• Home
  • /
  • Brokers
  • /
  • Bitvavo of Binance: Waar kun je beter crypto kopen?
Bitvavo of Binance:

Binance of Bitvavo: welke crypto exchange is nu eigenlijk beter? Is dit een herkenbare vraag voor jou? Dan hebben we goed nieuws voor je!

Binance en Bitvavo zijn in Nederland de exchanges waar het meeste over gesproken wordt, maar welke van deze twee exchanges is nu het beste?

In dit artikel gaan we Bitvavo en Binance met elkaar vergelijken. We kijken naar het verschil in kosten, aanbod, gebruiksgemak en natuurlijk betrouwbaarheid. We zetten dit allemaal op een rijtje en sluiten het artikel natuurlijk af met de conclusie: welke exchange is beter: Bitvavo of Binance?


Bitvavo en Binance vergelijken

Wil jij Bitvavo en Binance snel vergelijken? Dat kan! In onderstaande tabel vind je een overzicht van de belangrijkste gegevens van beide platformen.


Bitvavo

Binance

Kosten

0.25%

0.10%

Aanbod

170+ coins

600+ coins

Gevestigd

Amsterdam

Kaaiman Eilanden

Registratie DNB

Ja

Nee

Mobiele app

Ja

Ja

Staking

Ja

Ja

Klantenservice

Nederlands

Engels 

Geschikt voor

Beginners & gevorderden

Ervaren handelaren

iDEAL

Ja

Nee

Bonus

1000 euro gratis handelen

20% levenslange korting

Account aanmaken

Algemene informatie Bitvavo en Binance

Om een goed beeld te krijgen over de verschillen tussen Bitvavo en Binance en om antwoord te geven welke crypto exchange beter past bij jou is het goed om wat achtergrond informatie te kennen over beide bedrijven. In onderstaande sectie bespreken we deze kort.

Wat is Bitvavo?

Wat is Bitvavo

Bitvavo is een Nederlandse crypto exchange die sinds het jaar 2018 actief is. Bitvavo heeft in Nederland ontzettend snel marktterrein weten te veroveren. Waar zij nog maar 4 jaar actief zijn in Nederland hebben zijn zij op dit moment de grootste crypto exchange van Nederland.

Dit is natuurlijk ontzettend knap maar hoe heeft Bitvavo dit weten te realiseren? Een van de redenen dat zoveel crypto investeerders in Nederland voor Bitvavo kiezen is de lage handelskosten. Bij Bitvavo betaal je maximaal 0.25% handelskosten over de investeringen die je doet.

Verder is deze Nederlandse exchange ontzettend gebruiksvriendelijk, staan zij onder toezicht bij de Nederlandsche bank en scoren zij heel goed op het gebied van klantenservice. Kortom, het is niet voor niets dat Bitvavo in een aantal jaren zo snel heeft kunnen groeien.

Wat is Binance

Wat is Binance?

Binance is een Chinese exchange die in 2017 is opgericht door Changpeng Zhao. Bijna elke crypto investeerder heeft wel eens van Binance gehoord. Dit is niet zo gek want het is een van de grootste crypto exchanges ter wereld. Het bedrijf Binance is dus niet gevestigd in Nederland maar op de Kaaiman Eilanden.

De Binance exchange staat bekend om zijn gigantische aanbod aan cryptomunten en lage handelskosten. Bovendien kun je bij Binance ook terecht voor het handelen in opties, futures en hefbomen. Naast bovenstaande heeft binance ook zijn eigen cryptocoin: binance coin.

Ook in Nederland is Binance een populaire crypto exchange. Zowel ervaren traders als beginnende crypto beleggers kiezen er voor om te beleggen in crypto via Binance.


Kosten Bitvavo en Binance

Wanneer je op zoek bent naar de beste crypto exchange dan spelen de kosten en fee's hierbij een belangrijke rol. De handelskosten die jij betaalt bepalen voor een gedeelte namelijk je winst.

