chainlink kopen

Chainlink is een cryptocurrency die steeds meer in populariteit toeneemt. Hierdoor besluiten steeds meer mensen om erin te investeren en ermee te handelen. Er komt natuurlijk wel het een en ander kijken bij Chainlink kopen. Weet jij nog niet zoveel van Chainlink af? En ben je benieuwd hoe jij Chainlink kan kopen? In dit artikel vertel ik je er alles over!


Waar moet je Chainlink kopen?

Het is natuurlijk belangrijk dat je weet waar je het beste Chainlink kan kopen. Er zijn meerdere aanbieders en je wilt natuurlijk niet meer betalen dan nodig is.

Chainlink kan je het beste kopen bij handelsplatformen in cryptovaluta (ook wel exchanges genoemd). Dit zijn websites waar je je via een veilige manier cryptovaluta zoals Chainlink kunt kopen en verkopen. De prijs die je betaalt wordt bepaald door de wereldwijde verhouding tussen vraag en aanbod. De prijs van één Chainlink is bij al deze verschillende platformen praktisch hetzelfde.

Het meest populaire en tevens goedkoopste platform van Nederland is Bitvavo. Zij hebben momenteel tijdelijk een actie waarbij je voor de eerste €1000 gratis Chainlink kunt verhandelen

Bitvavo rekent momenteel de laagste transactiekosten van alle platformen. Zowel een broker als een exchange rekent een percentage handelsfee om de website bij te houden, maar ook om winst te maken. Deze kosten kunnen bij de ene site stukken hoger zijn dan bij de andere. Het is daarom van belang om hierin de juiste keuze te maken. Wij raden zelf dus aan om te kiezen voor Bitvavo, hier betaal je veruit de minste kosten over de Chainlink die je aanschaft.

Bekijk hieronder de 4 meest betrouwbare platformen in Nederland (gesorteerd op kosten van laag naar hoog).

chainlink kopen

Broker / Exchange

Maximale transactiekosten in %

Bitvavo

0,25%

Coinmerce

0,9%

Bitcoin Meester

1%

Litebit

2%

Wat is de prijs van één Chainlink?

Zie hieronder de huidige LINK prijs in Euro's. Je kunt in de tabel gelijk gebruik maken van de Chainlink calculator. Zo kun je precies zien hoeveel LINK je terugkrijgt voor het bedrag in euro's.

Hoe moet je Chainlink kopen?

Het kopen van Chainlink is eigenlijk niet ingewikkeld. Om Chainlink te kunnen kopen heb je eigenlijk niet meer nodig dan een Nederlandse bankrekening en een account bij een betrouwbaar crypto platform. Heb je besloten om Chainlink te kopen? Lees dan snel verder voor de verdere uitleg!

1. Registreer je bij een crypto platform 

Zoals eerder vermeld is onze #1 keuze het platform Bitvavo. Wij kiezen voor Bitvavo omdat het een betrouwbaar Nederlands bedrijf is en omdat je hier niet met hoge transactiekosten wordt opgezadeld (0,25% terwijl de andere platformen 1% tot 2,5% rekenen). Daarnaast mogen we onze lezers tijdelijk een bonus geven t.w.v. €1000 aan gratis handelen!

2. Stort het bedrag wat jij graag wil investeren

Als je eenmaal een account hebt aangemaakt dan klik je vanaf het startscherm op “Euro storten”. Op deze manier kun je via iDeal of een van de andere betaalopties geld storten. Wil je voor €300 LINK kopen? Stort dan €300. Het geld zou binnen 2 minuten op je account moeten staan. Zie je het gestorte bedrag niet verschijnen, refresh dan even je internet browser.

bitvavo

3. Selecteer Chainlink in het overzicht van cryptomunten

Als het goed is sta je nog steeds op het startscherm. Scroll naar beneden tot je Chainlink tegenkomt en klik op de cryptomunt. 

bitvavo

4. Bepaal hoeveel Chainlink je wil kopen

Nadat je Chainlink hebt aangeklikt kun je eindelijk je eigen LINK in bezit krijgen. Geef in Euro’s aan hoeveel LINK je wil kopen. Je krijgt direct te zien hoeveel LINK je voor dit bedrag terugkrijgt. Heb je een bedrag gekozen dat naar wens is? Klik dan op de blauwe knop ‘Kopen’. De transactie wordt direct verwerkt. Je hebt zojuist voor het eerst Chainlink gekocht!

bitvavo

De LINK die je hebt gekocht worden automatisch bewaard in een wallet op je account. Over het algemeen is dit een veilige manier om je crypto te bewaren, maar je blijft altijd het risico houden dat een platform eventueel gehackt zou kunnen worden. De veiligste manier om je crypto te bewaren is door het over te zetten op een hardware wallet. Dit is een apparaatje dat niet verbonden is met het internet en daardoor dus niet gehackt kan worden. Je kunt alleen toegang krijgen tot deze hardware wallet door middel van een private key. Een private key is een wachtwoord bestaande uit een combinatie van verschillende tekens.

