• Home
 • /
 • Brokers
 • /
 • Coinmerce Review: Onze ervaring met deze broker!
Coinmerce review

Coinmerce Test 

Als jij op zoek bent naar een goede crypto broker waar je op een eenvoudige manier crypto kunt kopen dan is Coinmerce zeker de moeite waard.

Niet voor niets was dit de eerste Nederlandse crypto broker met een app. Het platform werkt ontzettend goed, er zijn maar liefst 200 verschillende cryptomunten te verhandelen en de kosten zijn relatief laag.

Bovendien ontvang je nu tijdelijk ook nog eens gratis 10 euro aan Bitcoin wanneer je een trade van minimaal 100 euro doet.

Score

9.2

De wereld van cryptocurrency kan soms best wat aanvoelen als onbekend gebied. Wij willen je hier dan ook graag mee helpen. Daarom hebben wij ook deze Coinmerce Broker review geschreven! 

Wij zijn in deze review op onderzoek uitgegaan naar de broker. Zo hebben wij in dit artikel de belangrijkste voor- en nadelen uitgewerkt, de betrouwbaarheid vastgesteld en de beleggingsmogelijkheden voor je op een rijtje gezet. Op die manier weet je precies of Coinmerce ook wat voor jou is!


Coinmerce Review in het kort

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen, hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste conclusies van deze Coinmerce Review.

 • Voordelen & nadelen

 • Bedrijfsinformatie

Voordelen Coinmerce

 • Investeer snel en gemakkelijk in meer dan 200 verschillende cryptomunten
 • Coinmerce werkt met een smart-order-systeem waardoor orders automatisch worden uitgevoerd tegen de beste koersen op dat moment
 • Je kan eenvoudig storten met SEPA, iDEAL, Credit card en nog veel meer
 • Er zijn ingebouwde wallets beschikbaar voor je munten
 • Interface is zeer makkelijk en werkt ontzettend fijn

Nadelen Coinmerce

 • Wanneer je investeert met kleine bedragen kunnen de fees aardig hoog oplopen

Coinmerce vergelijken met andere brokers

Wanneer jij gaat handelen in crypto is het kiezen van een juiste broker of exchange essentieel. Het vergelijken van deze crypto brokers is dan ook van essentieel belang.

In onderstaande tabel vind je een overzicht van de meest bekende en grootste crypto exchanges van Nederland. Met deze tabel kun je snel en makkelijk crypto brokers vergelijken op bijvoorbeeld kosten, aanbod en meer. 

Broker

Kosten

Aanbod

Bitvavo

0.25%

175+

Coinmerce

0,4 - 2.5%

198+

BitcoinMeester

1%

200+

Litebit

2%

50+

Binance

0.25%

200+


Wat is Coinmerce?

In deze coinmerce broker review hebben wij uiteraard ook onderzoek gedaan naar de achtergrond van het bedrijf. Je wil immers wel weten met wie je in zee gaat, zeker wanneer het gaat om je eigen geld investeren. Het bedrijf Coinmerce is opgericht in 2017 door twee Nederlandse mannen: Nick SMits van Oyen (de CEO) en Luc Smits van Oyen (CCO). EN ja, deze twee zijn dus familie van elkaar!

De mannen merkten in 2017 dat er best veel mensen moeite hadden met het betreden van de cryptomarkt of dit zelfs niet durfden. En daar zagen zij een kans. Zij wilden dit probleem aanpakken en begonnen Coinmerce. Het platform is ervoor bedoeld om de wereld van crypto begrijpelijk en toegankelijk te maken voor iedereen. 

Het bedrijf is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel met KVK-nummer 70036969. Het hoofdkantoor van het bedrijf zit uiteraard gevestigd in Nederland, en dan wel in Amstelveen om precies te zijn. Coinmerce groeit dan ook erg hard en het aantal medewerkers neemt ook steeds weer toe. Overigens is het bedrijf daarnaast actief in erg veel verschillende landen zoals Nederland, Engeland, Zwitserland, Zweden, Spanje, Portugal, Duitsland en nog véél meer! Ideaal dus wanneer jij je wil verdiepen in deze wereld.


Is Coinmerce betrouwbaar?

