• Home
  • /
  • Nieuws
  • /
  • Cardano is mijn favoriete cryptocurrency, aldus fondsbeheerder

Dan Gambardello vertelde gisteren dat Cardano zijn favoriete cryptocurrency is. Gambardello is de oprichter van Crypto Capital Venture en de presentator van een populair YouTube-kanaal.

Cardano favoriete crypto

Gisteren tweette hij het volgende aan zijn meer dan 200 duizend volgers.

‘Cardano is mijn favoriete crypto. Daarom schrijf ik er zo veel over. Als dat verandert dan laat ik het jullie weten. Dit is mijn cryptoreis en ik documenteer dit. Neem mijn meningen en portefeuille niet zo persoonlijk.’

Gisteren hield Gambardello een enquête om te peilen of de Cardano-gemeenschap iets meer geeft om de basisprincipes van Cardano dan de koers van ADA. De resultaten zijn niet verrassend, maar het kan goed zijn dat de Cardano community sociaal wenselijk heeft geantwoord.

Stijging koers Cardano (ADA)

De koers van ADA is de afgelopen weken enorm gestegen. De munt van Cardano is sinds 26 juli met 27,20% gestegen. Daarnaast wacht iedereen op een grote update genaamd Vasil, en meestal stijgt de prijs totdat het nieuws wordt gedeeld dat de update is uitgevoerd. Dit wordt ook wel buy the hype, sell the news genoemd.

Er is veel FUD geweest over de officiële datum van de Vasil-hardfork. Maar de oprichter van Cardano, Charles Hoskinson, heeft de gemeenschap gerustgesteld dat alles soepel verloopt.

In een recente video verklaarde Charles Hoskinson dat “Vasil er goed uitziet” en dat “Testers er ook best blij mee zijn”.

Ratio winst verlies Cardano

Dinsdag deelde crypto-analysebedrijf Santiment een interessante on-chain-statistiek voor Cardano: “Ratio of Daily On-Chain Transaction Volume in Profit to Loss”. Ofwel leidt het dagelijkse transactievolume tot winst of verlies?

“Die statistieken tonen het totale aantal munten/tokens voor alle transacties op het netwerk die met een bepaald interval in winst of verlies voor een bepaald activum zijn gestegen. Er is ook een statistiek die de verhouding tussen transactievolume in winst en transactievolume in verlies weergeeft.“

Zoals Santiment eerder uitlegde, toen het de metriek “Ratio van dagelijks on-chain transactievolume in winst tot verlies” introduceerde, hebben activa die “een hoge verhouding van winstnemende transacties zien” “grotere kans op prijsaanpassingen op korte termijn” (lees: daling), en die activa die “een hoog percentage transacties zien plaatsvinden terwijl handelaren zich in verliesposities bevinden” hebben “grotere kans op prijsschommelingen op korte termijn” (lees: stijging).

Santiment ziet daling Cardano op korte termijn

Hoe dan ook, gisteren tweette Santiment bovenstaande. Er staat dat “de verhouding tussen on-chain transacties als winstnemingen versus verkopen met verlies op het hoogste niveau van winstnemingen is sinds de laatste week van maart”, wat betekent dat handelaren voorzichtig moeten zijn en een daling mogelijk is.

Zal er een enorme rally zijn in de prijs van ADA na de introductie van Vasil, of wordt dit een gevalletje buy the hype, sell the news? Dat valt nog maar te bezien. Maar Santiment waarschuwt in ieder geval dat een daling op korte termijn goed mogelijk is.

Santiment kijkt naar hoe de markt er nu voor staat, en vergelijkt dat met eerdere momenten in de geschiedenis. Het is dus geen glazen bol, maar puur kijkend naar de resultaten van het verleden.

Ook interessant

The Merge van Ethereum is vandaag, koers stijgt 1,5 procent

Volgende maand worden 142.000 bitcoin uitgedeeld, gevaar voor koers?

Bitcoin mining goed voor milieu, aldus Amerikaanse politicus

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>