• Home
  • /
  • Brokers
  • /
  • Coinmerce VS Blox – Welke crypto broker is beter?
coinmerce vs blox
Het uitkiezen van een broker is niet gemakkelijk. Er komen hier namelijk verschillende afwegingen bij kijken. Ben jij benieuwd welke crypto broker beter is; Coinmerce of Blox? In dit artikel maken we een vergelijking tussen beide brokers op basis van een aantal belangrijke factoren. Aan het einde van dit artikel zal je een goed oordeel hebben over beide brokers.

Om een goede vergelijking tussen Coinmerce en Blox te maken is het belangrijk om objectief naar beide platformen te kijken. Wij hebben daarom een account bij beide brokers zodat we alles zelf konden testen. 

Daarnaast hebben wij bij Cryptodomein alle exchanges en brokers in Nederland in een spreadsheet gezet zodat we alle gegevens duidelijk naast elkaar kunnen zetten en zien wat de beste crypto broker is.

Belangrijkste conclusies:

  • Coinmerce is over het algemeen goedkoper
  • Beide brokers hebben een mobiele app
  • Het grootste aantal crypto's vind je op Coinmerce
  • Coinmerce is de veiligere broker 

Coinmerce vs Blox vergelijking

Coinmerce

4.2/ 5

coinmerce

Handelskosten

0,9% 

Aantal verschillende coins

200+

Staking

JA

Earning

JA

Mobiele app

JA

Veiligheid

ZEER GOED

Aantal betaalmethoden

6

Blox

2.5/ 5

Handelskosten

1%

Aantal verschillende coins

50+

Staking

NEE

Earning

NEE

Mobiele app

JA

Veiligheid

GOED

Aantal betaalmethoden

4


Handelskosten

Handelskosten zijn de kosten die komen kijken bij het kopen en verkopen van cryptocurrencies op het platform. Deze kosten worden berekend aan de hand van een percentage.

Per transactie zijn de kosten in het geval van Coinmerce minimaal 0,4% en maximaal 2,5%. Over alle transacties is het gemiddelde 0,9%. De handelskosten bij Coinmerce zijn echter vaak lager dan hoog. De handelskosten zijn alleen hoog wanneer er wordt gehandeld in cryptomunten met een zeer lage handelsvolume. 

De handelskosten zijn bij Blox altijd een vast percentage. Bij Blox is dit percentage van 1%. Dit maakt het voor gebruikers erg duidelijk welke kosten ze zullen maken bij het handelen van cryptocurrencies. 

Winnaar: Coinmerce

Aantal coins

Bitcoin en Ethereum; de twee bekendste voorbeelden van cryptovaluta die erg populair zijn. In werkelijkheid zijn er honderden minder bekende cryptocurrencies die potentieel ook in waarde kunnen toenemen

Houd jij van wat meer risico en ben je opzoek naar dit soort "kleine crypto's", dan ben je bij Coinmerce aan het juiste adres. Op dit moment worden er meer dan 200 verschillende soorten cryptocurrencies op het platform aangeboden.

Op Blox is het aanbod jammer genoeg wat minder uitgebreid. Momenteel worden er op Blox iets meer dan 50 verschillende soorten cryptocurrencies aangeboden. 

Winnaar: Coinmerce

Staking & earning

Staking en earning zijn alternatieven die steeds populairder worden bij crypto beleggers. Door je crypto te staken of in te zetten voor earning kan je een variabel percentage rendement behalen, dit is afhankelijk van de soort crypto die je hiervoor kiest.

Coinmerce is het enigste platform van de twee die deze mogelijkheden aanbiedt. Het rendement dat Coinmerce aanbiedt is tevens over het algemeen vrij hoog. Als je hier meer over wil weten kun je hier verder lezen.

Winnaar: Coinmerce

Mobiele app

Achter cryptocurrencies zit natuurlijk extreem ingewikkelde technologie. Het ontwikkelen van een crypto app voor een broker is eigenlijk heel simpel als je het hiermee vergelijkt. 

Je mag dan ook verwachten dat je op ieder moment van de dag gemakkelijk crypto's kunt verhandelen of je crypto portfolio bekijken. Zowel Coinmerce als Blox hebben dit beiden begrepen en hebben zeer toegankelijke apps voor zowel iPhone (iOS) als Android telefoons.

Je kunt beiden apps gratis downloaden in de app store en Playstore. Let er wel op dat je altijd de juiste officiële apps download en geen kloon die je gegevens wil stelen. Mocht je er zeker van willen zijn dat je de juiste app download dan kan je dit ook altijd doen via de officiële websites van de brokers. 

Winnaar: Gelijkspel

Veiligheid

Het is iets wat je vast wel eens langs hebt horen komen op het nieuws: gehackte crypto brokers. Jammer genoeg zijn er veel hackers die crypto's van onschuldige mensen of brokers proberen te stelen. 

De veiligheid van een broker is wat ons betreft dan ook een van de belangrijkste factoren. Bij Blox vinden we er niet heel veel informatie over op de website. Je kunt uiteraard 2FA instellen, maar dit is bijna overal de standaard tegenwoordig. Mocht je een account hebben bij Blox dan raden we je ook aan om dit echt te doen!

Het lijkt erop dat Coinmerce hier aan het langste eind trekt. Naast 2FA zorgen ze er voor dat het grootste gedeelte van je cryptocurrencies opgeslagen wordt in cold storage hard wallets. Ook laten ze onafhankelijke externe partijen regelmatig een security check uitvoeren. Zie ook: betrouwbaarheid Coinmerce.

Winnaar: Coinmerce

Conclusie Coinmerce VS Blox

Uit de vergelijking blijkt dat Coinmerce beter scoort dan Blox op bijna alle vlakken. Mocht je dus een keuze moeten maken tussen beide brokers, dan zouden wij je aanraden om voor Coinmerce te kiezen. 

Hoewel deze vergelijking onafhankelijk is mogen wij onze lezers een bonus aanbieden van €10 bij het aanmaken van een nieuw account op Coinmerce.


Heb je vragen, of opmerkingen over dit blogartikel? Laat het gerust weten in de comments en we komen zo snel mogelijk terug op je vraag.

Ook interessant

Litebit alternatieven

Wat zijn de beste Litebit alternatieven? Top 3 alternatieven voor deze crypto broker!

Heeft Bitvavo een app?

Heeft Bitvavo een app? Alle vragen rondom de Bitvavo App op een rij

hoe kun je je account bij coinmerce beveiligen

Hoe kun je je account bij Coinmerce beveiligen?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>