crypto koers verwachting

Hoe zal de crypto koers zich de komende jaren gaan ontwikkelen? Het is de vraag waar iedere investeerder mee worstelt. Als we het antwoord precies zouden weten waren we allemaal rijk geweest. In de praktijk is het echter niet zo makkelijk om de crypto koers verwachting te voorspellen.

Er zijn manieren die je een indicatie kunnen geven van de crypto verwachtingen voor 2022,2023 of zelfs 2024 en 2025. Benieuwd hoe dat zit? Lees dan gauw verder.


Kun je crypto's voorspellen?

Nee, je kunt de koers van crypto's niet voorspellen. Er zijn mensen die door middel van dagelijkse crypto trading hun geld verdienen maar het gaat hier slechts om een zeer klein percentage. Meer dan 90% van de mensen die speculeren (let op: dat is anders dan investeren) maken verlies.

Er zijn echter wel een aantal indicatoren die helpen bij het vormen van een realistische crypto verwachting voor 2022. Deze zijn onder te verdelen in 3 belangrijke pijlers;

 • Bitcoin verwachting 
 • Fear - Greed indicator
 • Fundamentele analyse

We behandelen elke indicator hieronder. Voor we verder gaan willen we je even wijzen op het volgende. In samenwerking met Bitvavo mogen we tijdelijk 1000€ gratis handelskosten weggeven aan IEDEREEN die een account aanmaakt bij Bitvavo. Geen addertjes onder het gras! Klik hier om je te registreren en profiteer van die welkomstbonus.

Crypto verwachting indicatoren

Bitcoin koers verwachting

Bitcoin was de eerste cryptocurrency op de wereld en heeft een enorme impact achtergelaten. Deze impact is zo groot, dat de Bitcoin koers heel veel invloed heeft op de algehele crypto koers verwachtingen


Je zou het kunnen zien dat Bitcoin de voorloper is. Gaat Bitcoin naar boven? Dan reageert de markt door hierin mee te gaan. Zakt de prijs van BTC naar beneden? Dan gaan veel andere coins hierin mee. 


Uiteraard zijn er altijd uitzonderingen hierop. Maar de afgelopen jaren laten zien dat de invloed nog steeds erg groot is. Gelukkig hoeft dit helemaal geen slecht nieuws te zijn. Volgens het gerenommeerde Digital Coin Price ligt in 2025 de prijs minimaal 2 keer zo hoog dan dat op dit moment in 2022 het geval is.


Digital Coin Price is een analyseplatform wat crypto voorspellingen doet op basis van AI en het al heel vaak juist heeft voorspeld. 

Naam Cryptocurrency

Bitcoin

Token 

BTC

Market cap

$ 424,272,832,384.0000

Circulating Supply

19,096,650.0000

Waar Goedkoopste?

Bitcoin koers verwachting 2023

Hieronder een overzicht van de Bitcoin (BTC) koers verwachting voor 2023:

 • Minimale prijs: $29,557.48
 • Gemiddelde prijs: $32,795.63
 • Maximale prijs: $35,732.59

*Bron: Digital Coin Price

Verwachting 2024

Hieronder een overzicht van de Bitcoin (BTC) koers verwachting voor 2024:

 • Minimale prijs: $27,169.42
 • Gemiddelde prijs: $32,386.45
 • Maximale prijs: $35,889.06

*Bron: Digital Coin Price

Verwachting 2025

Hieronder een overzicht van de Bitcoin (BTC) koers verwachting voor 2025:

 • Minimale prijs: $38,498.48
 • Gemiddelde prijs: $43,595.54
 • Maximale prijs: $50,825.67

*Bron: Digital Coin Price

Fear - Greed indicator

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord over de fear-greed indicator. Dit staat voor Angst en Hebzucht. Een hele simpele indicator die aangeeft hoe de markt er momenteel voorstaat. In tijden van angst houden veel particuliere investeerders het geld op zak en wordt er weinig nieuw geld in gepompt en zijn de crypto verwachtingen voor de korte termijn negatief.

Let op: dit biedt juist kansen, misschien niet voor de korte termijn (1 - 4 maanden), maar juist wel voor die periode erna. Na periodes van angst komt er namelijk weer een lange(re) periode aan van vertrouwen en zullen de koersen gaan stijgen.


In tijden van greed (hebzucht) is het precies andersom. Je kunt op de korte termijn nog prijsstijgingen verwachten maar een periode van hebzucht houdt niet lang aan. Een forse daling van de koers is dan te verwachten. 

Onze visie? Investeer in tijden van weinig vertrouwen, en cash uit in tijden dat iedereen weer gaat investeren.

Fundamentele analyse

De derde indicator om wat te kunnen zeggen over de crypto verwachtingen voor 2022 en later is een fundamentele analyse. Dit begrip kennen we ook uit de aandelen wereld. Want ondanks dat Bitcoin veel beinvloed, zijn er dus zeker uitzonderingen hierop. Dit geldt vooral voor cryptomunten met een zeer sterk fundament.

Met een sterk fundament bedoelen we dat de situatie er goed voorstaat ondanks hoe de markt er op dit moment voorstaat. Laten we als voorbeeld een bedrijf pakken dat chips produceert. Vanwege invloeden op korte termijn kan de koers van een chip bedrijf best dalen. Op lange(re) termijn weten we echter ook dat er in de wereld juist steeds meer chips nodig zullen zijn. Zo'n bedrijf heeft dan ook een sterk fundament. Ook in crypto zijn er voldoende coins met een zeer positieve lange termijn toekomst.

Broker / Exchange

Maximale transactiekosten in %

Bitvavo

0,25%

Coinmerce

0,9%

Bitcoin Meester

1%

Litebit

2%

Conclusie

Hoewel je geen glazen bol hebt, kun je toch een realistische en onderbouwde crypto voorspelling doen. Het blijft echter toch een vorm van gissen. Investeer daarom nooit meer dan je wil of kunt verliezen. Was je eigenlijk op zoek naar specifieke verwachtingen van jouw favoriete crypto? Bekijk dan eens deze categorie met alle artikelen van coins zoals Shiba Inu, Floki Inu en Bitcoin.

Ook interessant

crypto

5 cryptocurrencies met groeipotentie in 2023

avalanche avax verwachting

Avalanche Verwachting: Wat gaat de AVAX crypto koers doen? [2022 – 2030]

Solana verwachting

Solana Verwachting: Wat gaat de SOL koers doen? [2022 – 2030]

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>