het gaat hier om bedrijven en niet om goede doelen. Je wil best betalen voor je geleverde dienst (cryptocurrency kopen), echter het liefst niet teveel. 

In de tabel hieronder zie je de 4 grootste crypto platformen van ons land: Coinmerce, LiteBit, Bitvavo en Bitcoin Meester. Sommige van deze heb je al eens voorbij kunnen zien komen op de televisie. Ze beconcurreren elkaar namelijk om zo snel mogelijk marktaandeel te veroveren.

Wat ons betreft doet Bitvavo dat het best. Naast een gigantisch aanbod van meer dan 175 verschillende cryptovaluta zijn de kosten hier minimaal 4 keer lager dan de meeste andere partijen die crypto diensten aanbieden. Je kunt dit zelf zien in de onderstaande tabel. 

Extra leuk: Bezoekers van onze website Cryptodomein, kunnen hun eerste 1000 euro zonder kosten inkopen. Klik hier om te profiteren van deze welkomstbonus

crypto kopen met ideal

Broker / Exchange

Maximale transactiekosten in %

Bitvavo

0,25%

Coinmerce

0,9%

Bitcoin Meester

1%

Litebit

2%

Stappenplan - Cryptomunten kopen

Je weet nu dat je cryptocurrency kunt kopen bij een online handelsplatform en wat de beste crypto broker van Nederland is voor crypto's kopen. Dan is het nu tijd om uit te leggen HOE je precies crypto moet kopen. Dit doen we aan de hand van een stappenplan. De screenshots en de uitleg die we geven is van toepassing op Bitvavo maar de meeste partijen crypto exchanges en brokers werken ongeveer hetzelfde. Mocht je er toch niet uitkomen mag je ons altijd een mail sturen en zullen wij ons best doen om je te helpen.

Tip: houdt een legitimatie document bij de hand, deze heb je nodig om een account aan te maken. Dit klinkt erg vervelend maar is onderdeel van de regulering en regelgeving in ons land. Om witwassen en criminaliteit tegen te gaan wil de overheid dat crypto bedrijven weet wie hun klanten zijn. Dit wordt ook wel KYC genoemd; Know Your Customer.

Stap 1. Account aanmaken bij een handelsplatform

Wij kiezen voor Bitvavo en de reden hiervoor hebben we al toegelicht in een eerdere Bitvavo review. Uiteraard staat het jou vrij om een ander platform te gebruiken. Kies vooral waar jij je zelf prettig bij voelt. Registreren kost ongeveer 5 minuten. Mocht het niet lukken klik dan op het chat scherm en een medewerker zal je helpen.

stap 1 cryptovaluta kopen

Stap 2. Welke cryptocurrency kopen?

In de tweede stap dien je te kiezen welke crypto je gaat kopen. Om je risico te verspreiden is het verstandig om je investering te verspreiden over verschillende crypto's. Een voorbeeld;

Om het voor nu even gemakkelijk te maken kies je er eentje uit. Waarschijnlijk heb je er al eentje in je hoofd. Zo niet kun je een kijkje nemen in de lijst hieronder.

Overzicht van cryptocurrency die je kunt kopen

Hieronder een overzicht van de meest gezochte crypto munten:

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Cardano (ADA)
 • Marlin Protocol (POND)
 • Voyager Token (VGX)
 • Numeraire (NMR)
 • Ripple (XRP)
 • Solana (SOL)
 • Quant (QNT)
 • DFI Money
 • Fantom (FTM)
 • Polgyon (Matic)
 • Komodo (KMD)
 • Request Network (REQ)
 • VeChain (VET)
 • Shiba Inu (SHIB)
 • Avalance (AVAX)
 • Tellor (TRB)

Stap 3. Geld storten

Je hebt nu als het goed is een account aangemaakt en geverifieerd en een crypto munt uitgekozen. Het moment is daar om je eerste geldstorting te doen. Hoeveel dit is ligt aan jezelf. Sommige mensen starten met een paar honderd euro en anderen die zien het als een vorm van sparen en storten een paar duizend euro. Klik op het knopje dat zegt "Storten €", kies voor iDeal of een andere methode en vul het juiste bedrag in.

Stort nooit meer dan je bereid bent te verliezen, je kunt net als bij alle beleggingen, je geld kwijtraken.

Goed om te weten: in het geval van Bitcoin kun je ook een halve bitcoin kopen of slechts een klein deeltje hiervan, een satoshi genoemd.

stap 3 geld storten

Stap 4. Zoek welke crypto je wil kopen

Op de beginpagina, ook wel het dashboard genoemd, vind je onder de grafiek een lijst met meer dan 175 verschillende cryptocurrency. Dit zijn er best wel wat dus je kunt het best de zoekbalk gebruiken om de door jou gewenste munt te zoeken. Klik hierop om deze aan te kopen. 

Wees gerust, je doet niet direct een aankoop. In het volgende scherm kun je aangeven hoeveel je wil kopen etc.

crypto valuta

Een selectie van munten.

