• Home
  • /
  • Brokers
  • /
  • Coinmerce VS Litebit – Welke crypto broker is beter?
coinmerce vs litebit
Bij het kiezen van een broker zijn er veel punten die je mee moet nemen en af moet wegen. Wil jij weten welke crypto broker beter is; Litebit of Coinmerce? In dit artikel maken we een vergelijking op alle belangrijke factoren. Dit moet ervoor zorgen dat je makkelijker een keuze kunt maken.

Om tot een goede vergelijking te komen tussen Litebit en Coinmerce is het belangrijk om zo objectief mogelijk naar beide platformen te kijken. Wij hebben een account bij beide zodat we alles goed zelf kunnen testen. 

Daarnaast hebben we bij Cryptodomein alle exchanges en brokers in Nederland in een spreadsheet gezet zodat we alle gegevens duidelijk naast elkaar kunnen zetten en zien wat de beste crypto broker is.

Belangrijkste conclusies:

  • Coinmerce is gemiddeld ruim 2 keer zo goedkoop
  • Beide brokers hebben een mobiele app
  • Het grootste aantal crypto's vind je op Coinmerce
  • Staking is op beide websites mogelijk

Coinmerce vs Litebit vergelijking

Coinmerce

4 / 5

coinmerce

Handelskosten

Gem. 0,9% 

Aantal verschillende coins

193

Staking

JA

Earning

JA

Mobiele app

JA

Veiligheid

ZEER GOED

Aantal betaalmethoden

6

Litebit

2.5/ 5

litebit

Handelskosten

Gem 2%

Aantal verschillende coins

50+

Staking

JA

Earning

JA

Mobiele app

JA

Veiligheid

GOED

Aantal betaalmethoden

6


Handelskosten

Handelskosten zijn de kosten die je betaalt aan een broker bij elke verkoop of aankoop van cryptocurrency. Deze kosten worden berekend aan de hand van een percentage. Per transactie zijn de kosten in het geval van Coinmerce minimaal 0,4% en maximaal 2,5%. Over alle transacties is het gemiddelde 0,9%.

Litebit is een van de duurste exchanges/brokers van dit moment. De transactiekosten zijn gemiddeld 2%, iets wat wij eerlijk gezegd veel te hoog vinden. 

Winnaar: Coinmerce

Aantal coins

Ethereum, Ripple, Shiba Inu; 3 bekende voorbeelden van cryptovaluta die erg populair zijn. In werkelijkheid zijn er honderden minder bekende cryptocurrency met een potentieel betere uplift (toename in waarde).

Als je op zoek bent naar dit soort "kleine crypto's" dan kun je jouw geluk op bij Coinmerce. As we speak worden er meer dan 190 verschillende munten aangeboden.

Litebit blijft erg achter. Er komen soms nieuwe coins bij (zoals Floki Inu) maar het zijn er tot nu toe nog slechts meer dan 50.

Winnaar: Coinmerce

Staking & Earn

Staking en Earn is inmiddels uitgegroeid tot een veelgebruikt alternatief voor beleggen in aandelen. Door je coins te staken of in te zetten voor earning kun je rendement ontvangen tussen de 1% tot 10%.

Beide platformen bieden deze opties aan, voor grotendeels dezelfde cryptovaluta. Coinmerce is echter veruit het beste crypto staking platform door de veel hogere rendementen. ALs je hier meer over wil weten kun je hier verder lezen.

Winnaar: Coinmerce

Mobiele app

Crypto's werken aan de hand van een zogeheten blockchain. Veel tech experts denken dat deze technologie de wereld kan gaan veranderen. Het ontwikkelen van een crypto app is heel simpel vergeleken met de ingewikkelde technologie achter blockchain. 

Je mag dan ook verwachten dat je op ieder moment van de dag gemakkelijk crypto's kunt verhandelen of je crypto portfolio bekijken. Zowel Coinmerce als Litebit hebben dit goed begrepen en hebben apps voor zowel iPhone apparaten (iOS) als Android telefoons.

Je kunt de apps gratis downloaden in de app store en Playstore. Let er wel op dat je altijd de juiste officiële apps download en geen kloon die je gegevens wil stelen.

Winnaar: Gelijkspel

Veiligheid

Gehackte exchanges of accounts. Het is iets waar je vast wel eens over gehoord hebt op het nieuws. Het is helaas geen bangmakerij. Over de hele wereld vinden we hackers die crypto's van onschuldige mensen of exchanges proberen te stelen. 

De veiligheid van een broker is wat ons dan ook het allerbelangrijkste. Bij Litebit vinden we er niet heel veel informatie over op de website. Je kunt natuurlijk 2FA instellen maar dit is overal de standaard tegenwoordig. We raden je ook aan om dit echt te doen!

Alweer lijkt het erop dat Coinmerce hier aan het langste eind trekt. Naast 2FA zorgen ze er voor dat het grootste gedeelte van de coins opgeslagen wordt in cold storage hard wallets. Ook laten ze onafhankelijke externe partijen regelmatig een security check uitvoeren. Zie ook: betrouwbaarheid Coinmerce.

Winnaar: Coinmerce

Conclusie Litebit vs Coinmerce

Zoals je hebt kunnen lezen scoort Coinmerce stukken beter dan Litebit op bijna alle gebieden. Wanneer je tussen deze 2 partijen een keuze moet maken zouden wij je aanraden om voor Coinmerce te kiezen. 

Hoewel deze vergelijking onafhankelijk is mogen we de lezers van Cryptodomein een bonus aanbieden van 10 euro bij het aanmaken van een nieuw account.


Heb je vragen, of opmerkingen over dit blogartikel? Laat het gerust weten in de comments en we komen zo snel mogelijk terug op je vraag.

Ook interessant

coinmerce vs blox

Coinmerce VS Blox – Welke crypto broker is beter?

coinmerce cadeaubon

Coinmerce cadeaubon: wat is het en hoe werkt het?

wat kost coinmerce

Wat kost Coinmerce?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>