• Home
  • /
  • Brokers
  • /
  • Is Coinmerce veilig en betrouwbaar? Wij zochten het uit
coinmerce veilig betrouwbaar

Als het gaat om crypto dan is veiligheid het allerbelangrijkste. Vandaag behandelen we; hoe veilig is Coinmerce en zijn ze betrouwbaar? Dit doen we door uitgebreid te kijken naar de beveiliging van het netwerk en andere signalen die van invloed zijn op de betrouwbaarheid.


Belangrijkste conclusies:

  • Coinmerce staat geregistreerd bij DNB (De Nederlandsche Bank)
  • Het bedrijf bewaart zijn crypto's voor het grootste gedeelte in cold wallets
  • Consumenten beoordelen deze broker met een 4.2/5 op Trustpilot

Hoe veilig is Coinmerce?

In onze Coinmerce review gingen we er al even kort op in. In dit artikel gaan we echt de diepte in: hoe veilig is Coinmerce? We geven je het antwoord.

Wat als Coinmerce gehackt wordt?

Een van de grootste angsten van iedere crypto investeerders is het kwijt raken van je crypto munten. Je kunt je platform nog zo goed beveiligd hebben, de slimste hackers zijn je altijd voor. We kunnen dan ook niet beweren dat Coinmerce niet gehackt kan worden, sterker nog, zelfs de FBI kan gehackt worden. 

Wat belangrijker is om jezelf af te vragen is; wat als Coinmerce gehackt wordt? Zijn mijn bezittingen dan veilig? Het antwoord is waarschijnlijk ja. Dit zit namelijk zo. Het grootste gedeelte van alle cryptocurrencies van gebruikers worden opgeslagen in zogeheten cold wallets. Dit doen ze in samenwerking met het security bedrijf Fireblocks. Cold wallets zijn niet verbonden met het internet en kunnen daarom niet gehackt worden.

Daarnaast laat Coinmerce regelmatig veiligheidstesten uitvoeren door onafhankelijke cyber security bedrijven en specialisten. Dit om te voorkomen dat indringers toegang krijgen tot het platform. Mocht dat onverhoopt toch gebeuren is het goed om te weten dat het grootste deel van de coins extern worden opgeslagen.

Twee-factor authenticatie

Zoals je wellicht weet maken steeds meer crypto brokers in Nederland gebruik van 2FA, ook wel twee-factor authenticatie genoemd. Dit is een extra streng beveiligingsproces dat gebruikers op twee verschillende manieren vraagt om te bewijzen dat hij/zij echt de eigenaar is van het account waarop ingelogd wordt. Ook Coinmerce geeft je de mogelijkheid om 2FA aan te zetten bij het aanmaken van je account.

Conclusie

Coinmerce is zeker veilig. Het doet er samen met externe partijen alles aan om te zorgen dat niemand met kwade bedoelingen toegang krijgt. Mocht er toch ooit iets gebeuren dan staan de meeste crypto's opgeslagen op een cold storage.

Is Coinmerce betrouwbaar?

Veiligheid en betrouwbaarheid zijn twee verschillende dingen. Om te bepalen hoe betrouwbaar of onbetrouwbaar Coinmerce is kijken we naar wie er achter het bedrijf zit en aan welke regels zij zich houden.

Wie zitten er achter? Het bedrijf is in 2017 opgericht door Nick en Luc van Oyen. Deze Nederlandse ondernemers hebben Coinmerce opgericht met het idee om crypto's makkelijker toegankelijk te maken voor Nederlanders. Het hoofdkantoor zit op de Beechavenue 122-140, vlakbij Schiphol. Je kunt deze locatie niet zomaar bezoeken trouwens. Wil je toch langs bij Coinmerce? Dan kan dat in hun fysieke winkel, het Crypto Information Center genoemd. 

Een betrouwbaar crypto aanbieder in Nederland houdt zich aan de regels en staat onder toezicht. Ook bij Coinmerce is dit het geval. Coinmerce staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank, die erop toeziet dat het bedrijf zich niet schuldig maakt aan witwas praktijken of bijvoorbeeld het financieren van terrorisme (Wwft).

Verder is het belangrijk om te vertellen dat de kosten van Coinmerce alleszins redelijk zijn.

coinmerce trustpilot

Conclusie

Coinmerce is veilig EN betrouwbaar. Dit hebben we in dit artikel kunnen lezen maar we zien het ook terug in ervaringen van andere mensen. Met een score van 4,2 op basis van 363 reviews (ten tijde van schrijven) doet het platform het stukken beter dan veel concurrenten!

Cryptodomein mag nieuwe klanten van het platform een mooie aanbieding doen. Wanneer je je via ons aanmeld ontvang je gratis €10! Je kunt via deze link je bonus claimen. 

Ook interessant

Litebit alternatieven

Wat zijn de beste Litebit alternatieven? Top 3 alternatieven voor deze crypto broker!

Heeft Bitvavo een app?

Heeft Bitvavo een app? Alle vragen rondom de Bitvavo App op een rij

hoe kun je je account bij coinmerce beveiligen

Hoe kun je je account bij Coinmerce beveiligen?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>