Zoals we net al hebben aangegeven is het goed om te weten of een bedrijf betrouwbaar is voor je hier mee in zee gaat. Het is namelijk jouw geld dat op het spel staat. Zeker omdat er tegenwoordig heel erg veel online oplichters actief zijn. En geloof ons, deze gaan zo slim te werk dat erin trappen een stuk sneller gaat dan je denkt.

Dus: hoe betrouwbaar is Coinmerce? Wij kunnen met zekerheid vaststellen dat Coinmerce een erg legitiem en dus ook betrouwbaar bedrijf is. Zo staat het bedrijf dus ingeschreven bij de KVK wat direct al een positief teken is. Daarnaast zijn we ook de Coinmerce ervaringen van huidige klanten bij langs gegaan.

Bron: Drimble

En deze zijn eigenlijk erg positief. Zo scoort het bedrijf op Trustpilot gemiddeld een 4,5 uit 5 sterren. Er zijn ook meer dan 100 reviews achtergelaten, dus dat zegt wel wat! De support is 24/7 per dag bereikbaar en je kan zowel in het Nederlands en Engels contact opnemen. 

De kernwaarden van het bedrijf zijn integriteit, toegankelijk voor iedereen, instinct, geen spijt en samen innoveren. Zij vinden het dus écht belangrijk om jou goed te helpen en zien je niet als een wandelende bank. Dit zit dus wel goed. Ze staan overigens ook onder AFM toezicht, wat ook een belangrijke indicatie is van de betrouwbaarheid.


Hoe groot is het aanbod bij Coinmerce?

Bij het kiezen van de beste crypto broker of exchange is het natuurlijk altijd van slim om te kijken naar het aanbod. Welke cryptomunten kun je bijvoorbeeld bij coinmerce kopen en hoe goed is het aanbod van Coinmerce?

Op het moment van schrijven zijn er maar liefst 200 verschillende coins verkrijgbaar bij Coinmerce. Dit is natuurlijk een gigantisch aantal.

Naast deze 200 coins streeft Coinmerce er naar om regelmatig nieuwe coins toe te voegen. Hieronder zie je een overzicht van de meest populaire coins op Coinmerce.

Populaire coins op coinmerce

Hieronder een overzicht van de meest populaire coins op Coinmerce:

 • BTC
 • ETH
 • USD Coin
 • Binance Coin
 • Ripple
 • Cardano
 • Solana
 • Dogecoin
 • Polygon
 • Polkadot
 • Shiba Inu
 • Avalance
 • Tron
 • Uniswap
 • Litecoin
 • Chainlink

Analyse mogelijkheden Coinmerce

Ook de analysemogelijkheden zijn niet te vergeten. Wanneer jij je geld wil investeren zijn analysemogelijkheden heel erg belangrijk. Op die manier krijg je bijvoorbeeld inzicht in hoe de munt in het verleden presteerde, hoe deze nu presteert en wat de verwachtingen zijn voor de toekomst. 

Hierdoor kan jij op een slimme manier beleggen. Bij Coinmerce kan je onder andere gebruik maken van een technische analyse. Maar dat is niet alles. Je kan daarnaast ook een fundamentele analyse (FA) inzien. Hierbij worden zowel interne- als externe factoren bij het bepalen van je strategie voor beleggen betrokken. 

Er wordt gelet op de waardeveranderingen van de munten zelf, maar ook om omstandigheden die mogelijk invloed hebben op een stijging of juist daling van de koers. Ook zijn er nog verschillende analyses te gebruiken voor het bepalen van je beleid op de lange en korte termijn. 

Je kan tevens kiezen voor het staken om vervolgens wekelijkse beloningen te ontvangen. Hierbij krijg je ook inzicht in beloningen uit het verleden met slechts één druk op de knop.


Kosten Coinmerce

En dan de kosten. Deze zijn uiteraard niet te vergeten wanneer we een review zoals de Coinmerce broker review schrijven. De betalingsmogelijkheden zijn bij het bedrijf ook aardig ruim. Zo ondersteunen ze maar liefst 9 verschillende betaalmethoden. Hieronder vallen: SEPA, iDEAL, Giropay, Bancontact, Sofort, EPS, MyBank en Coinmerce coins

De Coinmerce coins willen wij nog even wat extra toelichting over geven. Wanneer je crypto wil aanschaffen heb je de keuze uit 197 verschillende cryptocurrencies. Je kiest hoeveel crypto’s je wil, en vervolgens kan je deze betalen met de Coinmerce coins.

