Cardano (ADA) kopen

We hebben er wel eens discussies over hier op de redactie, maar de meeste crypto fanatiekelingen op het kantoor van Cryptodomein zijn er van overtuigd dat Cardano het gaat maken. En aan de vele mails en whatsapp berichten die we ontvangen zijn we zeker niet de enigen.  De vraag "Waar kun je in Nederland Cardano kopen?" komt vaak langs dus het is tijd om dit eens goed uit te leggen.

Naam Cryptocurrency

Cardano

Token 

ADA

Market cap

$ 15,441,432,844

Total Supply

34,854,947,575

Waar Goedkoopste?

Waar kun je Cardano kopen?

Cardano, of eigenlijk de currency ADA, is te kopen op elke Nederlandse crypto exchange of broker. Er zijn een stuk of 9 aanbieders op dit moment. Omdat het hier gaat om een serieus iets, tonen we alleen de platformen die wij echt vertrouwen.

Zelfs dan zul je zien dat er nog verschillen zitten tussen de aanbieders. Waar de ene broker 2% transactiekosten verrekent (LiteBit), betaal je bij de ander slechts 0,25% (Bitvavo - red.). Over het algemeen zijn ze voor de rest redelijk hetzelfde. Wij zouden je dan ook adviseren om voor het platform met de laagste kosten te kiezen. Deze kan je zien in de tabel hieronder. Alle crypto brokers hieronder spreken voor zich.

Kom je er dan nog niet uit? Scroll dan verder naar beneden. Daar leggen we je stap voor stap uit hoe je Cardano kunt kopen met iDeal op ons favoriete platform Bitvavo (nog geen account? Claim dan de welkomstbonus van 1000€ gratis handelen.

Broker / Exchange

Maximale transactiekosten in %

Bitvavo

0,25%

Coinmerce

0,9%

Bitcoin Meester

1%

Litebit

2%


Wat is de huidige ADA prijs?

Zie hieronder de huidige ADA prijs in Euro's. Je kunt in de tabel gelijk gebruik maken van de Cardano calculator. Zo kun je precies zien hoeveel Cardano je terugkrijgt voor het bedrag in euro's.

Wel of niet investeren in ADA?

Wel of geen Cardano kopen, dat is de vraag. Wij geven geen advies en zullen dat ook nooit doen. Buiten het feit dat de meeste van ons groot fan zijn van het project van Charles Hoskinson moet iedereen zelf bepalen waar hij of zij in belegt. 

Wel delen we je de voordelen die dit crypto project met zich meebrengt en waarom het interessant kan zijn om in ADA te investeren.

  • Het project wordt gezien als een van de belangrijkste 'concurrenten' van Ethereum. Hoewel Ethereum op dit moment veel meer gebruikt wordt, denken kenners te weten dat Cardano de cryptomunt is die op de lange termijn zal overwinnen. Het project heeft geen haast en heeft als visie om een foutloos ecosysteem op te bouwen wat schaalbaar is richting de toekomst. 
  • De oprichter van Cardano is dus CHarles Hoskinson en dat is niet zomaar iemand. Sterker nog, hij was een van de oprichters van Ethereum! Hij is er uiteindelijk uitgestapt omdat ie zag dat er fouten gemaakt zouden worden waar hij niet achter stond. Dit is een positief signaal want voor het geld hoefde hij niet weg. Als mede-oprichter is hij namelijk de rest van zijn leven financieel onafhankelijk.
  • Er worden steeds meer projecten gebouwd op de Cardano blockchain. Verwacht wordt dat dit snel blijft toenemen nadat Ethereum gemerged is van een PoW mechanisme naar Proof-of-Stake.
  • De reden dat veel mensen Cardano kopen is omdat het gebruik maakt van een unieke architectuur die ontelbare groei mogelijk maakt van het ecosysteem, zonder dat dit ten koste gaat van de snelheid ervan. Dat laatste is iets waar veel crypto's momenteel problemen mee hebben. Ook bij fondsbeheerders is het trouwens een populaire munt.

Hoe moet je Cardano kopen met iDeal?