Hoe meer geld jij moet betalen om crypto te kopen of verkopen, des te minder rendement haal je uit je crypto. Vooral op de lange termijn is het daarom belangrijk om te handelen bij een exchange die voordelig is.

Hieronder bespreken we de kosten van Bitvavo en Binance en wat de meest opvallende verschillen zijn tussen deze twee exchanges.

Kosten Bitvavo

Bij Bitvavo betaal je maximaal 0.25% handelskosten per investering of trade die je doet. Een van de belangrijkste pijlers van Bitvavo is transparantie. Om deze reden zijn ze ontzettend transparant over de kosten die zij hanteren. Zelf vinden we dit heel fijn, er zijn namelijk een hoop andere crypto exchanges die hier niet transparant over zijn.

In dit geval moet je echt goed zoeken om de kosten te achterhalen en betaal je vaak veel te veel. Met handelskosten van maximaal 0.25% is Bitvavo de goedkoopste Nederlandse exchange. Wanneer we andere Nederlandse brokers bekijken zien we vaak dat zij kosten hanteren die variëren tussen de 0.5% en soms zelfs 2.5%.

Kosten Binance

Binance hanteert lagere kosten / fee's dan Bitvavo en is dus een goedkopere broker dan Bitvavo. Zoals we hierboven al aangaven zijn de kosten bij Bitvavo ontzettend laag, echter zijn ze bij Binance nog lager.

Bij Binance betaal je maximaal 0.10% fee over je order. Er is echter een truc om nog minder handelskosten te betalen bij Binance. Wanneer je de fee's betaalt met Binance Coin (BNB) betaal je slechts 0.075%.

Als je jezelf voorstelt dat er crypto brokers in Nederland zijn die gemiddeld rond de 1% handelskosten rekenen is 0.075% natuurlijk ontzettend goedkoop. Kortom, als je op zoek bent naar de aller goedkoopste exchange om crypto te kopen dan moet je bij Binance zijn.

Conclusie:

Zowel Bitvavo als Binance hanteren ontzettend lage handelskosten in vergelijking met andere crypto exchanges en brokers in Nederland. Bij Bitvavo betaal je maximaal 0.25% handelskosten en bij Binance maximaal 0.10%. Als je bij Binance je fee's betaalt met BNB betaal je slechts 0.75%.


Aanbod Binance / Bitvavo

Als tweede punt in deze vergelijking van Binance vs Bitvavo kijken we naar het aanbod. Wanneer jij vertrouwen heb in bepaalde crypto projecten dan is het natuurlijk wel zo fijn als deze verkrijgbaar zijn op de exchange waar je handelt.

In onderstaande sectie zoomen we in op de verschillen tussen het aanbod van Binance en Bitvavo.

Bitvavo aanbod

Bitvavo heeft voor een Nederlandse crypto exchange een groot aanbod: je kunt hier meer dan 170 verschillende cryptomunten kopen.

Bitvavo is zeer kritisch op de cryptocoins die zij verkopen op het platform. Lang niet elk project wordt namelijk op Bitvavo gelist. Dit is een bewuste keuze van Bitvavo.

Elk crypto project wordt eerst beoordeeld op verschillende criteria en alleen de coins waar echt vertrouwen is, worden op het Bitvavo platform beschikbaar gemaakt voor koop- en verkoop.

Met 170 verschillende cryptomunten heeft Bitvavo een prima aanbod. Alle bekende cryptomunten zoals Bitcoin, Ethereum en Ripple zijn beschikbaar en daarnaast zijn er verschillende interessante altcoins verkrijgbaar.

Binance aanbod

Binance is natuurlijk niet voor niets de grootste exchange ter wereld. Dit is ook terug te zien in het aanbod aan verschillende cryptomunten.

Bij Binance kun je terecht voor meer dan 600 verschillende cryptocurrencies (ook kleinere cryptocurrencies). Dit is een ongekend groot aanbod. Naast de 600 verschillende cryptocurrency die gelist zijn is het bij Binance ook mogelijk om te investeren in afgeleide producten van deze crypto coins. Bij Binance kun je dus eigenlijk voor bijna elk project (bekend of onbekend) wel terecht.

