Cardano verwachting

Na Bitcoin en Ethereum is Cardano wellicht wel een van de meest populaire en bekende cryptomunten van dit moment. Niet zo gek overigens aangezien Cardano over een ontzettend goed en schaalbaar netwerk beschikt.

Maar hoe zit het nu eigenlijk met de Cardano koersvoorspellingen voor de aankomende jaren? Is het verstandig om Cardano te kopen en kan Cardano ooit 10 euro worden? In dit artikel gaan we in op de koersvoorspelling van Cardano voor de aankomende jaren. 


Cardano (ADA) verwachting  2022:

Om te bepalen wat de Cardano (ADA) koers gaat doen in 2022 hebben we verschillende grote websites geraadpleegd. Op basis hiervan hebben we gekeken naar de gemiddelde prijsvoorspellingen over deze website.

Hieronder is te zien wat de Cardano (ADA) prijsvoorspellingen zijn voor 2022 op basis van Digital Coin Price. 

Laagste prijs

Gemiddelde prijs

Hoogste prijs

$0,41

$0,48

$0,55


Cardano (ADA) overzicht

Naam Cryptocurrency

Cardano

Token 

ADA

Market cap

€16,724,801,934

Total Supply

34,854,947,575

Waar Goedkoopste?


Wat is Cardano (ADA)?

Cardano (ADA) is een cryptocurrency die gebruikt op het Cardano-netwerk. De cryptocurrency wordt gebruikt om transactiekosten te betalen. 

Het Cardano-netwerk is bedoeld voor transacties met behulp van smart contracts. Dit is niet uniek omdat Ethereum dit ook doet. De bedenker van Cardano, Charles Hoskinson, werkte eerst aan Ethereum. Het is ook daarom niet gek dat beide projecten gelijkenissen hebben.

Gedurende de bullmarkt van 2021 betrad Cardano de top 3 cryptocurrency's en was het project voor even de op twee na grootste cryptocurrency ter wereld. 

Cardano heeft dus veel gelijkenissen met Ethereum, maar het voordeel dat Cardano heeft ten opzichte van Ethereum is dat het efficiënter en schaalbaarder werkt.


Wat doet de Cardano Koers?

In onderstaande tabel is de prijsontwikkeling van de Cardano koers over de afgelopen jaren te zien. Zoals je ziet, kent Cardano periodes van enorme groei, maar ook stabiele periodes waarbij de prijs eigenlijk jaren rond hetzelfde punt is blijven zitten. 

Vooral in de laatste bull run tussen 2021 en 2022 heeft Cardano (ADA) ontzettend veel groei laten zien. Echter, sinds deze bull markt weer voorbij is de Cardano prijs weer flink gezakt. 

Mocht je Cardano willen kopen dan kan dat via onderstaande knop. Je wordt dan automatisch doorgestuurd naar de crypto exchange Bitvavo. Dit is onze favoriete crypto broker omdat de handelskosten nergens anders zo laag zijn. 


Wat gaat Cardano (ADA) de aankomende jaren doen?

Wat gaat Cardano doen in 2022? Wat gaat Cardano doen in 2025? Kan Cardano ooit 10 euro worden? Het zijn vragen die we op onze redactie dagelijks voorbij zien komen.

Cardano is een altcoin die beschikt over een ontzettend hechte en trouwe community. Hierdoor zijn er heel veel mensen die ontzettend veel potentie in de Cardano coin zien.

Of Cardano echt 10 euro kan worden of überhaupt kan stijgen is echter lastig te voorspellen. We kunnen niet in de toekomst kijken en we weten natuurlijk nooit wat voor ontwikkelingen er nog aankomen.

Om een voorspelling te geven over de Cardano koersvoorspelling voor de aankomende jaren zijn we op zoek gegaan naar data. Hierbij hebben we gekeken naar de voorspellingen van vooraanstaande cryptoplatformen en experts. De onderstaande verwachtingen zijn op basis van Digital Coin Price. 

