Door: Sam

18/07/2022 06:21

Onze Bitcoin Meester beoordeling

Bitcoin Meester logo

Bitcoin Meester is een Nederlandse broker met een groot aanbod, makkelijk en veilig platform. Het grootste nadeel van Bitcoin Meester zijn de hoge transactiekosten. Dit is jammer want voor de rest is het een prima broker. 

Score

7.6

Hoe goed en betrouwbaar is Bitcoin Meester? In deze Bitcoin Meester review gaan we je proberen antwoord te geven op deze vraag.

Tegenwoordig zijn er natuurlijk ontzettend veel verschillende crypto brokers en exchanges waardoor het soms lastig kan zijn om te bepalen welke broker het beste geschikt is voor jouw situatie.

In deze Bitcoin Meester kijken we naar de betrouwbaarheid, kosten, klantenservice en nog veel meer. Kortom, lees gauw verder om te bepalen of Bitcoin Meester geschikt is voor jou.


Bitcoin Meester Review in het kort

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen, hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste conclusies van deze Bitcoin Meester Review.

 • Voordelen & nadelen

 • Bedrijfsinformatie

Voordelen Bitcoin Meester

 • Zeer gebruiksvriendelijk en daardoor ook goed te gebruiken voor beginners
 • Een zeer groot aanbod in cryptomunten: meer dan 200
 • Nederlandse klantenservice wanneer je ergens niet uitkomt 
 • Hanteert geen verborgen kosten: je weet dus precies wat je kwijt bent
 • Het handelen gaat supersnel: je verkoopt en koopt direct

Nadelen Bitcoin Meester

 • Relatief hoge transactiekosten
 • App werkt niet altijd even lekker

Bitcoin Meester vergelijken met andere brokers

Wanneer jij gaat handelen in crypto is het kiezen van een juiste broker of exchange essentieel. Het vergelijken van deze crypto brokers is dan ook van essentieel belang.

In onderstaande tabel vind je een overzicht van de meest bekende en grootste crypto exchanges van Nederland. Met deze tabel kun je snel en makkelijk crypto brokers vergelijken op bijvoorbeeld kosten, aanbod en meer. 

Broker

Kosten

Aanbod

Bitvavo

0.25%

175+

Coinmerce

0,4 - 2.5%

198+

BitcoinMeester

1%

200+

Litebit

2%

50+

Binance

0.25%

200+


Wat is Bitcoin Meester?

Goed, wij hebben je nu natuurlijk al verteld over de voor- en nadelen van Bitcoin Meester. Maar wat is dit eigenlijk voor platform? En hoe betrouwbaar is Bitcoin Meester? Wij kunnen ons voorstellen dat je hier ook graag meer over wil weten! Dit gaan wij voor je toelichten. 

Bitcoin meester is opgericht door Boyd Meuleman en Mitchell Zandwijken. In 2016 waren zij zich er al erg van bewust hoeveel voordelen de Bitcoin heeft. Ze waren zelf al actieve traders. In 2016 kwamen ze op het idee om een eigen platform te ontwikkelen: Bitcoin meesters! Er was toendertijd nog niet echt zo’n Nederlands platform. 

In 2017 begon het bedrijf echt populair te worden. Zeker doordat alles in het Nederlands is (evenals de klantenservice) trok dit heel erg veel Nederlandse klanten. Het bedrijf heeft dan ook een hoofdkantoor gevestigd in Nederland. En dan wel in Aalsmeer om precies te zijn! Verder telt het bedrijf rond de 40 medewerkers. Dat zijn er toch best wel wat. De broker is trouwens niet alleen actief in Nederland, maar ook in veel andere landen.


Hoe groot is het aanbod bij Bitcoin Meester?

Bitcoin Meester was een van de eerste crypto brokers in Nederland. Wat Bitcoin Meester altijd uniek maakte ten opzicht van de rest is dat zijn een gigantisch aanbod hadden.

