Door: Jerrymie

09/08/2022 08:19

Dit hebben we eerder gehoord: een analist die roept dat de bitcoin koers 100.000 dollar kan worden. Dit keer is het de beurt aan Mike McGlone, strategisch analist bij Bloomberg Intelligence.

Bitcoin richting 100.000 dollar

Hij schrijft in een uitgebreide rapportage dat de bitcoin koers een ‘duurzaam traject’ volgt richting 100.000 dollar. Bitcoin zou op schema liggen om in de tweede helft van 2022 flink te kunnen stijgen.

Op het moment van schrijven is de cryptocurrency koers van bitcoin 23.700 euro, een stijging van 1,9% vergeleken met gisteren. Bitcoin lijkt een stijgende lijn te vertonen als gevolg van dat de inflatieverwachtingen meevallen, aldus de Amerikaanse consumentenprijsindex van juli. Wil je zelf bitcoin kopen? Dat kan bij Bitvavo, een Nederlandse beurs.

Recordinflatie en deflatie bitcoin

De inflatie heeft dit jaar hoogtepunten bereikt die decennia geleden voor het laatst geregistreerd werden. Zo’n beetje elke centrale bank ter wereld grijpt in door de balans te verlagen en de rentetarieven te verhogen. Volgens de analist is dit geen goede economische omgeving voor risicovolle investeringen zoals bitocin.

Maar, zo zegt McGlone, bitcoin kan wel profiteren van deflatoire krachten. Dat is een mooi woord om te laten zien dat je betaalt krijgt als analist, en betekent niets meer dan dat prijzen kunnen dalen. De Commodities Index van Bloomberg en de prijs van belangrijke grondstoffen, zoals olie en koper, duiden op deze trend.

Goud naar 2000 en bitcoin naar 100.000

Hij denkt dat dit een omgekeerd effect heeft of schaarse activa zoals goud en bitcoin, deze zouden beide kunnen profiteren. Zo verwacht McGlone dat goud naar 2000 dollar kan stijgen en bitcoin zelfs richting de 100.000 dollar kan gaan, op lange termijn.

McGlone is van mening dat bitcoin uiteindelijk stabieler en minder risicovol wordt. Dit zou zich kunnen vertalen in dat bitcoin werkt als een “hoge bètaversie van het metaal (goud) en staatsobligaties”.

Hij schrijft in zijn rapportage dat de prijzen van bitcoin en goud zouden kunnen beginnen te “accelereren.” Zeker als de olieprijzen een neerwaartse trend blijven laten zien.

“Het is een kwestie van vraag, aanbod en adoptie in de komende 14 jaar die de prijzen zouden moeten opdrijven, en we zien weinig reden om de schijnbaar blijvende trajecten te compliceren, die opmerkelijk zijn in de voortschrijdende technologie.”

Omgekeerde correlatie bitcoin

McGlone zegt dat bitcoin en goud een omgekeerde correlatie hebben met de olieprijs. Stijgt olie? Dan dalen bitcoin en goud, en vice versa.

“Onze voorkeur is gekanteld naar de (olie omlaag en goud stijgt) schommelende tendens voor olie om in de tweede helft van 2022 te dalen. Dit is een een voorbode van wereldwijde deflatoire trends en in potentie kan dit betekenen dat de centrale bank stopt met het verhogen van de rente. Dit kan ervoor zorgen dat bitcoin en goud stijgen.”

Hij wees erop dat de cryptocurrency koersen profiteerden van de lage renteniveaus van 2021, en het is niet verwonderlijk dat ze ook worden getroffen door de renteverhoging. Maar er komt een moment dat Bitcoin de renteverhogingen kunnen trotseren en de weg omhoog weer kunnen vinden.

“Bitcoin is goed op weg om wereldwijd digitaal onderpand te worden in een wereld die die kant op gaat”, aldus McGlone.

>