• Home
  • /
  • Brokers
  • /
  • Coinmerce VS Bitcoin Meester – Welke crypto broker is beter?
coinmerce vs bitcoin meester

Het kiezen van een goede crypto broker is niet makkelijk. Er zijn namelijk veel brokers en er komen verschillende afwegingen bij kijken. Ben jij benieuwd welke crypto broker beter is; Coinmerce of Bitcoin Meester? In dit artikel vergelijken we beiden brokers op basis van een aantal belangrijke aspecten. Aan het einde van dit artikel zal je een goed oordeel hebben over beide brokers en zal je in staat zijn om een keuze te kunnen maken tussen deze brokers. Lees gauw verder!


Het is belangrijk om objectief naar beide platformen te kijken om een goede vergelijking tussen Coinmerce en Bitcoin Meester te maken. Om deze reden hebben wij bij beide brokers een account gemaakt zodat we alles zelf konden testen. 

Daarnaast hebben wij bij Cryptodomein alle exchanges en brokers in Nederland in een spreadsheet gezet zodat we alle gegevens duidelijk naast elkaar kunnen zetten en zien wat de beste crypto broker is.

Belangrijkste conclusies:

  • Coinmerce heeft meer mogelijkheden wat betreft staking en earning
  • Beide brokers hebben een mobiele app
  • Het grootste aantal crypto's vind je op Coinmerce
  • Coinmerce is de veiligere broker 

Coinmerce vs Blox vergelijking

Coinmerce

4.6/ 5

coinmerce

Handelskosten

0,9% 

Aantal verschillende coins

200+

Staking

JA

Earning

JA

Mobiele app

JA

Veiligheid

ZEER GOED

Aantal betaalmethoden

6

Bitcoin Meester

3.5/ 5

bitcoin meester

Handelskosten

1%

Aantal verschillende coins

200

Staking

Ja

Earning

NEE

Mobiele app

JA

Veiligheid

GOED

Aantal betaalmethoden

5


Handelskosten

Bij elke crypto broker zal je vroeg of laat te maken krijgen met handelskosten. Handelskosten zijn de kosten die komen kijken bij het kopen en verkopen van cryptocurrencies op het platform. Deze kosten worden berekend aan de hand van een percentage.

Per transactie zijn de kosten in het geval van Coinmerce minimaal 0,4% en maximaal 2,5%. Over alle transacties is het gemiddelde 0,9%. De handelskosten bij Coinmerce zijn echter vaak lager dan hoog. De handelskosten zijn alleen hoog wanneer er wordt gehandeld in cryptomunten met een zeer lage handelsvolume. 

Bitcoin Meester hanteert een percentage van 1%. Bij Bitcoin Meester worden echter ook de transactiekosten die jij betaalt bepaald aan de hand van je maandelijkse handelsvolume. Hoe meer je handelt, hoe meer korting je krijgt en hoe lager de kosten dus zijn die je moet betalen per transactie. Voor een compleet overzicht met hoeveel korting je kan ontvangen kan je onze uitgebreide review van Bitcoin Meester lezen.

Winnaar: Gelijkspel

Aantal coins

Tegenwoordig zijn er naast Bitcoin en Ethereum duizenden andere cryptocurrencies die elk hun eigen functie hebben; de ene wat nuttiger dan de andere.

Vele van deze crypto's worden aangeboden bij de bekende Nederlandse crypto brokers. Coinmerce heeft op dit moment een aanbod van 200+ verschillende cryptocurrencies. Bitcoin Meester heeft op dit moment een aanbod van precies 200 cryptocurrencies.

Houd jij van wat meer risico en ben je opzoek naar dit soort "kleine crypto's", dan ben je bij zowel Coinmerce als Bitcoin Meester aan het juiste adres. 

Winnaar: Coinmerce

Staking & earning

Staking en earning worden steeds populairder onder crypto beleggers. Door je crypto te staken of in te zetten voor earning kan je een variabel percentage rendement behalen, dit is afhankelijk van de soort crypto die je hiervoor inzet. 

Zowel Coinmerce als Bitcoin Meester bieden beiden staking aan. Coinmerce is het enigste platform van de twee die de mogelijkheid voor earning aanbiedt. Het rendement dat Coinmerce aanbiedt is tevens over het algemeen vrij hoog. Als je hier meer over wil weten kun je hier verder lezen.

Winnaar: Coinmerce

Mobiele app

Het ontwikkelen van een mobiele app is natuurlijk lang niet zo ingewikkeld als het ontwikkelen van een cryptocurrency. Je mag dan ook verwachten van een crypto broker dat deze apps kwalitatief goed, toegankelijk en gebruiksvriendelijk zijn. 

Zowel Coinmerce als Bitcoin Meester hebben dit beiden begrepen en hebben goede apps voor zowel iPhone (iOS) als Android telefoons. Je kunt beiden apps gratis downloaden in de app store en Playstore. Let er wel op dat je altijd de juiste officiële apps download en geen kloon die je gegevens wil stelen. Mocht je er zeker van willen zijn dat je de juiste app download dan kan je dit ook altijd doen via de officiële websites van de brokers. 

Winnaar: Gelijkspel

Veiligheid

Veiligheid is erg belangrijk in de wereld van cryptocurrencies. Je wilt natuurlijk niet dat een hacker ervandoor gaat met jouw hard verdiende crypto. 

De veiligheid van een broker is wat ons betreft dan ook een van de belangrijkste factoren. Bij Bitcoin Meester vinden we beperkte informatie over veiligheid op de website. Je kunt uiteraard 2FA instellen, maar dit is bijna overal de standaard tegenwoordig. 

Coinmerce gaat hier echter wat dieper op in. Naast 2FA zorgen ze er voor dat het grootste gedeelte van je cryptocurrencies opgeslagen wordt in cold storage hard wallets. Hierdoor kan niet iedereen zomaar bij jou crypto komen. Ook laten ze onafhankelijke externe partijen regelmatig een security check uitvoeren. Zie ook: betrouwbaarheid Coinmerce.

Winnaar: Coinmerce

Conclusie Coinmerce VS Bitcoin Meester

Uit de vergelijking blijkt dat Coinmerce en Bitcoin Meester op elk punt goed scoren. Coinmerce scoort echter beter dan Bitcoin Meester op een aantal punten waardoor Coinmerce dus aan het langste eind trekt. Mocht je dus een keuze moeten maken tussen beide brokers, dan zouden wij je aanraden om voor Coinmerce te kiezen. 

Hoewel deze vergelijking onafhankelijk is mogen wij onze lezers een bonus aanbieden van €10 bij het aanmaken van een nieuw account op Coinmerce.


Heb je vragen, of opmerkingen over dit blogartikel? Laat het gerust weten in de comments en we komen zo snel mogelijk terug op je vraag. Bekijk ook eens ons artikel over de meest populaire crypto brokers in Nederland.

Ook interessant

hoe kun je je account bij coinmerce beveiligen

Hoe kun je je account bij Coinmerce beveiligen?

hoe koop je crypto via coinmerce

Hoe koop je crypto via Coinmerce?

wat is coinmerce en hoe werkt het

Wat is Coinmerce en hoe werkt het?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>