• Home
 • /
 • Brokers
 • /
 • Blox Review: Onze ervaringen met deze crypto broker! [2022]
Blox Review

Onze Blox ervaringen

blox logo

Blox is opgericht door BTC Direct, die een grote speler is in de cryptowereld. Dat brengt zo zijn voordelen met zich mee. Ook is de exchange ingeschreven bij de Nederlandsche Bank wat positief is voor de betrouwbaarheid. 

Omdat het bedrijf roots heeft in Nederland kan je heel eenvoudig betalen met iDeal zonder extra kosten. Dat is een groot voordeel. Echter zijn de transactiekosten vrij hoog, zeker in verhouding met andere grote exchanges zoals Bitvavo. Momenteel is er ook een klantenstop helaas en de app heeft soms een vervelende storting.

De Blox ervaringen van huidige gebruikers zijn redelijk positief. Op Trustpilot scoort de exchange een 4,2. Dat is toch aardig goed. Ook hierin wordt aangegeven dat het platform makkelijk is in gebruik maar dat de transactiekosten vrij hoog zijn.

In deze Blox review kom jij alles te weten over deze Nederlandse crypto broker. Wanneer jij nog niet zo bekend bent in de wereld van crypto weet jij na dit artikel alles wat je moet weten om te gaan verhandelen. In deze Blox review gaan we je onder andere wat vertellen over de verschillende voor- en nadelen die verbonden zijn aan de exchange. 

Daarnaast geven wij ook wat achtergrondinformatie over het bedrijf, gaan we in op de betrouwbaarheid van Blox en krijg je wat te weten over het aanbod van de exchange. We gaan zelfs nog wat vertellen over de kosten, klantenservice en de mobiele app. Aan het einde van dit artikel geven we een eindconclusie. Benieuwd? Lees dan gauw verder!


Blox Review in het kort

Allereerst beginnen we met de voor- en nadelen van de broker. Hiermee zie jij in slechts één oogopslag of deze broker ook wat voor jou is (of juist niet).

 • Voordelen & nadelen

 • Bedrijfsinformatie

Voordelen Blox

 • Wanneer je je eigen vouchercode deelt met vrienden krijg je 20% van hun handelskosten
 • Je hebt geen wallet nodig om te handelen bij Blox
 • Ruim aanbod met meer dan 75 verschillende crypto’s
 • Hele heldere en simpele app voor beginners

Nadelen Blox

 • De transactie zijn aan de hoge kant, helemaal in vergelijking met bijvoorbeeld Bitvavo
 • Wanneer de app zeer druk is werkt deze minder goed
 • De app heeft soms storingen waardoor je niet kan handelen

Blox vergelijken met andere brokers

Wanneer jij gaat handelen in crypto is het kiezen van een juiste broker of exchange essentieel. Het vergelijken van deze crypto brokers is dan ook van essentieel belang.

In onderstaande tabel vind je een overzicht van de meest bekende en grootste crypto exchanges van Nederland. Met deze tabel kun je snel en makkelijk crypto brokers vergelijken op bijvoorbeeld kosten, aanbod en meer. 

Broker

Kosten

Aanbod

Binance

0.25%

200+

BitcoinMeester

1%

200+

Bitvavo

0.25%

175+

Coinmerce

0,4 - 2.5%

198+

Litebit

2%

50+


Wat is Blox?

Voor je in zee gaat met een crypto exchange wil je waarschijnlijk wel wat achtergrondinformatie hebben. Dat is ook niet gek, want het gaat immers om jouw geld wat via zo’n platform verhandeld kan worden. Daarom willen wij in deze Blox review ook aandacht besteden aan de achtergrond van de exchange. 

Blox is een afkorting voor Weareblox. Met deze exchange kan je op een vrij eenvoudige wijze handelen en beleggen in cryptocurrencies. Het bedrijf heeft de roots liggen in Nederland en is opgericht vanuit het initiatief van BTC Direct. Toen het in 2019 werd opgericht was het best een tijdrovend klusje om in crypto te handelen.

Om dit makkelijker te maken is daarom Blox opgericht en mede daarmee ook de app. Sindsdien heeft het bedrijf een enorme populariteit opgebouwd en is deze ook al meer dan 3 jaar actief in de crypto wereld. Het bedrijf is mede zo populair dankzij de eenvoudige en gebruiksvriendelijke app. Zeker voor beginners is dit een goed platform.  


Is Blox betrouwbaar?

Wanneer jij je geld ergens voor gaat gebruiken is het een hele belangrijke zaak dat je weet dat het bedrijf in kwestie betrouwbaar is. Bij een crypto exchange is dat niet anders. Dus: hoe betrouwbaar is Blox dan eigenlijk? Dit hebben wij speciaal voor de Blox review voor je uitgezocht. 

Hieruit is gebleken dat Blox te maken heeft met redelijk wat storingen, en dan voornamelijk in de app. Dit is natuurlijk niet positief voor de betrouwbaarheid, omdat een storing voor jou als gebruiker soms erg vervelende gevolgen kan hebben. Maar goed, Blox is wel een onderdeel van BTC Direct.

