• Home
  • /
  • Brokers
  • /
  • Binance Review 2022: Onze ervaringen met deze Crypto Exchange!
Binance review

Onze Binance ervaring

Binance is een enorm populair handelsplatform met wereldwijd meer dan 25 miljoen gebruikers. Het platform laat gebruikers zelf stemmen over het aanbod en heeft zeer lage transactiekosten. Echter heeft het handelsplatform ook zo zijn nadelen. Zo is er geen Nederlandse klantenservice beschikbaar en kan je ze alleen bereiken via de website of chat. Binance is al met al een prima broker. Via de knop hieronder kun je direct een account aanmaken!

Score

9.4

In deze Binance review kom jij alles te weten over dit handelsplatform. Zo gaan we je onder andere vertellen over de voor- en nadelen die verbonden zijn aan Binance. Maar dat is niet alles! Daarnaast zullen wij je ook vertellen over het bedrijf en hoe deze is ontstaan, de betrouwbaarheid van het bedrijf en het aanbod.

Tevens komt er ook een stukje klantenservice aan bod en gaan we in op de mobiele app. Direct weten wat we vinden van Binance? Onderaan het artikel hebben wij een eindconclusie uitgewerkt. Benieuwd? Lees dan vooral verder en laat je inspireren!


Binance Review in het kort

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen, hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste conclusies van deze Binance Review.

  • Voordelen & nadelen

  • Bedrijfsinformatie

Voordelen Binance

  • Wereldwijd een van de grooste crypto exchanges van dit moment
  • Zeer lage transactiekosten
  • Je kan extra korting krijgen op de fees dankzij Binance Coin (BNB)
  • De community van Binance heeft zeggenschap in het aanbod cryptocurrency
  • Binance heeft een app voor zowel Android als iOS
  • Transacties via het platform worden snel verwerkt
  • Extreem groot assortiment (meer dan 200+ cryptomunten)

Nadelen Binance

  • Er is geen klantenservice beschikbaar in het Nederlands
  • Je kan momenteel geen gebruik maken van betaaldiensten zoals iDeal
  • De klantenservice van het platform is niet telefonisch bereikbaar

Binance vergelijken met andere brokers

Wanneer jij gaat handelen in crypto is het kiezen van een juiste broker of exchange essentieel. Het vergelijken van deze crypto brokers is dan ook van essentieel belang.

In onderstaande tabel vind je een overzicht van de meest bekende en grootste crypto exchanges van Nederland. Met deze tabel kun je snel en makkelijk crypto brokers vergelijken op bijvoorbeeld kosten, aanbod en meer. 

Broker

Kosten

Aanbod

Bitvavo

0.25%

175+

Coinmerce

0,4 - 2.5%

198+

BitcoinMeester

1%

200+

Litebit

2%

50+

Binance

0.25%

200+


Wat is Binance

Goed, laten we deze Binance review inluiden door te beginnen bij het handelsplatform zelf en de geschiedenis. Want hoe is dit platform eigenlijk tot stand gekomen? Binance is in opgericht in 2017 door Changpeng Zhao.

Sinds de oprichting van het bedrijf zit het hoofdkantoor gevestigd op het kleine eilandje Malta. De echte populariteit kwam pas in 2018, en sindsdien is het platform de grootste exchange op het gebied van onder andere handelsvolume en het aantal actieve handelaren. 

Wat is Binance

De oprichter Zhao is zelf begonnen als een developer en werkt eerst met het team dat Blockchain.info heeft opgericht. Het bedrijf had in 2020 al meer dan 25 miljoen gebruikers (dat zijn er heel erg veel voor zo’n platform) en telde toen al maar liefst 1500 medewerkers. Dit is dus een zeer grote speler op de markt te noemen. Tevens is Binance actief in meer dan 25 verschillende landen zoals Frankrijk, Italië en Duitsland.


Is Binance betrouwbaar?

Voordat je met een bedrijf in zee gaat is het handig als je wat meer weet over de betrouwbaarheid. Daarom wilden wij in deze Binance review hier nog even extra aandacht aan besteden. Je wil natuurlijk wel je geld investeren op een betrouwbaar platform.

Dus, hoe betrouwbaar is Binance? Het bedrijf bestaat nog maar een paar jaar, maar heeft in die tijd tientallen miljoenen gebruikers weten binnen te halen. Dit laat al zien dat het platform erg populair is en daardoor op dat gebied ook betrouwbaar is. De gebruikers hebben immers zelf een stem in welke cryptocurrencies er aangeboden moeten worden.

