• Home
 • /
 • Brokers
 • /
 • Bitvavo staking: Hoe werkt het en hoeveel kun je er mee verdienen?
Bitvavo staking

Hoe mooi zou het zijn als je rente kunt ontvangen over de cryptomunten die je bezit? Goed nieuws, dankzij Bitvavo Staking wordt deze droom werkelijkheid.

Bij Bitvavo kun je voor verschillende cryptomunten gebruik maken van stakingdiensten. Dankzij deze stakingdiensten kun jij vervolgens elk jaar rente ontvangen over je crypto investeringen.

In dit artikel gaan we je alles uitleggen over het staken van je cryptomunten van Bitvavo. Hoe werkt Bitvavo bijvoorbeeld? Zitten er addertjes onder het gras? En wat zijn de opbrengsten van Bitvavo staking?

Belangrijkste conclusies:

 • Bij Bitvavo kun je meer dan 20 coins staken en de staking rewards zitten tussen de 0.5% en 7.5% op jaarbasis
 • Wanneer je staking aanzet blijf je altijd eigenaar van de coins
 • Staking Rewards worden elke maandag toegevoegd aan je wallet
 • Je kunt de cryptomunten in veel gevallen direct verkopen, de staking rewards stoppen dan wel direct

Wat is Bitvavo staking?

Bij het staken van crypto bij Bitvavo zet je je crypto beleggingen in een wallet vast voor onbepaalde tijd. Hiermee help je de blockchain verder te ontwikkelen en in ruil daarvoor ontvang je rente over je cryptomunten. De crypto coins blijven wel jouw eigendom.

De rente die je vervolgens kunt krijgen varieert tussen de 0.5% en soms wel 7.5% (op jaarbasis). Momenteel is het mogelijk om bij Bitvavo meer dan 20 verschillende crypto munten te staken. Denk hierbij aan Bitcoin, Solano, Tron, NEO en nog veel meer. De hele lijst vind je verderop in dit artikel. Alleen coins 'Proof of Stake' coins zijn te staken.

Goed om te vermelden: crypto staking is niet alleen bij Bitvavo beschikbaar. Tegenwoordig kun je bij de meeste bekende crypto brokers in Nederland wel crypto's staking.


Hoe werkt Bitvavo Staking?

Goed, je weet nu dus dat je dankzij Bitvavo staking op een eenvoudige manier rente kunt ontvangen over je crypto. Maar hoe werkt staking nu precies? Hoe werkt

Binnen Bitvavo zijn er twee soorten staking mogelijk. On-chain Staking is hierbij de bekendste. In dit geval draag je bij aan het 'Proof of Stake' algoritme. Doordat jij je coins beschikbaar stelt kan het algortime nieuwe blokken aanmaken waardoor de blockchain of een trasactie op het platform gevalideerd kan worden.

Daarnaast heb je Off-chain staking bij Bitvavo: in dit geval verdien je rewards door digitale valuta op je Bitvavo-account beschikbaar te stellen.Dit kan voor bijvoorbeeld Bitcoin en Ethereum en betekent dat Bitvavo jouw coins uitleent aan derden. Dit wordt ook wel 'Crypto Earn genoemd'.


Bitvavo staking percentages

Wat zijn de opbrengsten bij Bitvavo staking? Hoeveel geld kun je verdienen met Bitvavo staking? Het zijn vragen die je waarschijnlijk hebt.

Om deze reden vind je hieronder een overzicht van alle cryptomunten die je bij Bitvavo kunt staken in combinatie met de Bitvavo Staking percentages. Deze percentages zijn per jaar en kunnen veranderen.

Cryptomunt

Staking percentage (jaar basis)

ARK (ARK)

1.07%

Bitcoin (BTC)

0.77%

Bitcoin Cash (BCH)

1.02%

Cardano (ADA)

4.25%

Chainlink (LINK)

0.49%

Cosmos (ATOM)

10%

Dai (DAI)

6.1%

Ethereum (ETH)

1.01%

Litecoin (LTC)

1.04%

Luna (LUNA2)

6.0%

ICON (ICX)

7.5%

NEO (NEO)

0.52%

Ontology (ONT)

0.51%

Solana (SOL)

5%

Tether (USDT)

6.1%

Tezos (XTZ)

0.66%

Tron (TRX)

1.03%

USD Coin (USDC)

6.1%

VeChain (VET)

0.49%

Waves (WAVES)

5.5%


Wanneer ontvang ik staking rewards?

Wanneer je on chain staking bij Bitvavo activeert ontvang je elke maandag een staking vergoeding. Deze vergoeding wordt automatisch bijgeschreven op je wallet. Het voordeel hiervan is dat je profiteert van rente op rente wanneer je dit voor langere termijn doet.