Dit brengt natuurlijk ook risico's met zich mee. Binance is namelijk veel minder kritisch op de cryptomunten die zij op het platform zetten. Hierbij is het dus extra belangrijk dat je goed je eigen onderzoek doet bij het maken van je financiële beslissingen.

Conclusie:

Voor een Nederlandse exchange heeft Bitvavo een prima aanbod: je kunt hier meer dan 170 verschillende cryptomunten kopen. Bij Binance kun je terecht voor meer dan 600 cryptomunten en andere afgeleide producten hiervan.


Gebruiksgemak Bitvavo vs Binance

Een onderdeel dat veel mensen vergeten bij het vergelijken van crypto exchanges: het gebruiksgemak. Of je nu een beginnende belegger bent of een ervaren trader: het crypto kopen- en verkopen dient zo makkelijk mogelijk te gaan.

Een gebruiksvriendelijke interface helpt hier natuurlijk bij. In onderstaande sectie vergelijken we het gebruiksgemak van beide exchanges.

Gebruiksgemak Bitvavo

Bitvavo staat vanaf de oprichting als bekend als een crypto platform dat veel waarde hecht aan gebruiksgemak. Een van de pijlers van Bitvavo is om het handelen in cryptovaluta toegankelijker te maken.

Dit is dan ook terug te zien in het platform. Bitvavo heeft een desktop versie en een mobiele applicatie. Beide opties werken ontzettend simpel en gemakkelijk. Via een mum van tijd kun je hier je crypto investeringen bijhouden, kopen- en verkopen.

Door de gebruiksvriendelijke interface en de eenvoud is Bitvavo een perfecte crypto broker voor beginners.

Dit betekent overigens niet dat Bitvavo niet geschikt is voor ervaren traders. Bitvavo beschikt namelijk ook over een geavanceerde interface waar je als trader helemaal los mee kunt gaan. Zo kun je hier bijvoorbeeld stoploss orders doorvoeren, make orders doen en nog veel meer.

Gebruiksgemak Binance

Zoals je eerder al hebt kunnen lezen biedt Binance ontzettend veel verschillende producten en cryptomunten aan. Dit zorgt ervoor dat Binance een stuk minder overzichtelijk is dan Bitvavo.

Wie voor het eerst op Binance komt zal waarschijnlijk overrompeld worden door de gigantische hoeveelheid informatie.

Helemaal voor de beginnende beleggers kunnen wij ons voorstellen dat de drempel om crypto te kopen- en verkopen bij Binance een stuk hoger is dan bij Bitvavo.

Waar je bij Bitvavo binnen enkele minuten al crypto investeringen kunt doen, heeft dit bij Binance simpelweg wat meer werk nodig.

Overigens is Binance een tijdje geleden wel live gegaan met de Binance Lite app. Deze app maakt het iets makkelijker om te handelen in crypto.

Conclusie:

Op het gebied van gebruiksgemak scoort Bitvavo wat ons betreft een stuk beter dan Binance. Voor de Nederlandse crypto belegger is het simpelweg een stuk makkelijker om crypto te kopen en te verkopen. Ook als ervaren handelaar kun je bij Bitvavo terecht voor de geavanceerde modus.


Betrouwbaarheid Bitvavo vs Binance

Dan het volgende punt: de betrouwbaarheid en veiligheid van Bitvavo en Binance. Hieronder gaan we kort in op de verschillende aanbieders en kijken we hoe de veiligheid van beide partijen geregeld is.

Bitvavo betrouwbaarheid

Bitvavo is Nederlands bedrijf en staat dus in Nederland geregistreerd. Naast het feit dat Bitvavo van Hollandse bodem komt staat Bitvavo ook geregistreerd bij de Nederlandsche Bank.