Let wel op: je moet deze private keys met niemand delen! Een hardware wallet wordt aangeraden wanneer je veel crypto bezit, maar is zeker geen verplichting. Wanneer je voor een veilige en betrouwbare cryptobroker dan kan er weinig fout gaan. Bitvavo heeft een garantiefonds opgezet voor als er toch ooit iets gebeurd met het platform. Ook houdt de Nederlandsche Bank toezicht op ze om te zorgen dat alles veilig en betrouwbaar verloopt. Meer hierover lees je in onze review over Bitvavo.


Waar kan ik het beste Chainlink kopen?

Ben je vooral benieuwd waar je het beste Chainlink zou kunnen kopen omdat je wel al weet hoe het moet? Over het algemeen zijn alle experts het erover eens dat Bitvavo hier het meest geschikte platform is. Je betaalt bij Bitvavo veruit de laagste transactiekosten. Tevens is het ook zeer makkelijk in gebruik. Toch zullen we voor de volledigheid nog even onze top 5 delen:

Top 5 plekken om Chainlink te kopen

  1. Bitvavo (€1000 gratis handelsbonus)
  2. Coinmerce
  3. Bitcoin Meester
  4. Litebit
  5. Blox

Wat is de Chainlink

Chainlink is een platform dat is ontworpen om de wereld smart contract te bieden. Ze verbinden verschillende blockchains door de smart contracts toegang te geven tot tot middelen zoals data feeds, web API's en traditionele bankgegevens. Chainlink draait op een Oracle-netwerk dat de externe data om het smart contract tot stand te laten komen verzorgt. 

Chainlink kopen met iDeal

Chainlink kopen met iDeal is voor de meeste Nederlanders een van de meest toegankelijke manieren om Chainlink in bezit te krijgen. Een groot voordeel van iDeal is dat er geen transactiekosten in rekening worden gebracht. Op deze manier kan je Chainlink kopen zonder extra onnodige kosten te maken. 

Je koopt Chainlink bij een zogeheten broker of zelfs direct op een exchange. Een broker is niets anders dan een partij die cryptovaluta aanbiedt. Let er altijd goed op dat je alleen zaken doet met een betrouwbare crypto broker of exchange. De wereld van cryptocurrencies zit vol met mensen die van andere mensen willen profiteren, let hierom altijd goed op met wie je zaken doet. De reviews van een broker kunnen een goede indicatie zijn om wel of niet te kopen via een bepaalde crypto broker.

Wanneer Chainlink kopen?

Voordat je Chainlink aanschaft is het belangrijk dat je begrijpt dat er risico’s aan verbonden zitten. Het is namelijk nog altijd zo dat Chainlink, maar ook andere cryptocurrencies aan te merken zijn als zeer volatiel. Dit houdt in dat de prijs van de koers aanzienlijk kan gaan schommelen. Het beste is om in te kopen op een moment dat de koers wat lager staat. Op deze manier krijg je meer Chainlink voor je geld.


Veelgestelde vragen

Waarom is Chainlink een interessant project? 

Chainlink is een interessant project omdat het met verschillende blockchains werkt, zowel die van Bitcoin als Ethereum en ook andere blockchains. 


Is het kopen van Chainlink veilig?

Wanneer je Chainlink koopt bij een veilige broker en het stappenplan in dit artikel volgt, dan kan er weinig mis gaan. 


Kan ik Chainlink transacties annuleren?
Nee, dit kan niet. Een transactie is definitief zodra je deze bevestigd hebt. Dit is eigenlijk het geval bij elke cryptocurrency. Check dan ook altijd goed dat je het juiste bedrag overmaakt naar de juiste rekening wanneer je LINK verstuurd.

Ook interessant

Cardano (ADA) kopen

Cardano kopen met iDeal

Big eyes coin kopen

Big Eyes Coin kopen met iDeal

Shiba inu kopen

Shiba Inu kopen met iDeal

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>