Hoe zit dat echter tegenwoordig? Bij Bitcoin Meester koop je meer dan 200 cryptocurrencies op een makkelijke manier met iDEAL. 

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende coins die je bij Bitcoin Meester kunt kopen.

Aanbod Crypto Coins Bitcoin Meester

Op het moment kun je bij Bitcoin Meester de volgende cryptomunten kopen:

 • BTC
 • ETH
 • Mithril
 • COTI
 • Sol
 • XRP
 • AVAX
 • GTO
 • BRD
 • DOT
 • DENT
 • One
 • VGX
 • ADA
 • SHIB
 • MATIC
 • LUNC
 • APE
 • AAVE
 • MIOTA
 • QNT
 • DOGE
 • BNB
 • ALGO

Analyse mogelijkheden Bitcoin Meester

In de Bitcoin Meester Broker review zijn wij ook gaan kijken naar de verschillende analysemogelijkheden die je hebt bij het platform. Want als jij je geld wil investeren is het wel zo fijn dat je uitgebreid kan onderzoeken hoe je dit het beste kan doen en waar. 

Bij Bitcoin Meester kan je onder andere een technische analyse zien. Deze technische analyses worden online gezet door consultants van Bitcoin Meester. In zo’n technische analyse zie jij de koers, wat deze heeft gedaan en wat de verwachtingen hiervan zijn. Dit kan overigens voor iedere munt die op de website verkrijgbaar is. 

Een analistenrapport inzien of een fundamentele analyse is ook mogelijk bij Bitcoin Meester. Echter is het iets lastiger om daar aan te komen. Ook kan je gebruik maken van verschillende selectie tools. Het bedrijf staat er om bekend te leven volgens de regel: what you see is what you get. Alles is erg transparant zodat jij goed weet waar je geld heen gaat.


Kosten Bitcoin Meester

Goed: je wil je geld gaan investeren. Een hele slimme zet! Maar wat zijn eigenlijk de mogelijkheden op het gebied van geld opnemen en geld storten? Dat is natuurlijk geen gekke vraag. Zeker niet als je je bedenkt dat dit op sommige platformen nogal beperkt is. 

Je betaalt bij het bedrijf zogenoemde transactiekosten wanneer je gaat kopen en verkopen. Bij Bitcoin Meester worden de transactiekosten die jij betaalt bepaald aan de hand van je maandelijkse handelsvolume. Hoe meer je handelt, hoe lager de kosten zijn die je moet betalen per transactie. Je wordt dus als het ware beloond voor meer handelen. Hieronder staat het VIP-model met transactiekosten van Bitcoin Meester op een rijtje.

VIP Level

Percentage transactiekosten

VIP 1           ≥  €1

1%

VIP 2           ≥  €500

0.90%

VIP 3           ≥  €1.000

0.80%

VIP 4           ≥  €5.000

0.70%

VIP 5           ≥ € 10.000

0.60%

VIP 6           ≥ € 25.000

0.50%

VIP 7           ≥ € 50.000

0.40%

VIP 8           ≥ € 100.000

0.30%

VIP 9           ≥ € 500.000

0.20%

Daarnaast kan je storten en verkopen via iDeal. Hierdoor heb jij dus geen last van gedoe met een creditcard rekening. Wanneer je je geld uitbetaald wil krijgen duurt dit meestal 1 á 2 werkdagen maximaal. De kosten voor het direct omwisselen van munten is een standaard marge van 0,75%. Maar afhankelijk van je VIP level kan dit ook minder zijn.


Klantenservice

Wij zijn eerder in dit artikel al even kort ingegaan op de klantenservice. Maar we wilden hier toch nog even wat extra aandacht aan besteden. Want hoe werkt dit precies? Je kan het bedrijf bereiken via zowel de email als telefoon. Hierbij is telefoon uiteraard het snelste omdat dan een medewerker je direct te woord kan staan. Ook kan je chatten met de klantenservice en op de mail heb je in een half uur ongeveer reactie.