Dan is het nu tijd om je stap voor stap uit te leggen hoe je Cardano kunt kopen met iDeal. We doen ons best om het zo gemakkelijk mogelijk uit te leggen. Kom je er alsnog niet uit, dan kun je ons altijd bereiken en helpen we je graag.

Stap 1: Registreer je bij een crypto broker

Een crypto broker is de plek waar je op een legale manier cryptomunten zoals Bitcoin of Cardano kunt kopen, met iDeal dus. Heb je nog nergens een account? Bij Bitvavo ontvang je een mooie bonus van gratis handelen tot 1000 euro. Gratis handelen houdt in dat je GEEN kosten betaalt over je transacties. Klik hier om te profiteren van deze actie die nog waarschijnlijk een paar dagen geldig is.

Stap 2. Stort geld op jouw account

Om Cardano of andere cryptocurrencies te kunnen kopen heb je natuurlijk wel geld nodig. Het is heel simpel; je maakt euro's over vanaf je bankrekening naar je account. Dit doe je door op de beginpagina van bitvavo.com te klikken op de blauwe knop die zegt "storten €". iDeal is slechts één van de betaalmogelijkheden.


Bepaal zelf hoeveel je in eerste instantie wil investeren. Over de 1e duizend euro die je investeert betaal je helemaal niks. Daarna betaal je 2 euro 50 voor elke 1000 euro die je op het platform verhandelt.

Stap 3. Zoek Cardano in het cryptocurrency overzicht

We zijn er bijna, maar nog niet helemaal. Zoek in het overzicht van crypto's naar de valuta die jij wil aanschaffen. In dit geval is dat Cardano maar er zijn nog vele tientallen anderen opties. Klik hierop en je komt in het laatste scherm.

Stap 4. Kopen, kopen, kopen!

Dit is echt de laatste stap uit ons stappenplan. Kies voor hoeveel euro's (die je eerder gestort hebt) je cardano wil kopen en bevestig je transactie. Dit was het al, simpel he! Veel succes met je investering en met het handelen in cryptovaluta's.

Sla je Cardano (ADA) op in je wallet

Wanneer je crypto's gaat kopen, is het belangrijk dat je ze op een veilige manier opslaat. Als je deze hebt aangekocht bij een van de brokers die wij adviseren dan hoef je niks te doen. Jouw ADA's worden vanzelf opgeslagen in een ingebouwde Cardano wallet. 

Wil je ze ergens anders opslaan, bijvoorbeeld op een hardware wallet? Dan kan dat ook. Wij adviseren dit echter enkel aan mensen die gevorderd zijn en al helemaal thuis zijn in de wereld van cryptocurrency.

Waar kun je het best Cardano kopen?

Wij denken dat het wel duidelijk is inmiddels, maar mocht je toch nog twijfelen kun je in de tabel hieronder precies zien wat onze top 5 crypto brokers en exchanges zijn.

Onze top 5

  1. Bitvavo (€1000 gratis handelsbonus)
  2. Coinmerce
  3. Bitcoin Meester
  4. Litebit
  5. Blox

Wat is de verwachting van ADA voor in de toekomst?

De meningen daarover zijn verdeeld maar je kunt een uitgebreide analyse vinden over de toekomstige Cardano koers verwachting.

Hoe weet je wanneer je Cardano weer moet verkopen?

Dat hangt af van de situatie en jouw persoonlijke wensen. Wij raden aan om altijd vooraf een exit strategie te bedenken. Dit houdt in dat je voor jezelf bepaalt bij hoeveel winst je tevreden bent en uitcasht.

Wat is Cardano staking?

Staking is het concept waarbij je je Cardano's vastzet. In deze periode dat ze zijn vastgezet kun je er niet bij, echter krijg je wel rente over deze periode uitbetaald.

Wat is de Vasil Hard Fork?

De Vasil Hard Fork is een upgrade van het blockchain systeem waar Cardano op draait. De hard fork zorgt voor een verbetering van transactiekosten en snelheid.

Ook interessant

Big eyes coin kopen

Big Eyes Coin kopen met iDeal

Shiba inu kopen

Shiba Inu kopen met iDeal

Vechain kopen

VeChain kopen met iDeal

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>