Dit is natuurlijk een erg grote speler in de crypto wereld. Verder is Blox geregistreerd bij de Nederlandsche Bank. Dit is overigens altijd een goede manier om in te schatten hoe betrouwbaar een exchange is. Een inschrijving bij de Nederlandsche Bank is namelijk nog niet zo makkelijk te regelen omdat het bedrijf aan zeer strenge eisen moet voldoen. 

Vanuit dit opzicht is Blox dus toch vrij betrouwbaar. Echter is er nog één kanttekening. De service heeft nog zo zijn mankementen. Het team beweert druk bezig te zijn met het zoeken naar oplossingen. Hier komen we later in dit artikel nog weer op terug. 


Hoe groot is het aanbod bij Blox?

Wij hebben in de voor- en nadelen al even kort aangegeven dat het aanbod bij Blox vrij groot is. En dit is eigenlijk alleen maar voordelig voor jou als gebruiker. Om jou een zo goed mogelijk overzicht te geven van dit aanbod hebben wij hieronder een tabel ingeladen met de verschillende munten die gebruikt worden op het platform.

Populaire coins bij Blox

Hieronder een overzicht van de meest populaire coins op Blox:

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • UniSwap (UNI)
 • Polkadot (DOT)
 • Solana (SOL)
 • Aave (AAVE)
 • Curve (CRV)
 • Flow (FlOW)
 • Matic (Polygon)

Crypto kopen en verkopen bij Blox

Goed, het kopen én verkopen bij Blox: hoe gaat dat precies in zijn werk? In deze Blox review leggen wij je dat graag uit zodat je precies weet of dit ook wat voor jou is of kan zijn. Laten we eens beginnen bij het verkopen van crypto. Hoe gaat dat?

Voor je kan beginnen met verkopen dien je verplicht een account aan te maken. Dit is gelukkig helemaal gratis. Hiervoor dien je een e-mail adres op te geven. Je kan er ook voor kiezen om in te loggen met je Facebook, Google, Linkedin of Apple ID account. 

Je hoeft je niet direct te verifiëren om geld over te maken. Je kan standaard namelijk tot 250 euro overmaken. Wanneer je meer wil investeren moet je je verifiëren met een ID bewijs zoals een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart. Wanneer deze wordt afgerond kan je maximaal 25.000 euro overmaken per 24 uur.

Geld overmaken kan heel erg makkelijk via iDeal (bonus voor Nederlandse gebruikers), Bancontact, SEPA bank transfer of Creditcard. Het kopen werkt vervolgens makkelijk. Ruil je euro tegoed om voor crypto en kies je gewenste cryptocurrency. Klik op de ‘koop’ knop en bevestig de transactie. Zo simpel kan het dus zijn!

1. Crypto kopen met IDEAL via BLOX:

 1. Kies de munt die je wil verkopen: ga naar kluis en kies bij investeringen de munt
 2. Voer het bedrag in of percentage 
 3. Klik op ga verder
 4. Er wordt een bod gegeven door Blox
 5.  Klik op bevestig verkoop wanneer je de munt wil verkopen

Blox geld storten en uitbetalen

Om de Blox review zo compleet mogelijk te maken leggen wij je ook graag uit hoe je geld moet storten en laten uitbetalen. Zo weet jij direct wat je te wachten staat. We beginnen bij het storten van euro’s. Zie hieronder het stappenplan:

Geld storten op Blox 

 1. Ga naar de kluis en tik op saldo
 2. Klik vervolgens op stort bij
 3. Voer het bedrag in dat je wil storten
 4. Klik vervolgens op naar betaalmethoden
 5. Je kan nu je betaalmethode kiezen. Je hebt keuze uit onder andere iDeal, Bancontact en Creditcard

* Wanneer je met iDeal, Bancontact of Creditcard betaalt zie je het bedrag direct terug in de kluis. Als je wil storten met een bankoverschrijving duurt dit iets langer (tussen de 1 en 3 werkdagen om precies te zijn).

En het uitbetalen, hoe werkt dat dan? Hiervoor moet in ieder geval je IBAN bekend zijn bij de exchange. Om dit te checken ga je naar Instellingen > Mijn gegevens > Bankrekeningen. Wanneer je IBAN bekend is werkt het opnemen/ laten uitbetalen als volgt:

Geld uitbetalen op Blox 

 1. Klik op kluis en vervolgens op saldo
 2. Klik vervolgens op de knop neem op en voer het bedrag in dat je wil laten uitbetalen
 3. Vervolgens klik je onderaan in het scherm op neem nu op

Zo simpel is het! Het bedrag wordt dan direct in euro’s overgemaakt naar de desbetreffende bankrekening. Wanneer je het geld ontvangt is afhankelijk van je eigen bank. Dit kan tussen de 1 en 3 werkdagen duren, en in het weekend wordt dit dus niet gedaan.