Concreet betekent dit dat Bitvavo onder toezicht staat en moet voldoen aan alle wetten- en regels die DNB voor legt.

Wat ons betreft een positief signaal aangezien je niet zomaar goedgekeurd wordt door de Nederlandsche bank. Ook weet je voor een groot gedeelte zeker dat Bitvavo al zijn dingen op orde heeft, anders hadden ze deze registratie nooit gehad.

Binance betrouwbaarheid

Zoals we eerder al aangaven is Binance van origine een Chinese crypto exchanges. Vandaag de dag staan zij geregistreerd op de Kaaiman Eilanden.

Een groot verschil tussen Bitvavo en Binance is dat Binance momenteel niet geregistreerd staat bij de Nederlandsche Bank. Dit leverde in juli 2022 dan ook een flinke boete op. (bron)

Binance was namelijk wel bezig met het aanbieden van crypto diensten in Nederland terwijl het bedrijf hier niet onder toezicht staat van de Nederlandsche bank en dus 'illegaal' handelt.

Conclusie:

Bitvavo is een Nederlands bedrijf dat geregistreerd staat bij de Nederlandsche bank. Bitvavo voldoet hiermee aan alle eisen die vanuit de Nederlande regering gevraagd worden om crypto diensten aan te bieden. Binance staat niet geregistreerd bij de Nederlandsche bank en ontving hier een boete voor van 3 miljoen.


Geld storten & opnemen

Goed, ook niet geheel onbelangrijk: hoe werkt het geld storten en opnemen bij beide crypto exchanges? Uiteraard wil je dat je je eventuele winsten zo snel mogelijk kunt opnemen. In onderstaande sectie ontdek je de belangrijkste verschillen.

Bitvavo storten & opnemen

Doordat Bitvavo een Nederlandse broker is kun je hier via iDEAL geld storten. Hier betaal je geen extra kosten voor. Verder zijn de meeste bekende betaalmethoden bij Bitvavo wel beschikbaar: Sepa, Bancontact, EPS, GiroPay en SoFort. Voor de meeste betaalmethoden betaal je geen kosten. Voor GiroPay betaal je 1.75% en EPS ook 1.75%.

Dan het opnemen van tegoeden bij Bitvavo. Wij handelen al een tijdje via Bitvavo en hebben dus ook vaker tegoeden opgenomen. In veel gevallen stond dit binnen een uur al op onze rekening. Volgens de website van Bitvavo kan het opnemen van tegoeden oplopen tot maximaal 1 dag.

Binance storten & opnemen

Een van de grootste nadelen van Binance is dat ze sinds een aantal maanden geen iDEAL betalingen meer aanbieden. In deze Bitvavo vs binance vergelijking een belangrijk punt.

Wel kun je bij Binance geld storten via SEPA, Creditcard en Etana. Voor een sepa bankoverschrijving betaal je 0,50 cent en voor de creditcard betaal je 1.8%.

Als jij tegoed op wilt nemen bij Bitvavo dan kan dit via bankoverschrijving en betaal je hier 0,80 cent voor. Bij Binance geldt dat je geld vaak de volgende dag op je rekening staat. Bij Binance ontvang je geld dus iets minder snel dan bij Bitvavo.

Conclusie:

Een groot nadeel van Binance is dat je hier niet meer met iDEAL geld kunt storten. Bij beide exchanges kun je wel geld storten met de meest bekende betaalmethoden. Bij Bitvavo duurt het opnemen van tegoeden maximaal 24 uur, bij Binance is dit iets langer en staat het vaak de volgende dag op je rekening.


Klantenservice

Als laatste pun in deze Bitvavo vs Binance vergelijking kijken we naar de klantenservice. Een belangrijk onderdeel want als er iets aan de hand is met je crypto wil je natuurlijk snel geholpen worden.