Maar op juridisch gebied is Binance nog een knelpunt. Zo wordt er door toezichthouders benoemd dat de structuur van Binance niet transparant genoeg is, waardoor het moeilijk is een centraal aanspreekpunt te vinden. Eigenlijk zijn zo overal en nergens. Dit kan je zowel positief als negatief ervaren.

En om precies die reden heeft het platform met enige regelmaat gedoe met de toezichthouders in Europa. Hierdoor is iDeal als betaaloptie ook tijdelijk niet meer beschikbaar. Voor de Amerikaanse gebruikers is zelfs een apart platform gebouwd. Echter is dit voor jouw crypto vermogen niet zo’n groot gevaar als je misschien denkt. Het grote juridische team zorgt telkens weer voor een passende oplossing.


Hoe groot is het aanbod bij Binance?

Binance heeft een groot aanbod in cryptocurrencies. Dit aanbod is goed afgesteld op de huidige trends. Zeker als je je bedenkt dat de gebruikers óók een stem hebben in het aanbod. Hierdoor kan jij, wanneer je lid wordt bij Binance, stemmen op jouw favoriete munt.

Populaire coins op Binance

Hieronder een overzicht van de meest populaire coins op Binance:

  • BTC
  • ETH
  • USD Coin
  • Binance Coin
  • Ripple
  • Cardano
  • Solana
  • Dogecoin
  • Polygon
  • Polkadot
  • Shiba Inu
  • Avalance
  • Tron
  • Uniswap
  • Litecoin
  • Chainlink

Binance geld storten en uitbetalen

En hoe zit dat dan met geld storten en laten uitbetalen? Dat is een goede vraag. Geld uitbetalen vanuit het platform is een enigszins omslachtig proces.

Je moet namelijk je cryptocurrencies eerst naar een andere exchange sturen om ze vervolgens om te zetten naar euro’s. Je kan ook geld opnemen door Bank Card (Visa) te gebruiken. Echter wil je waarschijnlijk je geld op je eigen bankrekening hebben staan, waardoor deze optie dan eigenlijk komt te vervallen.

Geld storten is natuurlijk weer een ander proces dan geld laten uitbetalen. Voordat je geld kan storten ben je verplicht een Binance account aan te maken. Vervolgens kan je naar je Wallet gaan en zoeken naar de munten die je bezit. Vervolgens kan je klikken op actie en daarna storten. Als de storting succesvol is krijg je hierover een e-mail.

Qua storten is Binance dus erg overzichtelijk en ook vrij simpel. In slechts een paar stappen kan jij al heel eenvoudig geld storten. Het opnemen van geld is echter wel een dingetje en lang niet zo handig geregeld als bij sommige andere platformen.


Kosten Binance

Deze Binance review is natuurlijk niet compleet zonder wat informatie over de kosten. Een eerder benoemd voordeel van Binance is dat de service en producten worden aangeboden tegen een vrij voordelige prijs. De fees van het platform zijn relatief laag, met gemiddelde kosten tussen de 0,10% per trade (van het totaalbedrag).

Wil je nog goedkoper kunnen handelen? Dan is er ook nog de mogelijkheid om gebruik te maken van de Binance token. Deze token is van Binance zelf en wanneer je deze gebruikt kan je tot 25% korting krijgen op de fees. Deze korting wordt na ieder jaar gehalveerd, waardoor je na één jaar dus zit op een percentage van 12,5% in plaats van 25. 

Waarmee kan je dan geld storten? In ieder geval niet met iDeal. Voor Nederlandse gebruikers is dit uiteraard een behoorlijke tegenvaller. Dankzij juridische problemen kan iDeal al sinds 18 juni 2021 tijdelijk niet gebruikt worden. Gelukkig kan je als alternatief wel Bitvavo gebruiken om te storten en te betalen.

Een ander voordeel is dat bij Binance verificatie (nog) niet verplicht is. Je kan dus zonder verificatie handelen in crypto met een volume van 50 BTC per dag (of 24 uur). Ook kan je per 24 uur maximaal 2 BTC opnemen. Als je meer wil opnemen kan je dit uiteraard ook verspreiden over een langere periode. 

Als je je limieten wil verhogen of munten wil kopen met de euro moet er wél een verificatie plaatsvinden van je gegevens. Dit gaat op twee niveaus: Address en Personal. Bij persoonlijke verificatie dien je je persoonlijke gegevens op te geven waardoor je het opnamebedrag kan verhogen tot 100 bitcoin. Hierbij moet je ook een foto van je ID-kaart of paspoort uploaden.