Zodra je een staking reward ontvangt, verstuurt Bitvavo een e-mail waarin ze aangeven hoeveel er is bijgestort.


Kan ik cryptomunten verkopen tijdens het staken?

Je kunt cryptomunten te allen tijde verkopen. Zodra je een cryptomunt verkoopt ontvang je geen staking opbrengsten meer over de verkochte coin. Goed om te weten is dat de cryptomunten altijd in jouw bezit blijven.


Hoe kan ik Staking aanzetten bij Bitvavo?

Wil jij beginnen met het staken van je crypto bij Bitvavo? Via onderstaand stappenplan leggen wij je aan de hand van een aantal screenshots uit hoe je staking bij Bitavo kunt activeren en waardoor je direct kunt beginnen met het genereren van passieve inkomsten middels staking.

Stap 1: Log in op je Bitvavo account of maak een account aan

Allereerst dien je in te loggen op je Bitvavo account. Dit kan op je mobiele telefoon maar natuurlijk ook op desktop. In de screenshots hebben wij dit gedaan op een desktop, het kan dus zo zijn dat het op mobiel net even anders gaat.

Heb jij nog geen account bij Bitvavo? Dan kun je via deze link eenvoudig en snel een account aanmaken. Als je via bovenstaande link een account aanmaakt ontvang je ook nog eens een mooie welkomstbonus: over de eerste 1000 euro crypto die je koopt, betaal je namelijk geen handelskosten.

Stap 2: Staking Bitvavo inschakelen

Wanneer je je een account hebt bij Bitvavo dien je eerst staking in te schakelen. Dit kun je doen door te navigeren naar de "instellingen" van je account. Vervolgens ga je naar het kopje 'Accountinstellingen' en zet je het account op 'ingeschakeld':

Stap 3: Navigeer naar de 'Staking' sectie op Bitvavo

Wanneer je ingelogd bent op Bitvavo dien je te navigeren naar de 'Staking sectie'. In onderstaande screenshot is te zien waar je deze kunt vinden.

Stap 4: Kies de munt die je wilt gaan staken

Vervolgens kom je op het staking overzicht van Bitvavo. Hier zie je alle cryptomunten die je bij Bitvavo kunt staken en wat de geschatte opbrengsten hiervan zijn. Wil jij bijvoorbeeld Bitcoin cash steken? Ethereum staken bij Bitvavo? Of juist een andere cryptomunt? Dan kun je dat regelen in dit crypt staking overzicht.

Om een crypto te kunnen staken bij Bitvavo dien je deze crypto natuurlijk wel in je wallet te hebben. Als dit niet het geval is kun je de munt ook niet staken.

Stap 5: Begin met staking

Wanneer je de cryptomunt hebt geselecteerd die je wilt gaan staken kun je staking bij Bitvavo aanzetten. Zodra je dit doet, kun je dus beginnen met het ontvangen van een staking vergoeding. Een kind kan de was doen!


Welke coins staken bij Bitvavo?

Wat zijn de beste coins om te staken bij Bitvavo? Zoals je hebt kunnen zien zijn de staking percentages bij Bitvavo nogal verschillend. Bij sommige coins heb je een staking percentage van 0.5% terwijl een andere coin een geschatte percentage rewards heeft van 7,5%.

Wat zijn dan de beste coins om te staken bij Bitvavo? Wat ons betreft, is er niet echt een goed antwoord op deze vraag te geven. Welke coins je het beste kunt staken bij Bitvavo hangt af van je persoonlijke situatie.

Geloof jij voor de volle 100% in een bepaald crypto project? En houd je deze coin de komende jaren hoe dan ook vast? Dan is het natuurlijk altijd slim om staking aan te zetten. Als je toch al van plan bent de crypto coin te houden, verdien je op deze manier een leuk extra zakcentje dat je weer kunt herinvesteren in de betreffende munt.

Daarnaast is het geen goed idee om jezelf blind te staren op de staking percentages. Een coin die een heel hoog percentage heeft kan natuurlijk ook heel volatiel zijn waardoor de waarde kan zakken. Misschien dat je leuk hebt, verdient aan de staking inkomsten, maar als de waarde van de munt helemaal in ingestort heb je er nog niks aan.

Kortom, staar jezelf niet blind op staking vergoedingen en percentages. Wanneer je Bitvavo staking inschakelt is het vooral goed om te kijken naar jouw persoonlijke situatie.


Zitten er risico's verbonden aan het staken bij Bitvavo?