Cardano (ADA) verwachting 2023

Hieronder een overzicht van de Cardano (ADA) koers verwachting voor 2023:

 • Minimale prijs: $0.61
 • Gemiddelde prijs: $0.65
 • Maximale prijs: $0.70

*Bron: Digital Coin Price

Cardano (ADA) verwachting 2024

Hieronder een overzicht van de Cardano (ADA) koers verwachting voor 2024:

 • Minimale prijs: $1.05
 • Gemiddelde prijs: $1.11
 • Maximale prijs: $1.17

*Bron: Digital Coin Price

Cardano (ADA) verwachting 2025

Hieronder een overzicht van de Cardano (ADA) koers verwachting voor 2025:

 • Minimale prijs: $1.89
 • Gemiddelde prijs: $1.98
 • Maximale prijs: $2.17

*Bron: Digital Coin Price

Cardano (ADA) verwachting 2026

Hieronder een overzicht van de Cardano (ADA) koers verwachting voor 2026:

 • Minimale prijs: $1.64
 • Gemiddelde prijs: $1.76
 • Maximale prijs: $1.84

*Bron: Digital Coin Price

Cardano (ADA) verwachting 2027

Hieronder een overzicht van de Cardano (ADA) koers verwachting voor 2027:

 • Minimale prijs: $2.34
 • Gemiddelde prijs: $2.47
 • Maximale prijs: $2.55

*Bron: Digital Coin Price

Cardano (ADA) verwachting 2028

Hieronder een overzicht van de Cardano (ADA) koers verwachting voor 2028:

 • Minimale prijs: $3.32
 • Gemiddelde prijs: $3.34
 • Maximale prijs: $3.51

*Bron: Digital Coin Price

Cardano (ADA) verwachting 2029

Hieronder een overzicht van de Cardano (ADA) koers verwachting voor 2029:

 • Minimale prijs: $4.81
 • Gemiddelde prijs: $4.92
 • Maximale prijs: $5.00

*Bron: Digital Coin Price

Cardano (ADA) verwachting 2030

Hieronder een overzicht van de Cardano (ADA) koers verwachting voor 2030:

 • Minimale prijs: $6.79
 • Gemiddelde prijs: $6.93
 • Maximale prijs: $7.00

*Bron: Digital Coin Price


Cardano (ADA) nieuws

Om te weten wat de prijs van Cardano gaat doen is het belangrijk om op de hoogte te blijven van het allerlaatste ADA nieuws. Wij hebben de timeline van de officiële Twitterfeed op deze pagina gezet zodat je precies kan zien welk nieuws rond Cardano er deze week naar buiten is gebracht.


Cardano kopen of niet?

Goed, inmiddels zijn we aangekomen bij het belangrijkste onderdeel van deze pagina. Moet je Cardano kopen of niet? Het is een vraag waar wij helaas geen antwoord op kunnen geven.

Bij Cryptodomein geven we namelijk geen financieel advies. Of je moet investeren in Cardano is bovendien een persoonlijke beslissing. 

Als jij overweegt te investeren in Caradano dan zouden we je een aantal tips mee willen geven. Allereerst is het belangrijk dat je goed je eigen onderzoek doet. Welk probleem probeert het project op te lossen? Hoe gaan ze dit doen?

Kijk daarnaast goed naar het team achter een bepaalde coin en probeer te begrijpen waar de leverage van deze cryptomunt zit. 

Als laatste zouden we je aanraden om hypes te vermijden. Vaak koop je bij een hype namelijk veel te duur in wat je rendement niet echt ten goede komt.

Heb jij besloten om Cardano te kopen? Dan kun je dat direct doen via onderstaande grafiek. Als je nog geen klant bent bij Bitvavo profiteer je bovendien van een mooie welkomstbonus. Als je via deze link een account aanmaakt bij Bitvavo betaal je over de eerste 1000 euro crypto die je koopt geen handelskosten. 


Veelgestelde vragen

Heeft Cardano potentie?

Cardano is zeker een cryptoproject met potentie. Het project heeft verschillende mooie dingen op de planning staan en bovendien hebben ze een gigantische community achter de coin staan. Voor de lange termijn zou Cardano dus zeker een interessante coin kunnen zijn.

Is het verstandig om Cardano te kopen?

Of het verstandig is om Cardano te kopen hangt af van verschillende factoren. Of het verstandig is om Cardano te kopen verschilt per persoon. 

Ook interessant

crypto

5 cryptocurrencies met groeipotentie in 2023

crypto koers verwachting

Crypto koers verwachting 2022/2025

avalanche avax verwachting

Avalanche Verwachting: Wat gaat de AVAX crypto koers doen? [2022 – 2030]

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>