Address verificatie zorgt ervoor dat je je limieten op het storten van fiatgeld kan verhogen. Hiervoor kan je ook de Binance card aanvragen waarvoor je je overigens ook met verifiëren. Deze Binance Card krijg je fysiek opgestuurd. De verificatie duurt meestal een aantal dagen.


Klantenservice

Een goede klantenservice is het halve werk. Zeker wanneer je net begint in de crypto wereld is het fijn om goede ondersteuning te krijgen. Zo kan het zijn dat je iets niet begrijpt of ergens tegen aan loopt tijdens het handelen en verhandelen. 

Hoe zit dat dan bij Binance? Bij Binance kan je helaas uitsluitend contact opnemen met de klantenservice in het Engels. Wanneer je de Engelse taal dus niet goed beheerst kan dit best een uitdaging zijn. Tevens is de klantenservice niet bereikbaar via de telefoon, maar alleen via de website of de chatfunctie.

Echter is de support wel 24/7 te bereiken. Dat is dan wel weer een klein voordeel. Tevens staan er op de website op de pagina Support Centre aardig wat veelgestelde vragen. De kans is aanwezig dat jouw antwoord hier al tussen staat.


Mobiele app Binance

Sinds een tijdje kan je ook de Binance app downloaden. De app is te downloaden voor zowel iOS gebruikers als voor Android gebruikers. Onder de Binance ervaringen is gebleken dat de app zelfs beter schijnt te werken dan de website. Je kan immers ook overal handelen zonder dat je opnieuw hoeft in te loggen. 

De app is helaas wel in het Engels en beschikt niet over een Nederlandse versie. Gemiddeld scoort de app in de Apple Appstore een 4,6 uit 5, gebaseerd op meer dan 23.000 beoordelingen. Dat is toch aardig positief, zeker als je dit vergelijkt met de apps van sommige andere handelsplatformen.


Conclusie

Ondertussen zijn we aangekomen bij het allerlaatste deel van de Binance review: de eindconclusie! In deze conclusie geven wij een beknopte samenvatting van Binance en geven wij onze mening over het handelsplatform.

Binance is een enorm populair handelsplatform met wereldwijd meer dan 25 miljoen gebruikers. Het platform laat gebruikers zelf stemmen over het aanbod en heeft zeer lage transactiekosten. Dat is toch echt een groot voordeel.

Andere voordelen aan Binance zijn de extra kortingen die je kan krijgen op de fees. Tevens is er ook een handige app beschikbaar die even goed (zelfs beter) werkt dan de website. Je kan handelen via Binance zonder KYC en de transacties worden erg snel verwerkt. Kortom: Binance heeft aardig wat voordelen.

Echter heeft het handelsplatform ook zo zijn nadelen. Zo is er geen Nederlandse klantenservice beschikbaar en kan je ze alleen bereiken via de website of chat. Bellen is dus niet mogelijk. Ook de app is in het Engels.

Verder zit Binance juridisch gezien soms in de knoop met de Europese toezichthouders. Dit heeft er onder andere voor gezorgd dat het momenteel niet mogelijk is om te betalen met iDeal via Binance. Dat is toch wel een groot nadeel.

Al met al snappen wij de populariteit achter Binance. Onze Binance beoordeling is dat het een prima handelsplatform is die wat te verbeteren heeft om het gebruik voor Nederlandse gebruikers beter te maken.


Vergelijkbaar met Binance review:


Veelgestelde vragen

Is Binance een goede broker?

Binance is een prima broker. Het aanbod is erg groot, de transactiekosten zijn vrij laag en transacties worden snel verwerkt. Verder kan je korting krijgen op de fees en kan je handelen zonder KYC. De grootste nadelen zijn de klantenservice die alleen bereikbaar is in het Engels en de juridische strijd met Europese toezichthouders. 


Is Binance duur?

Met maximaal 0.10% per transactie + 25% BNB korting is binance een relatief goedkope crypto broker.

Ook interessant

Litebit alternatieven

Wat zijn de beste Litebit alternatieven? Top 3 alternatieven voor deze crypto broker!

Heeft Bitvavo een app?

Heeft Bitvavo een app? Alle vragen rondom de Bitvavo App op een rij

hoe kun je je account bij coinmerce beveiligen

Hoe kun je je account bij Coinmerce beveiligen?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>