De oprichters van het bedrijf zijn Nederlands. Daarnaast is de website ook Nederlands. Zoals je je voor kan stellen is de klantenservice dus ook, verrassing, Nederlands! Je kan dus altijd gewoon in het Nederlands al je vragen stellen. Er wordt op het internet erg lovend gesproken over de vriendelijkheid en vakkundigheid van de klantenservice. Je kan zelfs een afspraak maken om langs te komen bij het hoofdkantoor van Bitcoin Meester.


Mobiele app

Naast dat Bitcoin Meester een website heeft kan je ook gebruik maken van de mobiele app. Deze is zowel te gebruiken voor IOS als voor Android. Wanneer je de app hebt gedownload kan je inloggen of een account aanmaken. 

De app heeft echter zo zijn mankementen. Zo wordt er aangegeven door gebruikers van de app dat je soms tweemaal moet inloggen voor je verder kan. Daarnaast lijken soms ook een paar grafieken te missen. Hierin kan dus nog wel wat verbeterd worden. Voor de rest komt de app aardig overeen met de website en kan je betalingen doen via je telefoon.


Heeft Bitcoin Meester een oefen account?

Bij Bitcoin Meester is het helaas niet mogelijk om een oefenaccount of een demoaccount aan te maken. Maar dat is eigenlijk ook niet nodig. Het aanmaken van een account is bij deze broker namelijk gewoon gratis. Wanneer je dit dus wil uitproberen kan je een gratis account maken en kijken of dit wat voor jou is. Toch niet je ding? Ook dat is geen probleem, want je kan je account ook weer opzeggen.  


Conclusie

En dan zijn we nu alweer aangekomen bij het laatste onderdeel van de Bitcoin Meester review: de conclusie! Wij hebben je een hele hoop informatie gegeven over deze van Nederlands origine broker. Wij geven je nu nog een samenvatting van deze lap tekst en onze eindconclusie over het bedrijf. 

Bitcoin meester is opgericht door twee Nederlanders in 2016. Sindsdien is het platform razend populair geworden. Je kan een gratis account aanmaken en deze is te gebruiken op zowel de website als via de app. De app heeft helaas soms wat glitches, maar de website werkt uitstekend. 

Wanneer je vragen hebt kan je terecht bij de klantenservice. Deze klantenservice is in het Nederlands en je kan ze bereiken via de mail, telefoon én chat. Via de mail krijg je meestal binnen een half uur al een reactie. 

Daarnaast werkt het bedrijf met een soort beloningssysteem. Hoe meer jij verhandelt, hoe minder transactiekosten je hoeft te betalen. Betalingen kan je overigens gewoon doen via iDEAL. Wanneer je munten wil omwisselen wordt hier een standaardtarief van 0,75% voor gerekend. Dit tarief kan verlaagd worden op het moment dat je veel handelt. Bovendien is het aanbod in cryptomunten enorm groot: je hebt keuze uit meer dan 200!

Wij kunnen al met al dus concluderen dat Bitcoin Meester een uitstekende broker is om te gaan handelen in cryptocurrency. De app heeft zo zijn glitches en het is misschien niet de goedkoopste, maar je weet wel precies waar je aan toe bent. Zeker wanneer je problemen hebt, is de Nederlandse klantenservice een heel erg groot voordeel.


Veelgestelde vragen

Is Bitcoin Meester een goede broker?

Bitcoin meester is een transparante en betrouwbare broker. What you see is what you get. Er zijn geen verborgen kosten, je kan betalen met iDEAL en wordt beloond wanneer je meer handelt. Ook is de Nederlandse klantenservice goed bereikbaar en erg behulpzaam.


Waar kun je in beleggen bij Bitcoin Meester?

Bij Bitcoin Meester kan je beleggen in maar liefst 200 verschillende soorten cryptocurrency's. 

Vergelijkbaar met Bitcoin meester review:

>