Deze moet je aanschaffen om crypto te kunnen kopen. Je kan deze kopen voor een X aantal euro’s, en vervolgens kan je voor dezelfde hoeveelheid euro’s cryptocurrency’s op het platform kopen.

Wanneer je koopt en verkoopt op het platform betaal je altijd een ‘fee’. Deze transactiekosten kunnen oplopen tot 2,5%. Hoe hoog die fee is wordt onder andere bepaald door hoeveel je handelt en de soort munt. Meer handelen wordt hierbij beloond. Maak je overigens niet zorgen over de Coinmerce Coins, één coin komt altijd overeen met één euro. Wanneer je dus 30 euro uitgeeft krijg je hier ook weer 30 Coinmerce Coins voor terug.


Klantenservice

Zeker wanneer je nog maar een beginner bent in de cryptowereld heb je baat bij een goede klantenservice. Het kan namelijk nog best ingewikkeld zijn om bepaalde dingen goed onder de knie te krijgen of te begrijpen. Gelukkig kan de klantenservice van Coinmerce je hier goed bij te woord staan. 

De klantenservice van de broker is namelijk 24/7 te bereiken! Zo kan jij dus altijd terecht voor je brandende vragen. De support beschikt over zowel een Nederlandse klantenservice als een Engelse klantenservice. 

Deze zijn te bereiken via de telefoon, telegram, chat, facebook en email. Genoeg keuze dus. Wanneer je geen contact wil kan je ook altijd een kijkje nemen in de FAQ (Frequent Asked Questions). Hierin staan populaire vragen inclusief antwoord. Dat is toch best handig!


Mobiele app Coinmerce

Wist je dat Coinmerce de eerste crypto broker in Nederland was met een mobiele app? Wanneer jij dus ten alle tijden je beleggingen wil checken is de app ideaal! Deze is geschikt voor zowel iOS en Android gebruikers, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Binnen een paar seconden heb je al inzicht in de waardeontwikkeling van de crypto’s.

Coinmerce app

Je kan daarnaast ook veel meer met de app dan alleen beleggingen inzien en transacties doorvoeren. Denk maar eens aan transacties uit het verleden bekijken en een portfolio tracker inzien. Kortom: erg handig dus. En ook deze app kan je gebruiken in het Nederlands en Engels.


Conclusie

En dan alweer het laatste onderdeel van de Coinmerce broker review: de conclusie! Hierin bespreken wij alles wat hierboven is besproken in een beknopte versie, met een eindoordeel. Coinmerce is een broker opgericht door twee Nederlandse mannen in 2017. Bij het bedrijf heb je de keuze uit meer dan 197 verschillende cryptocurrency’s.

Kopen en verkopen kan heel eenvoudig met Coinmerce Coins. Hierbij is één coin gelijk aan één euro om alles lekker overzichtelijk te houden. Het handelen kan je doen via zowel de app als op de website, het is maar net wat jij prettig vindt. De klantenservice is 24/7 bereikbaar in het Nederlands en Engels, en dan ook nog eens via verschillende manieren zoals telefoon en chatten. 

De app is overigens erg overzichtelijk en biedt heel erg veel inzicht. Ook kan je gebruik maken van verschillende analyses zoals een transactie analyse en fundamentele analyse. Op die manier heb jij erg veel inzicht in de munt die je op het oog hebt.


Veelgestelde vragen

Is Coinmerce duur?

Coinmerce hanteert gemiddelde handelskosten die kunnen variëren tussen de 0.4% en 2.5% hiermee is Coinmerce niet per se een hele dure broker. 


Hoe veilig is Coinmerce?

Coinmerce staat onder toezicht van de AFM en was bovendien een van de eerste crypto brokers van Nederland. In deze tijd is er eigenlijk nooit iets geks gebeurt. Coinmerce is dus zeker een betrouwbare crypto broker en absoluut veilig.

Vergelijkbaar met Coinmerce review:

Ook interessant

Litebit alternatieven

Wat zijn de beste Litebit alternatieven? Top 3 alternatieven voor deze crypto broker!

Heeft Bitvavo een app?

Heeft Bitvavo een app? Alle vragen rondom de Bitvavo App op een rij

hoe kun je je account bij coinmerce beveiligen

Hoe kun je je account bij Coinmerce beveiligen?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>