Het grootste risico van het staken van crypto is dat je crypto coins voor een langere tijd op een exchange moet laten staan. Je kunt cryptomunten namelijk niet staken vanuit bijvoorbeeld een hardware wallet.

Bovendien ontvang je de staking opbrengsten vaak alleen wanneer je de cryptomunt voor een langere tijd 'vastzet' de cryptomunt tussendoor verkopen zit er dus niet in. Hierdoor ben je minder flexibel en kun je niet inspelen op koerswijzigingen.

Omdat je met staking een groot gedeelte van je portfolio op een online exchange bewaard is het van belang dat je je account goed beveiligd. Gelukkig is Bitvavo een zeer betrouwbare broker in Nederland maar zorg er wel voor dat je je account goed beveiligd met bijvoorbeeld 2FA.


Wat zijn de voor- en nadelen van Bitvavo staking?

Inmiddels hebben we al redelijk wat informatie verschaft over staking bij Bitvavo, maar wat zijn nu eigenlijk de voor- en nadelen?

Om dit zo overzichtelijk mogelijk te maken hebben we hieronder een overzicht gemaakt met de belangrijkste voor- en nadelen van Bitvavo staking. Hiermee kun jij een weloverwogen beslissing maken of Bitvavo staking iets voor jou is, of juist niet.

Voordelen Bitvavo staking

 • Staking rewards geven je op een simpele manier extra inkomsten (passief inkomen)
 • Je hebt geen dure apparatuur nodig om te beginnen met het staken van je crypto bij Bitvavo
 • Wanneer jij voor de lange termijn geloofd in bepaalde crypto projecten kun je hier, maar beter geld over verdienen dankzij staking rewards
 • Je draagt bij aan de werking van jouw favoriete cryptomunt
 • Bitvavo staking percentages zijn bij grotere bedragen zeer interessant

Nadelen Bitvavo staking

 • Je moet een cryptomunt voor een bepaalde tijd vasthouden, je kunt de munt in deze periode niet verkopen tot de tijdsduur is verstreken
 • Wil je echt veel geld verdienen aan staking dan dien je een flinke hoeveelheid crypto te bezitten
 • Je kunt veel minder goed en snel inspelen op koersontwikkelingen, dit maakt het Bitvavo staking niet geschikt voor daytraders

Conclusie

Bitvavo staking is voor veel crypto investeerders en handelaren een leuke extra functionaliteit om wat extra inkomsten te genereren uit crypto investeringen.

Momenteel kun je bij Bitvavo meer dan 20 cryptovaluta staken en hier staking rewards over ontvangen. De staking percentages bij Bitvavo variëren tussen de 0.5% en 7.5% op jaarbasis.

Wanneer jij voor de lange termijn geloofd in bepaalde crypto projecten kan het dus zeker interessant zijn om deze cryptomunt te gaan staken. De staking opbrengsten zijn een leuk extraatje en kan zorgen voor een passief inkomen.

Toch zijn er ook een aantal kanttekeningen. Wanneer je een cryptomunt gaat staken bij Bitvavo betekent dit dat je voor een bepaalde periode deze munt niet kunt verkopen. Hierdoor kun je niet inspelen op koersontwikkelingen.

Om daarnaast echt een mooi inkomen te genereren uit staking rewards moet je flink wat crypto bezitten. 7.5% van 10.000 euro is bijvoorbeeld slechts 750 euro staking rewards op jaarbais.

Kortom, of staking bij Bitvavo geschikt is voor jou hangt af van je situatie. Neem de voor- en nadelen goed door en beslis zelf of Bitvavo staking iets voor jou is of niet.


Veelgestelde vragen:

Hoeveel kan ik verdienen met het staken van coins bij Bitvavo?

De gemiddelde staking percentages bij Bitvavo liggen tussen de 0.5% en 7.5% op jaar basis. Als jij een flinke hoeveelheid crypto hebt kun je dus goed verdienen bij Bitvavo.


Is Bitvavo staking veilig?

Wanneer jij gaat beginnen met het staken van coins bij Bitvavo dan wil je natuurlijk weten of de staking diensten van Bitvavo veilig zijn. Bitvavo is een van de meest betrouwbare exchanges in Nederland. Je kunt hier terecht voor flexibele steking en hiervoor staking rewards ontvangen. Door je account goed te beveiligen met bijvoorbeeld 2FA staan jouw coins veilig bij Bitvavo.

Ook interessant

coinmerce vs blox

Coinmerce VS Blox – Welke crypto broker is beter?

coinmerce cadeaubon

Coinmerce cadeaubon: wat is het en hoe werkt het?

wat kost coinmerce

Wat kost Coinmerce?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>