Klantenservice Bitvavo

Groot voordeel voor Nederlandse handelaren is dat Bitvavo een Nederlandse klantenservice heeft. Deze klantenservice is te bereiken via zowel e-mail als livechat. Verder zijn de reactie tijden snel en heb je vaak binnen 24 uur antwoord op je vraag. Ook zijn de medewerkers vaak betrokken en helpen ze je goed. In het weekend is de live chat functionaliteit van Bitvavo gesloten.

Klantenservice Binance

Op het gebied van klantenservice scoort Binance een stuk slechter dan Bitvavo. Omdat Binance zo'n grote exchange is word je hier simpelweg minder snel en goed geholpen. De klantenservice is sowieso alleen in het Engels te bereiken, mocht je slecht in Engels zijn is dit dus niet ideal.


Bitvavo vs binance: welke crypto exchange is beter?

Dat was hem dan! Onze Bitvavo vs binance vergelijking. Zoals je hierboven kunt zien hebben wij de grootste crypto exchanges in Nederland met elkaar vergeleken op verschillende criteria. Op basis

Allereerst de kosten: bij Bitvavo betaal je maximaal 0.25% handelskosten en bij Binance maximaal 0.10%. Als jij echt de goedkoopste crypto exchange wilt is Binance dus goedkoper dan Bitvavo. Goed om te vermelden: beide crypto exchanges zijn ontzettend goedkoop in vergelijking met andere partijen in Nederland.

Dan het aanbod: bij Bitvavo kun je terecht voor meer dan 170 verschillende cryptomunten. Bij Binance zijn dit er maar liefst 600. Binance heeft dus een groter aanbod dan Bitvavo.

Wanneer we kijken naar het gebruiksgemak is Bitvavo de overduidelijke winnaar. Gaan handelen bij Bitvavo is een stuk makkelijker dan bij Binance. Binance kan namelijk nogal overweldigend over komen door de overload aan informatie.

Ook op het gebied van betrouwbaarheid wint Bitvavo wat ons betreft. Deze Nederlandse partij staat namelijk keurig onder toezicht van de Nederlandsche bank en voldoet aan alle wetgeving en regels die in Nederland verplicht zijn. Bij Binance is dit niet het geval.

Geld storten gaat ook makkelijker bij Bitvavo, je kunt hier namelijk betalen met iDEAL. Dit is iets wat niet meer kan bij Binance. Daarnaast is de klantenservice van Bitvavo of Binance ook een stuk beter bij Bitvavo. Mede dankzij de Nederlandstalige klantenservice.

Wanneer we de voor en tegens naast elkaar zetten van deze Bitvavo of Binance vergelijking gaat onze voorkeur toch uit naar Bitvavo. Bitvavo is wat ons betreft voor de meeste crypto handelaren en beginnende investeerders uit Nederland de beste keuze. Mocht dit voor jou ook het geval zijn hebben we hier een heel makkelijk stappenplan beschreven voor het overzetten van je coins van Binance naar Bitvavo.

Binance is vooral geschikt voor ervaren day traders die al wat langer mee gaan in de game en het spellete helemaal snappen. Ook Bitvavo speelt hier slim op in door een exchange te hebben.


Wat is beter Binance of Bitvavo?

Welk platform beter is hangt af van meerdere factoren. Als je een beginnende crypto handelaar bent is Bitvavo over het algemeen wat gemakkelijker. Binance daarentegen heeft weer een groter aanbod en lagere kosten. Echter is deze wel wat moeilijker in gebruik.


Kan ik met Bitvavo daytrader?

Bitvavo is zeker een geschikte exchange om te daytraden. Zo beschikt Bitvavo over een geavanceerde interface waar je alles kunt doen wat je ook op Binance kunt doen. 

Ook interessant

Litebit alternatieven

Wat zijn de beste Litebit alternatieven? Top 3 alternatieven voor deze crypto broker!

Heeft Bitvavo een app?

Heeft Bitvavo een app? Alle vragen rondom de Bitvavo App op een rij

hoe kun je je account bij coinmerce beveiligen

Hoe kun je je account bij Coinmerce beveiligen?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>