• Home
  • /
  • Brokers
  • /
  • Bitvavo garantiefonds: levert dit een goede dekking?
bitvavo garantiefonds

Bitvavo heeft een eigen garantiefonds opgericht en dat is goed nieuws! We zeggen het regelmatig maar het kan eigenlijk niet vaak genoeg gezegd worden. Wanneer je in crypto's handelt of investeert is veiligheid het allerbelangrijkste waar je aandacht aan moet besteden. Uiteraard ligt niet ale verantwoordelijkheid bij jou zelf, de meeste stappen zullen gezet moeten worden door de brokers zelf.

Daarom introduceert Bitvavo nu de Bitvavo account garantie. In dit artikel behandelen we alle details rondom het garantiestelsel en beoordelen we het. 


Wat houdt de Bitvavo account garantie in?

De account garantie van Bitvavo houdt in dat je in aanmerking komt voor een terugbetaling van maximaal 100.000 euro in het geval je tegoeden worden gestolen of gehackt. 

De dekking loopt tot maximaal € 100.000,- en dekt alleen het bedrag wat je kwijt bent geraakt. Als jij 2500 euro op je account had staan dan kom je dus in aanmerking voor een terugbetaling van maximaal dat bedrag.

Hoe kom je in aanmerking voor het Bitvavo garantiestelsel?

Het garantiestelsel wat Bitvavo heeft opgericht is bedoeld voor mensen die het slachtoffer zijn van criminele activiteiten die leiden tot het kwijtraken van je crypto of euro's die op je account stonden.

Platformen worden steeds veiliger maar tegelijkertijd worden dieven en hackers ook steeds slimmer. Als jij het slachtoffer bent van gekopieerde simkaarten (waardoor ze via jouw telefoonnummer kunnen proberen in te loggen) of van een hack van het platform zelf kun je dus een claim indienen. Dit doe je via de support afdeling Bitvavo zal het geval onderzoeken en bepalen of je in aanmerking komt voor account garantie.

Het lijkt ons vanzelfsprekend maar wanneer je zelf een grote fout maakt kom je niet in aanmerking voor het garantiefonds. Stel dat jij crypto betalingen wil ontvangen van een vriend van je, en je geeft per ongeluk een verkeerd wallet adres op. Je cryptocurrency zullen niet aankomen en je bent hier zelf voor verantwoordelijk. Ook als jij je wachtwoorden met anderen deelt vervalt je mogelijke dekking.

Het feit dat Bitvavo een mooie dekking heeft in het geval van hacks of diefstal betekent niet dat je er zelf niet alles aan moet doen om je tegoeden veilig te bewaren. Maak dan ook altijd gebruik van 2FA.


Crypto kopen bij een betrouwbare en veilige aanbieder? Ontvang tijdelijk een handelsbonus van 1000 euro op Bitvavo!


FAQ

Ben je bij Bitvavo verzekerd tegen diefstal en fraude?

Ja, het garantiefonds is bedoeld voor klanten die hun geld kwijtraken als gevolg van fraude of diefstal.


Kan Bitvavo gehackt worden?

Dat kan zeker. Gemakkelijk is het niet maar zelfs overheidsinstanties kunnen gehackt worden. Mocht Bitvavo ooit gehackt worden hoeft dat niet automatisch een gigantisch probleem op te leveren. Het grootste deel van de crypto's worden namelijk opgeslagen in een offline omgeving. Daarnaast is Bitvavo zelf ook nog eens voor 255 miljoen verzekerd.


Is de account garantie een eis van De Nederlandsche Bank?

Nee, die stellen ander soort eisen. De dekking die Bitvavo aanbiedt is een service die vanuit hun zelf komt.

Ook interessant

hoe kun je je account bij coinmerce beveiligen

Hoe kun je je account bij Coinmerce beveiligen?

hoe koop je crypto via coinmerce

Hoe koop je crypto via Coinmerce?

wat is coinmerce en hoe werkt het

Wat is Coinmerce en hoe werkt het?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>