Stap 5. De aankoop

De vijfde en laatste stap is je aankoop invoeren. In het bovenste balkje voer je in voor hoeveel geld je aan crypto's wil kopen. In het balkje eronder zie je precies hoeveel crypto je daarvoor terugkrijgt. De koers die brokers aanhouden is op basis van het wereldwijde vraag- en aanbod. De kosten voor de transactie worden direct in het scherm weergegeven. 

Let erop dat zodra je drukt op kopen, je niet meer terug kunt. Uiteraard kun je je cryptocurrency wel weer op ieder gewenst moment verkopen., maar een aankoop is niet meer te annuleren.

Een selectie van munten.

Jouw Crypto opslaan in een crypto wallet

Normaal geld bewaar je op een bankrekening, of thuis in een kluis of oude sok. Crypto's sla je altijd digitaal op. Hier heb je een crypto wallet voor nodig. Maak je geen zorgen: de brokers in Nederland hebben deze wallets ingebouwd. Sterker nog, crypto kopen en opslaan gaan hand in hand op deze platformen. Iedere aankoop die je doet wordt automatisch opgeslagen in een crypto wallet. Hier hoef je niks voor te doen. 

Wil je terug zien hoeveel crypto je gekocht hebt? Ga dan naar de beginpagina en scroll naar beneden. In de lijst met crypto munten vind je al je bezittingen terug.

Sommige mensen maken gebruik van hardware wallets. Dit zijn fysieke opslagapparaten waar je jouw currency op kunt bewaren. Hoe dit werkt is best complex en daarom gaan we er in dit artikel niet verder op in. 


Waar kun je het beste Crypto kopen?

We gaven het al aan: kies voor een partij die veiligheid en eerlijke prijzen hoog in het vaandel heeft staan. Onze top 5 vind je hieronder. Zorg dat je nooit jouw wachtwoorden met andere mensen deelt. Pas ook op voor mailtjes van oplichters die zich voor doen als een van deze platformen. Een crypto handelsplatform zal nooit om jouw wachtwoord vragen! Klik op een van de linkjes om automatisch doorgestuurd te worden. Een account aanmaken is zo gebeurd. 

Top 5 plekken om Crypto te kopen

 1. Bitvavo (1000 € gratis handelsbonus)
 2. Coinmerce
 3. Bitcoin Meester
 4. Litebit
 5. Blox

Crypto kopen met iDeal

Wist je dat iDeal de meest gebruikte betaalmethode is op het internet in ons land? Veruit de meeste betalingen worden door iDeal verwerkt. Bedrijven spelen hier dan ook op in en maken crypto kopen met iDeal mogelijk voor iedereen met een bankrekening. Officieel mag je, met toestemming van je ouders, onder de achttien jaar al crypto kopen met iDeal. Toch raden wij dit niet aan als je jonger bent dan 18.

Naast iDeal is het ook mogelijk om te betalen met bankoverschrijving of Paypal. Creditcard betalingen zijn in Nederland niet toegestaan.

Wanneer crypto munten kopen?

De wereld van crypto's is erg volatiel. De ene week kan de koers op zijn hoogst zijn en de andere week juist op het laagste punt. Denk dan ook goed na wanneer het beste moment is om crypto te kopen. Uiteraard kunnen we de markt niet precies timen. Wat we wel kunnen doen is  deze strategisch benaderen. Als de koers van jouw favoriete crypto al 4 maanden lang aan het stijgen is dan kun je beter even wachten tot de prijs daalt.  

Een veelbeproefde manier van crypto's kopen is DCA'en. hierbij koop je op een vaste dag iedere maand voor een vaste hoeveelheid in. Zo wordt je investering minder gevoelig voor plotselinge koerswijzigingen en heb je een stabiele portfolio voor de toekomst. 

Waar kun je crypto kopen met iDeal?

Je kunt crypto kopen met iDeal bij alle in Nederland geregistreerde brokers. Dit zijn o.a. Coinmerce, LiteBit, Bitcoin Meester en Bitvavo. In deze crypto koopgids leggen we uit waarom laatstgenoemde veruit het best en goedkoopst is.


Hoeveel verschillende cryptocurrencies zijn er?

Er zijn er meer dan duizend, maar veel hiervan zijn schimmige projecten. In Nederland zijn er iets minder dan 200 verschillende crypto coins te verkrijgen.


Welke crypto exchanges hebben iDeal?

Eerst had Binance deze optie maar dit is niet langer het geval. Op dit moment zijn er geen crypto exchanges die iDeal aanbieden, enkel crypto brokers.


Waar kun je het best crypto's kopen als beginner?

Kies voor een platform dat simpel is in gebruik en waar je gemakkelijk een account aan kunt maken. Coinmerce en Bitvavo zijn uitstekende opties voor beginners. In deze gids leggen we het stap voor stap uit.


>