Kosten Blox

Goed, hoe zit het dan met de kosten bij Blox? Wanneer jij geld wil handelen en verhandelen heb je bij een exchange onder andere te maken met transactiekosten. Deze kosten heb je bij iedere exchange, maar bij de één is dit net weer wat duurder dan bij de ander. De transactiekosten zijn bij Blox enigszins aan de hoge kant. 

Dit is namelijk 1% per transactie. Bij kleine bedragen klinkt dit misschien niet als veel, maar bij grotere bedragen kan dit toch een aardig bedrag zijn. Het percentage is een vast gegeven en zal ook niet veranderen, in tegenstelling tot sommige andere exchanges. Deze kosten worden door Blox altijd keurig aangegeven waardoor je precies weet hoeveel geld je hieraan kwijt bent. 

In tegenstelling tot Blox is Bitvavo dus een stuk goedkoper. Hier zijn de transactiekosten namelijk maar 0,25%. Klein rekensommetje: dat is dus 4x goedkoper dan Blox. Dat is toch iets om in je achterhoofd te houden.


Klantenservice

Zeker wanneer je een beginner bent in de crypto wereld heb je baat bij een goede klantenservice. Als je dan een vraag hebt of ergens tegen aan loopt kan je hiermee terecht bij de exchange. Maar hoe zit dat met de klantenservice van Blox?

De exchange heeft natuurlijk de roots liggen in Nederland. En dat brengt een groot voordeel met zich mee. De klantenservice is namelijk bereikbaar in het Nederlands. Maar is de klantenservice dan ook goed? 

De klantenservice is op werkdagen bereikbaar via de e-mail tussen 9 uur ‘s ochtends en 10 uur ‘s avonds. In het weekend zijn ze ook bereikbaar tussen 12 uur en 5 uur ‘s middags. Zoals we eerder in dit artikel bespraken heeft de klantenservice zo zijn gebreken. Het kan  namelijk vrij lang duren voordat je een reactie krijgt.

Verder zijn ze dus echt alleen bereikbaar via de e-mail. Wanneer je dan een dringende vraag hebt kan dit best vervelend zijn omdat je niet direct door iemand geholpen kan worden. Er is wel een veelgestelde vragen pagina waar je vraag mogelijk tussen kan staan.


Mobiele app Blox

Zoals eerder verteld heeft Blox dus ook een mobiele app. Deze app wordt door gebruikers zowel geliefd als gehaat. Dit vergt even wat extra context. Enerzijds is de app super simpel en gebruiksvriendelijk ontworpen. Hierdoor zie jij in één oogopslag alles wat je moet weten en kan je dus ook makkelijk handelen en verhandelen.

Dit maakt ‘m ook erg gebruiksvriendelijk, zeker voor beginners in de crypto wereld. Maar. De app heeft zo zijn mankementen. Er komen namelijk regelmatig storingen voor. Wanneer de app teveel wordt gebruikt bijvoorbeeld kan het zijn dat je er niet meer in komt. Dat is toch best vervelend! Hier ligt dus nog wel echt wat verbetering in. 

blox app

Conclusie

En dan ben je alweer aangekomen bij het laatste deel van de Blox review: de conclusie! Wat vinden wij nou van Blox? Het bedrijf is opgericht door BTC Direct, die een grote speler is in de cryptowereld. Dat brengt zo zijn voordelen met zich mee. Ook is de exchange ingeschreven bij de Nederlandsche Bank wat positief is voor de betrouwbaarheid. 

Omdat het bedrijf roots heeft in Nederland kan je heel eenvoudig betalen met iDeal zonder extra kosten. Dat is een groot voordeel. Echter zijn de transactiekosten vrij hoog, zeker in verhouding met andere grote exchanges zoals Bitvavo. Momenteel is er ook een klantenstop helaas en de app heeft soms een vervelende storting.

De Blox ervaringen van huidige gebruikers zijn redelijk positief. Op Trustpilot scoort de exchange een 4,2. Dat is toch aardig goed. Ook hierin wordt aangegeven dat het platform makkelijk is in gebruik maar dat de transactiekosten vrij hoog zijn.


Veelgestelde vragen

Is Blox een goede broker?

Op zich is Blox een prima broker met een score van 4,2 op Trustpilot. De transactiekosten zijn echter aan de hoge kant en de app heeft soms storingen. De applicatie is wel erg gebruiksvriendelijk en simpel.


Waar kun je in beleggen bij Blox?

Bij Blox kan je beleggen in meer dan 75 verschillende munten. Hierbij heb je de keuze uit zowel populaire munten als iets minder populaire munten.

Vergelijkbaar met BLOX review:

Ook interessant

Litebit alternatieven

Wat zijn de beste Litebit alternatieven? Top 3 alternatieven voor deze crypto broker!

Heeft Bitvavo een app?

Heeft Bitvavo een app? Alle vragen rondom de Bitvavo App op een rij

hoe kun je je account bij coinmerce beveiligen

Hoe kun je je account bij Coinmerce beveiligen?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>